Skip to main content

DTL 2 verslikt zich in de Wâlden 4

Na de klinkende overwinning van vorige week tegen Ljouwert 2 stond er nu een tegenstander van een ander formaat op het programma; de Wâlden 4 uit Oentsjerk. Een team bestaande uit oud 1ste spelers aangevuld met jongere spelers die hopen ooit nog eens in het 1ste te spelen. Leuk om deze informatie vooraf te weten, zei coach Wytse maar we moeten van eigen kracht uit gaan.

Met 2 wijzigingen t.o.v. de basis 8 van vorige week begon DTL 2 wat onwennig aan de wedstrijd. Of dat aan de Korfbal League ‘stuiterbal’ lag of dat de scherpte ontbrak was niet duidelijk. Wat al snel wel duidelijk was, was dat DTL vol aan de bak moest vandaag. Een 2-0 achterstand werd door het 2e aanvalsvak ongedaan gemaakt. Daarna vielen de goals om en om tot een 4-4 stand. Beide coaches waren verre van tevreden en gebruiken voor rust al een time out. Dit leek DTL goed te doen want voor het eerst in de wedstrijd slaagde het erin een voorsprong van 2 goals te nemen. Deze bleef op het scorebord staan tot een 5-7 stand. Nu was het eigenlijk zaak om voor rust de voorsprong nog wat uit te breiden maar de Wâlden zette de druk er nog één keer vol op en dit resulteerde net voor rust in de aansluitingstreffer. Hierdoor zochten beide teams met een 6-7 stand de kleedkamers op.
Peder moest zich in de rust helaas bij skuanheit melden voor een voetbaluitje dus kon de wedstrijd niet vervolgen. Met een waardige vervanger in het team begon DTL matig aan de 2e helft. De eerste aanval werd verprutst en in de tegenaanval viel meteen de gelijkmaker. Beide teams lieten elkaar vervolgens geen duimbreedte toe tot een 9-9 stand. Toen haperde het echter bij het aanvalsvak waardoor de Wâlden een 11-9 voorsprong wist te pakken. Een gaatje was geslagen en mede door een gemiste strafworp lukte het DTL maar niet om de marge van 2 goals te slechten. Met nog enkele minuten op de klok schoot DTL 2 de 14-12 binnen. Was er nog tijd voor een alles of niets poging? Nee, want een oud gediende van de thuisploeg schoot beheerst een vrije bal raak. Net voor tijd wist DTL nog de 15-13 te scoren maar het was duidelijk dat de punten in Oentsjerk bleven.
Verloren van een tegenstander die zeker niet beter was dan DTL waardoor het voelde als een onnodig verlies. Gelukkig duurt de competitie nog lang. Volgende week staat alweer de volgende wedstrijd op het programma. Tegenstander WWC 2 is de verrassende koploper met 2 overwinningen. Zaak dus om nu wel de punten mee te nemen naar Hantum, wil DTL 2 mee blijven doen om de bovenste plaatsen in de poule! Oant sjen by DTL 2