Skip to main content

F1………. Kampioen!

Afgelopen zaterdag stond de laatste wedstrijd van het veldseizoen op het programma. De toppers van F1 Niels, Jesper, Jens, Jacob Jesse en Hanna moesten het vandaag opnemen tegen WIK ’34 uit Damwoude.

Allemaal toch wel een beetje gespannen, want….. het kampioenschap kon vandaag binnen gehaald worden!

Net voor 10 uur klonk het eerste fluitsignaal van deze wedstrijd. In het begin was het even zoeken, de spelers van WIK’34 hielden hun maat goed in de gaten, waardoor het overspelen soms even lastig was. Maar gelukkig wist Jesper als eerste de korf te vinden. 1-0 voor DTL! Daarna volgenden er veel doelpogingen, maar helaas geen doelpunt. Na nog een paar keer te proberen, was het toch raak voor Hanna 2-0. Na een mooi samenspel wist ook Jacob Jesse te scoren, 3-0. De super speler van WIK’34 kwam in het veld, wat zorgde voor een snel doelpunt van de tegenpartij 3-1. Voor rust wist WIK’34 nog een keer te scoren, ruststand van 3-2.

Na de pauze weet WIK’34 als eerste de scoren, 3-3. Wat een spanning! Gelukkig worden de spelers goed gecoacht en aangemoedigd vanaf de zijlijn, en weet Jesper zijn tweede doelpunt van de wedstrijd te maken. DTL pakt weer de voorsprong! Hanna weet het gaat weer iets groter te maken 5-3 voor DTL. WIK’34 weet ook weer de korf te vinden, 5-4. Het gaat echt gelijk op en het is een mooie en spannende wedstrijd! Gaat DTL F1 het kampioenschap pakken of is de spanning toch een beetje te groot? Hanna zet met een mooi doelpunt de stand op 6-4. Is dit genoeg? WIK’34 laat zich hierdoor niet uit het veld slaan en weet 2, nee zelfs 3 keer op rij te scoren. Dit betekent dat DTL nu een doelpunt achterstaat. En het is bijna tijd…. Maar Jens heeft de bal en weet met een prachtig doelpunt de score gelijk te maken, 7-7! Daarna fluit de scheidsrechter af. Wat een prestatie! Wat hebben jullie goed je best gedaan! Een prachtig mooi begin van dit mooie elftal, KAMPIOEN!!

Voor alle spelers was er een mooie roos, champagne en een lekker snoepje! Daarna natuurlijk toeterend door Hantum, zodat iedereen nu weet dat jullie kampioen zijn geworden!