Skip to main content

DTL 2 handhaaft zich in reserve 2e klasse

Op de dag vorig jaar dat het in oktober begon te regenen (en het daarna nooit meer ophield met regenen) scheen de spreekwoordelijke zon want DTL 2 promoveerde voor het eerste sinds hele lange tijd naar de reserve 2e klas. Er komen was één; er blijven is twee. Hiervoor zal in ieder geval één van de volgende tegenstanders WSS 2, de Wâlden 4 en ROG 3 onder DTL 2 moeten eindigen op de ranglijst.

Ook DTL 2 begon met een thuiswedstrijd tegen WSS 2. Gezien de gemiddelde leeftijd van de tegenstander zou er misschien een kans moeten zijn maar dat leeftijd niets zegt bleek al snel. Met 14-18 werd DTL op waarde geklopt. Niets op af te dingen en wederom stond er een tegenstander te wachten met gemiddeld iets meer levenservaring dan de DTL’ers. Op een koude winderige dag in april had DTL 2 het heel lastig maar met 11-13 werd een zwaarbevochten overwinning geboekt. Hele belangrijke punten en na een paar weken meivakantie stond de thuiswedstrijd tegen ROG 3 op het programma. Tsja dat was wat; ROG kwam niet, wel, niet en uiteindelijk dan toch wel. Het werd een heroïsche wedstrijd die DTL volledig uit handen gaf maar vervolgens ook een wonderbaarlijke wederopstanding kende. Met 14-13 waren de volgende 2 punten een feit en leek handhaving al binnen handbereik. Zou dit worden gerealiseerd bij de uitwedstrijd tegen ROG 3? Helaas niet. DTL 2 trok met 14-12 nu net aan het kortste eind. Dan de punten maar pakken tegen WSS 2. Hier kwamen we er echter achter hoe de term ‘flierefluiter’ is ontstaan. Rijd je ruim 1,5 uur naar ergens vlakbij de grens met Duitsland, tref je een eigen scheidsrechter die… Conclusie de punten bleven met 21-15 in Oude Pekela. WSS 2 dik verdiend kampioen en DTL 2 kon zich opmaken voor de allesbeslissende thuiswedstrijd tegen de Wâlden 4. De opdracht was simpel; alles beter dan met 2 goals verschil verliezen betekende handhaving. Hoe simpel de opdracht ook was; De Wâlden gooide alle schroom van zich af en wist zelfs 5 goals voorsprong te pakken. DTL toonde echter veerkracht en onder aanvoering van een ontketende invaller Yme Hille Postma wist DTL 2 het gat te dichten tot 18-20, wat precies genoeg was voor handhaving in de reserve 2e klas.

Een uitstekende prestatie voor het team van coach Wytse Kuipers. Nu eerst los gaan op het dorpsfeest, naar festivals toe, op vakantie en dan in augustus weer in topconditie beginnen aan het nieuwe seizoen.