Skip to main content

DTL 2 overklast WWC 2

‘Wake me up when september ends’ is een grote hit van de Amerikaanse rockband Green Day (Spotify-link). Iedereen die op de laatste dag van september ‘wakker werd gemaakt’ zag dat DTL 2 zomaar ineens koploper in de reserve 3e klas is. Is DTL dit op de eerste dag van oktober ook nog steeds? Dat gaat blijken als WWC 2 uit Wiuwert en Mantgum in Hantum op bezoek komt en daar op zoek is naar de eerste punten van het seizoen.

Het team van coach Wytse Kuipers begon redelijk aan de wedstrijd maar in een veel te laag tempo lukte het niet om afstand van de gasten te nemen. Bij een 3-3 stand was de stand nog altijd in evenwicht. DTL had een overwicht in het veld maar dit kwam er qua scores niet uit. Wel slaagde DTL er vervolgens in een gaatje van 2 goals te slaan. De gasten, die door een aantal afwezigen met enkele gastspelers aantrad, hielden goed stand en deden er alles aan om DTL uit het ritme te halen. Dat slaagde hen zeer goed want in een povere eerste helft bleef de schade lang beperkt. Net voor rust wist DTL de voorsprong iets uit te breiden tot 7-4.
Tevreden was coach Kuipers allerminst. Met meer beleving en scherpte in de afronding moest het hoe dan ook beter gaan in de tweede helft. Dat slaagde zeer goed want al snel wist DTL na rust te scoren. Waar het ene aanvalsvak voor rust makkelijk de korf wist te vinden waren na rust de rollen omgedraaid. Hierdoor werd er een aanvallende versterking ingebracht. Mede door deze wissel kwam de schwung in het team. Bij een 10-4 voorsprong was de wedstrijd al gespeeld. Het moedige WWC probeerde van alles maar DTL was heer en meester en wist de overmacht nu ook in de score uit te brengen. Met vooral veel fraaie afstandstreffers wist DTL de score uit te breiden tot een 14-4 stand. Werd dit dan de eindstand? Nee, DTL gat het korfsaldo nog wat extra glans mee door in de absolute slotfase er nog 2 afstandstreffers aan toe te voegen en hiermee de eindstand op 16-4 te zetten.
Het zag er lang niet naar uit maar uiteindelijk wist DTL de gasten van WWC te overklassen. Door een gelijkspel tussen VDDO 2 en Quick 3 is DTL nu 2 punten los. Laatstgenoemd team is de volgende tegenstander op zaterdag 7 oktober om 16.20 uur. Dit gaat hoe dan ook een kraker van jewelste worden. Alle support is welkom om DTL 2 aan te moedigen in Garyp. Oant sjen by it twadde!

Voor onze luisteraars zonder Spotify: YouTube link ‘Wake me up when September ends’