Skip to main content

DTL 2 pakt belangrijke punten tegen de Wâlden 4

Afgelopen zaterdag speelde DTL 2 de belangrijke uitwedstrijd tegen de Wâlden 4 in Oentsjerk. Beide teams hadden de eerste wedstrijd in de kleine reserve 2e klas verloren. In een poule met 3 tegenstanders waar de nummer 4 degradeert kon je dus vandaag hele goede zaken doen door de wedstrijd te winnen. In de zaal had DTL tegen dit team één keer het onderspit gedelfd en één keer, in een heroïsche wedstrijd, de volle winst gepakt.

Coach Wytse Kuipers had vandaag de nodige moeite om 8 fitte spelers op de been te brengen maar om 17.20 uur zag scheidsrechter Terpstra dat er toch een volwaardig team opgesteld stond. Ondanks al de afwezigen was het DTL die direct het initiatief in de wedstrijd nam. Na een kleine 10 minuten had DTL een comfortabele 1-4 voorsprong te pakken. Echter, DTL begon steeds slordiger te spelen en vergat de kansen af te maken. Logisch gevolg was dat de Wâlden middels het scoren van 3 goals ineens weer langszij kwam. In de laatste 15 minuten tot de rust werd het spel van DTL er bepaald niet beter op. Was het dat DTL last had van de straffe wind die over het veld waaide of dat de Wâlden de angel uit het spel van DTL had gehaald? We zullen het niet weten. Ook de thuisploeg bakte er gelukkig niet veel meer van met als resultaat dat beide teams in het laatste kwartier voor rust beide nog maar één keer scoorden. Ruststand 5-5.

Nadat beide teams de kleedkamers hadden opgezocht zagen alle spelers en supporters na de rust dat letterlijk donkere wolken zich samenpakten boven het kunstveld in Oentsjerk. Toen de Wâlden ook nog eens snel de voorsprong pakte greep Wytse in en bracht 2 wissels die voor meer scorend vermogen moesten zorgen. Toen inmiddels iedereen langs het veld beschutting zocht onder een afdak of paraplu was het DTL die het beste raad wist met de weersomstandigheden en pakte een 6-7 voorsprong. DTL had echter moeite om met name de dame(s) van de Wâlden af te stoppen en hierdoor stond er even later een 8-8 stand op het scorebord. Waar de thuisploeg afhankelijk was van met name 1 scorende speelster wist DTL dat het over verschillende schijven kan scoren. Dat bleek ook want door 4 goals op rij te scoren via afstands- en uitstarttreffers van 3 verschillende heren pakte DTL met nog 5 minuten op de klok een 8-12 voorsprong. De winst leek binnen maar de Wâlden rechtte nog één keer de rug. Door 2 snelle doelpunten te scoren werd het alsnog spannend. Het was echter Jent Pieter Hoekstra die aan alle onzekerheid een eind maakte door van afstand te scoren. Nadat de Wâlden voor het slotakkoord had gezorgd zat de tijd er op en floot scheidsrechter Terpstra voor het laatst. Een zwaarbevochten 11-13 overwinning was een feit.

De eerste klap is een daalder waard. Echter, één zwaluw maakt nog geen zomer. Met de belangrijke 2 punten op zak ging DTL wel tevreden huiswaarts. Na een lange korfbalvrije periode gaat de competitie op zaterdag 11 mei verder met een thuiswedstrijd tegen ROG 3 uit Grins. Alle supporters zijn van harte welkom om DTL te steunen in deze wedstrijd tegen de stadjers van Rondom d’Olle Grieze. Oan’t sjen yn’e Bedelte by DTL 2.