Skip to main content

DTL 2 verliest kampioenswedstrijd bij Flamingo’s 3

DTL 2 verliest kampioenswedstrijd bij Flamingo’s

Afgelopen zaterdag stond voor DTL 2 de absolute kraker in de reserve 3e klas op het programma. Tegenstander Flamingo’s 3 uit Buitenpost is de koploper die op de voet gevolgd word door het team van coach Wytse Kuipers. Dat de beide teams aan elkaar gewaagd zijn bleek wel uit de wedstrijd in Holwert die in extremis met 16-15 in het voordeel van DTL werd beslist.
Met vele meegereisde supporters op de tribune begon DTL niet heel sterk aan de wedstrijd. Door een paar foutjes keek het al snel tegen een 2-0 achterstand aan. Het duurde echter niet lang of DTL had de achterstand weer ongedaan gemaakt. Het eerste verdedigingsvak kreeg echter maar geen grip op de spelers uit Buitenpost. Toen ook het andere vak tegendoelpunten moest incasseren en het DTL zelf maar niet lukte om te scoren liep de achterstand op tot 7-2. Daar gingen in ruim een kwartier alle kampioensaspiraties… Of toch niet? DTL gooide alle schroom van zich af en bij korfbal zegt een marge van 5 goals ook niet altijd alles. Nu vielen de goals ineens wel en bij 8-5 was de achterstand alweer teruggebracht tot 3 goals. Beide teams scoorden vervolgens nog een keer voor rust en vervolgens kreeg DTL kans op kans om de achterstand nog meer te verkleinen maar de bal wilde niet meer door de korf. Hierdoor gingen beide teams met een 9-6 stand naar de kleedkamers.
‘Er moet nu wel wat gebeuren, dit is het moment’, waren de woorden van coach Kuipers in de rust. DTL had zich knap teruggevochten in de wedstrijd maar keek nog altijd tegen een achterstand aan. Als dit zo blijft kan het kampioenschap Flamingo’s niet meer ontgaan. Dat men in de rust vol vertrouwen op een goede afloop was, was wel duidelijk want de feestslingers werden al opgehangen in de sporthal. Komt hoogmoed dit keer ook voor de val? Nee, Flamingo’s kwam als herboren uit de kleedkamer en wist de voorsprong uit te breiden naar 12-6. Reden voor coach Kuipers om in te grijpen. Junioor Yme Hille Postma werd ingebracht en bekroonde zijn wissel vrijwel direct met een doelpunt. Na nog 2 doelpunten door de dames van DTL was de spanning ineens weer helemaal terug. Ondertussen had ook junioor Reinder van der Woude zijn debuut voor DTL 2 gemaakt. Beide junioren vielen verdienstelijk in, echter met een ver afstandsschot door de Flamingo’s werd de stand op 13-9 gezet. Zou dit dan de beslissing zijn? DTL zette nog één keer aan voor een slotoffensief. Dit slaagde want met nog een paar minuten op de klok werd de stand op 13-11 gezet. DTL zette alles op alles met enkele ultieme pogingen maar scheidsrechter Wiersma zag dat er niet meer werd gescoord en floot voor het einde van de wedstrijd.
DTL heeft gestreden voor wat het waard was maar de wedstrijd duurde eigenlijk net te kort om het nog écht spannend te maken. Een slecht eerste kwartier brak DTL op. Is het seizoen dan nu voorbij? Wat het kampioenschap betreft wel; dit gaat 100 procent zeker naar Flamingo’s 3. Echter, ook de 9 beste nummers 2 promoveren naar de reserve 2e klas. Dit hebben we niet meer in eigen hand met al 6 verliespunten. De laatste 2 wedstrijden zullen hoe dan ook gewonnen moeten worden, te beginnen op 2 maart in de thuiswedstrijd tegen de Pein 2. Oan’t sjen yn Holwert!