Skip to main content

Kampioenschap en historische promotie voor DTL 2

Kampioenschap en historische promotie voor DTL 2

Het is 19 oktober op een herfstachtige donderdagavond om kwart over 9 als er een groot gejuich losbarst op het sportveld in Hantum gevolgd door de sportklassieker We Are The Champions van Queen. Wat de lichtmasten op het sportveld hier van vonden komen we later op terug maar hoe heeft DTL 2 dit nu voor elkaar gekregen? We gaan alles even op een rijtje zetten.
Het is vrijdag 13 oktober als ons het bericht bereikt dat een familielid van enkele spelers van tegenstander VDDO 2 is omgekomen bij een noodlottig ongeval. Uiteraard alle begrip om de wedstrijd uit te stellen en via deze weg ook nog een keer de condoleances aan de familie en spelers van VDDO. Nieuwe datum voor de wedstrijd word 19 oktober maar dit zou een wedstrijd om des keizers baard gaan, of toch niet? Midden op het zeer geslaagde Oktoberfest rondom de kantine van DTL op 14 oktober kwam er opeens de melding dat naaste concurrent Quick 3 een punt had gemorst op bezoek bij WWC 2. Het is nog lang geen 5 december maar niemand had rekening gehouden met dit cadeau. Er restte ons nog één ding te doen; het cadeau uitpakken met als beloning het kampioenschap en een historische promotie naar de reserve 2e klas.
Voor tegenstander VDDO 2 uit Haule, Oosterwolde en omstreken stond er niets meer op het spel maar waren ze bereid aan het feest mee te werken? Gezien de eerdere wedstrijd, die in een gelijkspel eindigde, was dit niet zomaar appeltje, eitje. Onder grote publieke belangstelling en zoals al gezegd onder niet de meest ideale omstandigheden was het DTL die de score wist te openen. Onder leiding van coach Jan Wagenaar was het DTL die vooral verdedigend weinig weg gaf en dit uiteindelijk ook in de score wist uit te drukken. De gasten leken overdonderd door de dadendrang bij de DTL’ers want met, op het zwaar bespeelbare veld, vooral afstandstreffers stond DTL na 20 minuten wedstrijd comfortabel met 6-0 voor. Zou de champagne al ontkurkt kunnen worden? Dat niet want vanaf dat moment begon VDDO 2 ook mee te scoren maar de marge werd tot aan de rust niet kleiner. Hierdoor zochten beide teams met een 9-3 ruststand de kleedkamers op voor zeer welkom warm bakje thee.
Zou DTL deze riante voorsprong nog uit handen geven? De bal is rond dus je weet maar nooit. Last van spanning hadden de spelers van DTL allerminst al waren het wel de gasten die het bal voor de 2e helft wisten te openen met een doelpunt. Kwam de spanning dan terug in de wedstrijd? Nee, daar kunnen we kort over zijn. VDDO had de zaakjes verdedigend redelijk goed voor elkaar maar was aanvallend onmachtig. Dit vooral door toedoen van DTL 2 die door 4 doelpunten op rij de stand op 13-4 wist te zetten. Het moment om een 2 tal wissels in te brengen waarbij speelster Nynke de Graaf een publiekswissel kreeg. Niet zomaar want het jongste lid van DTL is in aantocht. Is er een mooier moment om dat in een wedstrijd te doen dan in deze? We denken van niet. Werd er nog gescoord na de wissels? Ja! Na een tegentreffer was het Peder Dijkstra die een zeer sterke wedstrijd wist te bekronen met een treffer en daarmee kwam de eindstand op 14-5 te staan.
De champagne werd ontkurkt en een groot feest barste los op het sportveld. DTL 2 werd hiermee kampioen en mag na de winter aantreden in de reserve 2e klas. Voor deze lichting een historische promotie; nog niet eerder is er op dit niveau gespeeld. De lichtmasten dachten er het zijne van en gingen kort na de wedstrijd ‘out’. Een heel zaalseizoen de tijd om het sportveld in ‘De Bedelte’ weer in de schijnwerpers te zetten. Wie vandaag in de schijnwerpers stond was zonder meer DTL 2 en het bleef nog héél lang héél gezellig in de kantine! Nu op naar de zaal waarin DTL 2 wederom in de reserve 3e klas mag laten zien dat het zich kan meten met de beste teams. Alle supporters dank voor de support en oant sjen yn MFA de Ynset in Holwert!