Skip to main content

DTL 2 wint thuiswedstrijd tegen WWC

De uitwedstrijd die gespeeld werd tegen WWC 2 was voor DTL 2 een wedstrijd die gauw vergeten moest worden. Ondanks veel pogingen wilden de doelpunten toen niet vallen. Afgelopen zaterdag kreeg het team de kans om zich te bewijzen en revanche te halen in de Ynset in Holwerd.

Voor het eerste aanvalsvak begon de wedstrijd stroef want ondanks goeie pogingen vielen de nodige doelpunten niet. WWC wist te profiteren en daardoor kwam de ploeg op een 0-2 voorsprong. JP Hoekstra wist hierna wel twee keer achter elkaar te scoren, wat de stand gelijk maakte. Na de 3-3 wist DTL vier doelpunten achter elkaar te maken, want het eerste aanvalsak wist na de stroeve start ook de korf te vinden. Voor de rust werden er verder geen doelpunten meer gemaakt.

Er was niet veel aan de hand maar het was belangrijk om te blijven scoren en vertrouwen op de bouwen voor de komende belangrijke wedstrijden. Meteen na rust wisten Marrit Koster en Levi Kuipers gelijk doelpunten te maken. Er brak hierna een moeilijke fase aan want weer was het het eerste aanvalsvak die dit keer echt moeite had met scoren. Veel pogingen werden niet afgemaakt en door slordig spel was de bal steeds snel het vak weer uit. Hierdoor kwamen drie doelpunten achter elkaar van WWC wat de stand 10-6 maakte. Nog steeds was er niet veel aan de hand maar er moesten nu echt doelpunten gemaakt worden. Pieter Toren werd van de reservebank gehaald en kon ondanks het moeilijke spel twee keer scoren en het vak iets beter laten draaien. Zo hield DTL steeds een comfortabele voorsprong en was het team niet erg in gevaar. Eindstand werd 17-10.