Skip to main content

Sterke seizoensstart DTL 1 in Dokkum

Op de hete zaterdag 9 september begon ook DTL 1 aan de nieuwe veldcompetitie. Na een succesvol afgelopen seizoen speelt DTL nu in de tweede klasse. In een poule van vier teams zal er gestreden worden om een plekje bovenaan de ranglijst. Zo trof DTL afgelopen zaterdag de buren van de Granaet 1 uit Dokkum in een heuse derby die afgelopen tijd niet meer in officiele competitievorm gespeeld is. Het beloofde een spannend potje te worden en bij een gevoelstemperatuur van 30+ graden werd er ingefloten door scheidsrechter A.F. van der Meer.

Vanaf het begin was het belangrijk om sterk te beginnen maar het was de thuisploeg die de score opende. DTL moest vanaf de start dus al hun best doen om een gaatje te dichten. Dit lukte en even werd de voorsprong gepakt door doelpunten van Anne Postma en Miranda van der Hout. De Granaet liet zich echter niet zomaar aftroeven en wist vervolgens weer op voorsprong te komen. Gelukkig voor DTL kwam het iets meer in de wedstrijd en door twee snelle doelpunten kon er op tijd worden aangesloten bij de ploeg uit dokkum. Tot een gelijke stand van 6-6 wisten alle heren van DTL te scoren en deze vier doelpunten zorgden voor een mooie voorsprong op het juiste moment. Met een gaatje van vier doelpunten gingen beide ploegen de rust in.

Er was dus wat ruimte gecreëerd en net zoals aan het begin van de wedstrijd was het weer zaak om sterk te beginnen. Dit was makkelijker gezegd dan gedaan want de Granaet wist met twee vlotte doelpunten te profiteren van de ontbrekende scherpte bij DTL. Gelukkig wist het eerste aanvalsvak hier weer op te antwoorden met twee doelpunten van Botte de Vries en Andries van der Woude. Richting het einde van de wedstrijd was de wedstrijd wel gespeeld en liet het scoreverloop een netjes gat van zes doelpunten zien. Met een uitslag van 19-13 was de eerste competitiewinst binnen.

Aanstaande zaterdag mag DTL laten zien of ze deze scorende lijn door kunnen trekken en mag het eerste aantreden tegen DTS 1, thuis om 15.30 uur in Hantum.