Skip to main content

Wedstrijdverslag De Pein 2 – DTL 2

Afgelopen zaterdag moest DTL 2 het in hun laatste wedstrijd van dit jaar opnemen tegen De Pein 2. Na de winst van de week ervoor was het team in de “winning mood” en wilden de spelers ook dit keer weer met het maximaal aantal punten naar huis gaan. Er waren weer veel trouwe supporters meegereisd naar Houtigehage om DTL toe te juichen. Dit gaf natuurlijk nog meer motivatie om de overwinning binnen te slepen!

Na het startsignaal van de scheidsrechter begonnen beide teams aan een vooraf beloofde spannende wedstrijd. DTL moest klaarblijkelijk in de opening van het duel nog in de wedstrijd komen, want het eerste doelpunt werd door een afstandsschot gemaakt door een speler van De Pein. De spelers van DTL wisten zich meteen hier na op te scherpen en scoorde met een gevarieerde manier van scoren 6 maal een doeltreffer. Ondertussen werd het ronde doelwit van de tegenstander zeer goed beschermd tegen doelpunten en wist De Pein niet te scoren. Dit bracht de stand op een 1-6 voorsprong voor DTL. Toch vond de opponent het nu wel tijd om ook een doelpunt te verwerven en maakt het team hun tweede doelpunt van de wedstrijd. Hier wist DTL gelijk weer antwoord op te geven door twee keer raak te schieten en zo een gat van 6 doelpunten te creëren. Net voor rust werd DTL iets te fanatiek en kreeg een vrije bal tegen. Helaas wist de thuisploeg deze kans te benutten en gooide de bal door de korf. Het duel werd stilgelegd voor de rustpauze met een 3-8 tussenstand. Na de wedstrijdonderbreking waren de spelers van DTL schijnbaar iets te goed uitgerust en waren ze niet scherp genoeg om twee doorloopballen van De Pein te verdedigen. De tegenstander weet zo het gat in te perken tot 3 doelpunten. Hierna laat het tweede van DTL zien toch echt de baas te zijn op het veld en gooit twee keer op afstand de bal door de binnenkant van de korf. De Pein wist zichzelf hierna ook niet te behoeden tegen een effectieve doorloopbal van DTL en er verscheen een stand van 5-11 op het scorebord. DTL sluit hun doelpuntenreeks af met een afstandstreffer. Het werd geen doelpuntenregen tijdens dit duel, maar toch weet DTL met een eindstand van 5-12 de volle punten te veroveren.

Aankomende zaterdag 16 december staat er geen wedstrijd op de planning voor DTL 2. Het team heeft alvast vakantie en vervolgt hun competitie op 13 januari in De Ynset in Holwerd. Dit betekent niet dat de DTL supporters al vakantie hebben, want aankomende zaterdag worden er nog genoegd wedstrijden gespeeld door verschillende teams van DTL.