Skip to main content

DTL speelt weer gelijk in tweede competitiewedstrijd

DTL speelt weer gelijk in tweede competitiewedstrijd

Op een winderige, wisselvallige 20 april arriveerde DTL 1 met een bank vol wisselspelers en supporters in Ureterp om de tweede competitiewedstrijd te spelen. Tegenstander was Oerterp/VKC die hun eerste wedstrijd overtuigend hadden gewonnen van DWA/ARGO.

De wedstrijd begon stroef voor DTL en het team moest erg wennen aan de grootte van het veld en ook de wind hielp niet erg mee. Oerterp/VKC wist aan het begin twee doelpunten te maken en ging dus goed van start. Daarna kreeg Botte de Vries een strafworp mee en wist, met zijn favoriete bal, de stand op 2-1 te zetten. De verdediging liet teveel ruimte over en de tegenpartij profiteerde hiervan. Toen was het Eelke Veeninga die met twee afstandstreffers de stand weer gelijk kon zetten. Weer Botte de Vries zorgde vanuit een vrije bal voor de voorsprong. De doelpunten waren schaars deze middag en beide ploegen scoorden om en om. Wel zorgden Oane Postma en Eelke Veeninga voor een gaatje van twee doelpunten net voor de rust. Iets van opluchting was van korte duur, want Oerterp/VKC ging in de achtervolging en vond aansluiting wat zorgde voor een stand van 5-6 in de rust.

In de tweede helft was het Miranda van der Hout die met een belangrijk doelpunt en tevens enige damesdoelpunt van de hele wedstrijd het gat weer op twee doelpunten verschil zette. DTL kon nog steeds de voorsprong behouden, totdat de thuisploeg de 8-8 maakte. Met nog genoeg tijd op de klok benutte Oane Postma zijn strafworp maar toch wist DTL niet los te komen van de tegenstander. De 9-9 werd gemaakt door Oerterp/VKC en nog steeds was er nog niks aan de hand als er werd gekeken naar de klok. Maar zoals gezegd waren de doelpunten schaars en lukte er zowel bij de thuisploeg als bij DTL niet veel meer.

En zo werd er wederom een punt verdient en wellicht ook verspeeld in deze competitie. DTL staat nu derde en het team zal er een schepje bovenop moeten doen willen ze meedraaien voor de bovenste plek en handhaving in de tweede klas. DWA/Argo uit Winsum is op 11 mei de tegenstander in de thuiswedstrijd yn de Bedelte in Hantum om 15.30 uur. Met tot nu toe nul punten staan zij laatste op de ranglijst. Een belangrijke wedstrijd dus om nog ergens voor mee te doen.