Skip to main content

DTL 2 pakt 2 punten tegen KV Leeuwarden

Zaterdag 20 januari. Klokslag 4 uur vertrok de selectie van DTL richting het Kalverdijkje in Leeuwarden, om daar de eerste competitiewedstrijd van dit nieuwe jaar te gaan spelen tegen KV Leeuwarden 2. Het was zaak om 2 punten mee naar huis te nemen, om mee te kunnen blijven draaien voor de kans op kampioenschap dit zaalseizoen. Door een tweetal absente spelers van het 2e waren de vaksamenstellingen anders dan gewend. Het was daarom voor de spelers zaak om elkaar ook in de nieuwe vakken te vinden, om met en voor elkaar te werken.

Scheidsrechter J. Terpstra gaf om het half 6 het beginsignaal van de wedstrijd in de Cammingahal. Het verdedigende vak kwam als eerste in actie en was -evenals de tegenpartij – nog zoekende naar de juiste flow. Ook het aanvalsvak had even tijd nodig om op te starten. Maar bij een stand van 3-2, realiseerde de ploeg uit Hantum zich dat aanmodderen op deze manier ons geen winst zou gaan bezorgen. Dat gebeurde gelukkig ook, want de goal van Pieter en de twee van Jent zorgden voor de 3-5. Er was een voorsprongetje die een beetje vertrouwen gaf. Langzaamaan kwam onze tweede ploeg los en kregen ze meer ruimte om door te breken. Antje maakte een mooie doorloopbal af en Jent knalde er weer twee ijzersterke afstandsschoten op rij in. Bij de 4-8 werd het pauzesignaal gegeven en hadden de Hantumers even tijd om met de coach terug,-en vooruit te blikken op datgene wat er moest gebeuren. En wat er moest gebeuren was duidelijk, namelijk kansen blijven creëren en deze goed af te ronden. En zo gingen de spelers na de nodige hydratatie en doelgericht weer het veld in om de voorsprong op de Liwwadders in stand te houden en uit te breiden.

Levi loste het eerste schot na de rust, waar de tegenpartij op reageerde met een vrije bal. Vervolgens werd bij DTL 2 goed doorgepakt, waardoor de stand in korte tijd van 5-9 naar 5-12 werd gebracht. Het gat werd steeds groter, maar KV Leeuwarden liet het er niet bij zitten. Zij reageerden met een uitstart en strafworp. De goals gingen vanaf dat moment gelijk op en voornamelijk Jent en Pieter namen de leiding in de scoren van de goals. Bij de 9-17 stand lieten de DTL’ers iets te makkelijk de teugels vieren, waardoor Leeuwarden de stand met vier tegendoelpunten kon aanvullen tot 13-17. Hierop moest wat gebeuren, want de tegenpartij kwam steeds dichterbij. Gelukkig was daar Jent Pieter, die tot dan toe al zeker 7 doelpunten gemaakt had en daarmee zeker de titel Man of the match mag dragen. Hij scoorde zijn laatste afstandsschot van deze wedstrijd, waarna het scorebord 13-18 aangaf. Na nog één laatste tegengoal en de laatste goal van Isa luidde het eindsignaal en kon de tweede ploeg van De Tinnen Lepel naar huis gaan met de 2 punten. Eindstand: 14-19.