Skip to main content

DTL 2 wint spannende wedstrijd in Holwerd

DTL 2 is het seizoen begonnen met 2 punten in een goeie wedstrijd tegen KV Leeuwarden. De twee uitwedstrijden die volgden waren minder succesvol en werden verloren. Om niet verder naar beneden te zakken was het vandaag zaak om te winnen tegen koploper Flamingo’s 3.

In de beginfase lieten de doelpunten van beide kanten op zich wachten, maar na de aftastende fase kwam het eerste doelpunt van DTL zijde op naam van Peder Dijkstra. Flamingo’s reageerde snel en zo vielen de doelpunten om en om. Wel was het DTL die het daarna oppakte en een gat sloeg van drie doelpunten. Door goeie druk van de uitploeg op de ballijn en vooral veel mislukte lange ballen, werd het spel van DTL ietwat chaotisch en werden veel kansen verspeeld. Flamingo’s wist van deze zwakkere fase in de wedstrijd te profiteren en trok de stand weer recht naar 7-7. Het kon gezegd worden dat er meerdere fases in de wedstrijd waren waar DTL op het ene moment goeie aanvallen opzette, en het andere moment veel te wild speelde. In ieder geval werd er weer een gaatje gecreëerd door doelpunten van Antje Postma en Peder Dijkstra. Met de rust in aantocht was het belangrijk om dit gaatje te behouden, maar weer was de focus er niet en kon Flamingo’s de schade beperken tot 1 doelpunt verschil.

Het werd een spannende tweede helft waar de stand voor lange tijd gelijk op ging. Het was ook niet steeds DTL die de voorsprong pakte, want na de 13-13 zette Flamingo’s door en kwam er 13-14 op het scoreformulier te staan. Gelukkig sloeg de paniek nog niet toe bij JP Hoekstra want die kon voor zijn zoveelste doelpunt van de avond tekenen en was belangrijk om de aansluiting te houden. De ontknoping naderde en met een tweetal wissels in het aanvalsvak ging DTL op zoek naar de winnende treffer en weer kon Peder Dijkstra een doelpunt op zijn naam zetten. Met nog enkele minuten te gaan lukte het bij Flamingo’s niet om te scoren, mede door goed werk onder de korf van het verdedigende vak. Een gaatje van twee doelpunten werd geslagen en er kon voor de laatste keer gewisseld worden. Weer was de focus er niet helemaal want Flamingo’s kon een klein kansje benutten. Maar dit was niet belangrijk meer want scheidsrechter T. Tilma floot voor het einde van de wedstrijd. Eindstand 16-15.