Skip to main content

DTL wint ook van DTS

Na de goede winst op Granaet afgelopen zaterdag was het zaak om ook vandaag te winnen van DTS, om zo uitzicht te houden op het kampioenschap in deze poule.

Met een iets aangepast 8-tal werd er vol goede moed gestart tegen DTS. Het veld was nat en behoorlijk zacht, dit zorgen voor veel glij partijen en kolderieke/ongecontroleerde situaties.

 

De eerst helft ging moeizaam voor de Hantumers, er was continu een voorsprong en DTL was de bovenliggende partij.

Maar een comfortabele voorsprong kon er niet worden gecreëerd. Het was vaak te gehaast, onrustig en de goede kansen werden net niet afgerond.

 

De ruststand was 8-9. Na een goede peptalk van Jan in de rust was iedereen gebrand op een goede tweede helft.

In de 2e helft werd dan ook al snel duidelijk dat DTL ook vandaag beter was dan DTS. Middels goed korfbal, maar vooral goed verdedigend werk, liep DTL steeds verder weg bij DTS.

Net voor tijd liepen de gemoederen nog even hoog op, waarna DTL heel zorgvuldig en vooral rustig de wedstrijd uitspeelde. Een goede tweede helft van de Hantumers zorgde voor een dikverdiende eindstand van 12-18.

 

Volgende week staat de kampioenswedstrijd op programma thuis tegen it Fean. Beide ploegen hebben evenveel punten en de winnaar van deze wedstrijd promoveert naar de 1e klas!

De wedstrijd begint om 15.30 uur te Hantum, komt allen om de selectie aan te moedigen.

 

Na de wedstrijd wordt het veldseizoen afgesloten met een heuze Okterberfest!