Skip to main content

Verliespartij DTL 1 tegen Olympia 1

Zaterdagavond 18 november stond de tweede competitiewedstrijd op het programma die gespeeld ging worden tegen Olympia 1. DTL begon de wedstrijd goed met twee snelle doelpunten van Botte de Vries en Grietje Veeninga en de ploeg pakte de eerste maar tevens ook hun laatste voorsprong van de avond. Olympia liet zien ook van afstand te kunnen scoren en nam met vier treffers de leiding. Vanaf dat moment werd het lastiger voor DTL en kwam er geen grip op de wedstrijd. Door een gebrek aan scherpte in de afronding, moest de ploeg uit Hantum het hebben van strafworpen die ze meekregen van scheidsrechter W. de Haan. Anne Postma wist drie strafworpen te benutten en ruststand werd 9-8 in het voordeel van de ploeg uit Twijzel.

In de tweede helft ging de wedstrijd verder waar hij geëindigd was maar na de 13-13 werd DTL slordiger en kreeg de ploeg vier doelpunten tegen in de vorm van vrije ballen en strafworpen. Met steeds minder tijd op de klok en een gat dat steeds groter werd leek het steeds stroever te verlopen en had DTL geen vat meer op de wedstrijd en vooral, de tegenpartij. Laatste schotpogingen van Sietske de Vries wisten de eindstand te brengen naar 18-15 maar de ploeg uit Hantum kon er geen overwinning meer uit halen.

Volgende week speelt DTL 1 tegen WWC 1 in Sneek. Een belangrijke wedstrijd voor beide ploegen om de eerste twee punten van het seizoen te bemachtigen.