Skip to main content

DTL sluit het zaalseizoen winnend af

Op 9 maart 2024 speelde DTL 1 haar laatste zaalwedstrijd in Holwerd. De tegenstander was de eerste ploeg van MN en W uit Hijum. Onder leiding van scheidsrechter de heer E. Bouma begonnen de teams met volle energie aan de strijd om de overwinning. Helaas moest DTL het doen zonder Rixt, die wegens ziekte zich had moeten afmelden. Haar plaats werd ingenomen door Isa.

Na het beginsignaal van de wedstrijd werd de score geopend door DTL met een afstandsschot van Miranda. MN en W liet zich niet lang onbetuigd en antwoordde met een doelpunt wat de stand gelijk trok tot 1-1. DTL slaagde erin om opnieuw op voorsprong te komen, dankzij een mooi doelpunt van Isa, waardoor de score 2-1 werd. MN en W weerde zich dapper. Een scherp afstandsschot bracht hen terug op gelijke hoogte met DTL.

DTL toonde vastberadenheid door opnieuw het initiatief te nemen. Met twee treffers van Andries en een doelpunt van Sietske wisten ze de voorsprong op te bouwen, waardoor ze met 5-2 aan de leiding kwamen. MN en W gaf echter niet op en vocht terug. Met een benutte vrije bal en een strafworp wist de ploeg uit Hijum de achterstand te verkleinen tot 6-4.

Voor het rustsignaal slaagde DTL erin om vijf keer te scoren, waardoor ze hun voorsprong vergrootten tot 11-4. MN en W liet zich niet helemaal uit het veld slaan en slaagde erin om nog één keer de bal door de korf te gooien, waardoor de ruststand werd vastgelegd op 11-5 in het voordeel van DTL.

Na de rust opende MN en W de score met een goed afstandsschot. DTL liet zich niet van de wijs brengen en reageerde met twee snelle doelpunten, waardoor de voorsprong verder uitliep tot 13-5. Snel volgde een antwoord van MN en W. Met vervolgens drie opeenvolgende doelpunten van DTL lieten de Hantumers zien dat ze niet van plan waren om hun voorsprong uit handen te geven. De score was intussen 16-6 in het voordeel van DTL. Na een doelpunt van MN en W wist DTL opnieuw te antwoorden met 3 doelpunten wat de stand op 19-7 bracht.

Met een verschil van 12 doelpunten in het voordeel van DTL was de wedstrijd eigenlijk al beslist. In de slotfase waren er kansen in overvloed, beide ploegen wisten hier nog driemaal van te profiteren. Eelke besliste uiteindelijk de eindstand die werd vastgelegd op 22-10 in het voordeel van DTL.

Voor de eerste ploeg zit het zaalseizoen er nu op. DTL 2 speelt volgende week zaterdag haar laatste zaalwedstrijd tegen ROG 4 in Groningen. Namens de selectie willen wij alvast alle supporters bedanken voor jullie steun tijdens dit zaalseizoen. Wij hopen jullie binnenkort allemaal graag weer terug te zien op het korfbalveld in Hantum!