Skip to main content

DTL 2 start met overtuigende zege op WWC 2

Op een zonovergoten sportveld in Wiuwert en onder tropische temperaturen is afgelopen zaterdag ook DTL 2 begonnen aan de veldcompetitie. Na de knappe handhaving van vorig jaar speelt DTL 2 nu wederom in de reserve 3e klas. Of we hier wat te zoeken hebben zal blijken tegen gastheer WWC 2, een team wat al jaren in deze klasse speelt.

Coach Wytse Kuipers zag dat het DTL was die de score opende. WWC had al snel een antwoord klaar en tot 2-2 gingen beide teams gelijk op. Daarna was het DTL die een klein gaatje van 2 goals wist te slaan. Mede verantwoordelijk hiervoor was een (letterlijk) grote aanwinst voor DTL 2; niemand minder dan Jent Pieter Hoekstra is het team komen versterken. Mede onder aanvoering van zijn dadendrang zag een bank vol uitsupporters en wissels dat DTL bij 4-9 al een fors gaatje te pakken had. Beide vakken wisten de korf prima te vinden en net voor rust was de stand zelfs opgelopen tot een comfortabele 5-12 voorsprong. Coach Kuipers maande de spelers de eerste helft uit te spelen maar zijn goed bedoelde adviezen waren aan dovemans oren gericht. De spelers dachten het beter te weten en kregen het deksel op de neus want bij rust was de stand teruggebracht tot 7-12.

Een prima eerste helft met een klein smetje in de slotminuut. Het was zaak het hoofd koel te houden in het dorp wat iedereen vooral kent van de mummies in de grafkelder. Een grafstemming was het in de rust allerminst maar het was wel zaak scherp aan de 2e helft te beginnen.

Alle goede bedoelingen ten spijt maar het was WWC wat uitstekend uit de startblokken schoot in de 2e helft. Bij een 10-12 stand was de wedstrijd ineens weer spannend. DTL liet zich op alle fronten aftroeven. Coach Kuipers zag het even aan maar toen WWC zelfs op 12-13 kwam bracht hij een aanvallende versterking in. Dit bleek een sterke zet want het eerste balcontact was direct raak. Bij de drinkpauze halverwege de 2e helft was de marge met 12-16 inmiddels al weer 4 goals. DTL zat in een uitstekende fase in de wedstrijd want met wederom 4 goals op rij was de wedstrijd bij 12-20 wel gespeeld. In de slotminuten werd het publiek nog getrakteerd op een paar mooie acties van de beide invallers en scoorden beide teams om en om nog 5 goals. Zo kwam er een hele mooie en fraaie 15-22 eindstand op het scorebord te staan.

Één zwaluw maakt nog geen zomer (dat was het al want de mussen vielen van het dak) maar de eerste klap is in ieder geval wel een daalder waard. Hoeveel dit waard is zal a.s. zaterdag blijken als Vlug&Vaardig/Quick 3, de 2e van de 3 tegenstanders in de kleine poule van 4 teams, op bezoek komt in Hantum. Om 14.00 uur is iedereen welkom op het mooie sportveld in Hantum en DTL 2 zal er alles aan doen om dan de 2e overwinning van het seizoen te boeken!