Skip to main content

DTL wint thuis en promoveert naar eerste klasse

Zoals bekend had DTL 1 vorige week voor handhaving gezorgd en in de laatste wedstrijd van deze competitie zou er beslist worden wie er kampioen werd in deze poule. Tegenstander was Oerterp/VKC 1 die met een punt meer koploper was. In het vorige duel kwam er geen winnaar uit de bus en werd er met een 9-9 eindstand niet erg veel doelpunten gemaakt. Om te winnen zou de ploeg uit Hantum dus minimaal meer doelpunten moeten maken en ervoor zorgen dat er genoeg druk werd gegeven om het de betere schutters lastig te maken.

DTL had een vliegende start want in de tweede aanvalspoging maakte Miranda van der Hout haar eerste treffer en begon een erg sterke run voor de thuisploeg. Met doelpunten van Botte de Vries, Oane Postma en Sietske de Vries werd de stand erg vroeg in de wedstrijd op 4-0 gezet. Oerterp/VKC kon antwoorden met een doelpunt, maar het was weer DTL die achtereenvolgens vier doelpunten raak kon schieten. Inmiddels stonden er al enkele namen twee keer op het scoreformulier en ook Jent Pieter Hoekstra had zijn eerste doelpunt gemaakt. Oerterp/VKC moest nu wel proberen aansluiting te maken, wilde het team er nog een wedstrijd van maken, en dit gebeurde enigszins middels twee doelpunten die de stand op 8-3 zetten. Het waren Botte en Sietske de Vries die onder toeziend oog van veel publiek een sterke wedstrijd speelden en samen weer vier doelpunten maakten. Ruststand werd 12-4.

Met een grote voorsprong ging DTL de tweede helft in. Om de wedstrijd tot een goed einde te brengen moest er een even sterke tweede helft gespeeld worden. Het eerste doelpunt kwam op naam van de gasten die een strafworp benutten. Gedurende de tweede helft begon Oerterp/VKC wel beter in de wedstrijd te komen maar het was DTL die de hele wedstrijd lang de bovenliggende partij was. Dit kwam mede door de goede start en de vele doelpunten die gemaakt werden.

Erg spannend werd het dus niet meer en met een eindstand van 23-13 komt DTL een punt boven Oerterp/VKC te staan en mogen ze zichzelf kampioenen van deze voorjaarscompetitie noemen.Na de zomerstop mag DTL 1 laten zien of er misschien iets te halen valt in de eerste klasse en mogen ze strijden tegen goede ploegen waar wellicht veel van kan worden geleerd.

Alle trouwe supporters en publiek weer heel erg bedankt voor het afgelopen seizoen en wij hopen jullie weer te zien Yn ‘e Bedelte!