Skip to main content

DTL 2 pakt thuis de winst op De Pein 2!

Op 2 maart 2024 maakten de ploegen DTL 2 en De Pein 2 zich klaar voor een boeiende korfbalwedstrijd, in de vertrouwde thuiszaal te Holwerd. Onder het toeziend oog van een enthousiast publiek, dat de zaal vulde met spandoeken en gejuich, begon de wedstrijd stipt om 18:30 uur met Tjibbe Tilma als scheidsrechter.

Kort na het eerste fluitsignaal opende Peder de wedstrijd met een fenomenaal afstandsschot, waarna de doelpunten aan beide kanten steeds gelijk op gingen. Langzamerhand wist DTL zich los te maken van het team uit Opeinde en werd de vastberadenheid van DTL 2 zichtbaarder. Het team toonde, onder leiding van coach Wytze, een ongekende samenwerking in zowel aanval als verdediging. Levi en Jent Pieter waren in het vak dat begon in de verdediging voornamelijk de topscoorders, en in het andere vak blonken Peder en Isa aanvallend uit. Door goede samenwerking in de vakken konden zij de kansen afmaken. Het publiek werd getrakteerd op een waar schouwspel. De ruststand was 14-8.

Na de pauze kwam de tweede ploeg van de Hantumer korfbalvereniging weer langzaam op gang en na een aantal goals aan beide kanten, was het Marrit die na een strafworp de doelpuntenreeks weer aanwakkerde. Hierna vielen de doelpunten voornamelijk aan DTL’s kant. Peder zette in totaal maar liefst 8 doelpunten op zijn naam, want hem verdiend de titel ‘Man of the Match’ maakte.

In de slotfase van de wedstrijd werden de junioren Willem Dirk en Reinder nog ingebracht. Deze jonge talenten toonden direct hun waarde, met Willem Dirk die iedereen verraste met een spectaculair afstandsschot dat het publiek in extase bracht.

De eindstand van de wedstrijd sprak boekdelen: 22-13 in het voordeel van DTL 2. Het publiek speelde een belangrijke rol door hun aanmoedigingen en steun, waardoor de sfeer in de zaal levendig en energiek bleef gedurende de hele wedstrijd.

Al met al was de korfbalwedstrijd tussen DTL 2 en De Pein 2 een avond vol hoogtepunten, waarbij de thuisploeg terecht als overtuigende winnaar uit de strijd kwam.

DTL 2 staat op de tweede plaats in het klassement. De kans op kampioenschap is helaas al verspeeld. De volgende en tevens laatste zaalwedstrijd wordt gespeeld op 16 maart tegen ROG 4 uit Groningen.

Groet, DTL 2