Skip to main content

It Fean te sterk in Boelenslaan voor DTL

Afgelopen zaterdag moest DTL 1 het opnemen tegen oude bekende It Fean 1. Waar we normaliter de uitwedstrijd in Surhuisterveen speelden, mochten we ons dit keer melden in Boelenslaan in verband een verhuizing van het sportveld. Voor de meeste mensen was het weer een tijdje geleden dat we voet hadden gezet op desbetreffende grasmat. DTL 1 stond als koploper 2 punten voor op It Fean, dus een mooie kans om de voorsprong uit te breiden.

Na het eerste fluitsignaal van arbiter van der Broek mocht het schouwspel beginnen. Het eerste doelpunt van de wedstrijd kwam van Oane die door een mooie actie naar binnen toe een strafworp mee kreeg en wist te benutten. De eerste helft was spannend waarbij DTL telkens bij een gelijke stand weer één- of tweemaal wist te scoren. DTL scoorde voornamelijk van afstand terwijl It Fean vooral dicht op de korf scoorde met uitstarters en doorloopballen. Aan het einde van de eerste helft kon It Fean zelfs nog op voorsprong komen waarbij de ruststand 10-9 bedroeg voor de thuisploeg.

In de tweede helft waren de rollen omgedraaid. Daar waar DTL in de eerste helft telkens één of twee punten voorbleef op de tegenstander, deed nu It Fean dit vanaf begins af aan en wist uiteindelijk de wedstrijd te bepalen met een einduitslag van 17-13. Te weinig doelpunten voor DTL om nog weerstand te kunnen bieden in de tweede helft. Door dit verlies staat It Fean nu bovenaan in de poule op basis van doelsaldo.

Volgende week spelen we thuis de derby tegen De Granaet. Hopelijk kan DTL zich herstellen van de nederlaag. De uitwedstrijd werd gewonnen in Dokkum, maar dat geeft geen garantie voor de toekomst. Dus volle bak trainen komende week en hopelijk zien we jullie allen om 15:30 in de Bedelte!

 

Oant sjen!