Skip to main content

DTL 2 – De Wâlden 4

Afgelopen zaterdag 27 januari verzamelden de spelers van DTL 2 en De Wâlden 4 zich op het korfbalveld voor een belangrijk duel. DTL 2 wist tot nu toe vier wedstrijden op een rij ongeslagen te blijven en met de ambitie om deze winnende reeks voort te zetten betrad DTL 2 het speelveld met zelfvertrouwen en gedrevenheid.

Het eerste fluitsignaal klonk en DTL 2 begon gelijk sterk door de score te openen met een doeltreffende kleine kans en een afstandsschot. De Wâlden 4 liet echter zien dat ze niet van plan waren om zich zomaar gewonnen te geven en scoorden met een doelpunt op afstand. Hierna wisten beide teams om de beurt te scoren, wat de stand op een 4-3 voorsprong voor DTL bracht. DTL liet zien eindelijk goed in de wedstrijd te komen en de bal werd voor de rust nog vier maal door de korf van de tegenstander gegooid. Het spel werd stilgelegd voor de pauze met een stand van 8-3 op het scorebord.

Met de wind in hun zeilen en met hernieuwde energie hervatten beide teams de strijd in de tweede helft. DTL begon gelijk scherp en wist ook in de tweede helft de toon te zetten met twee treffende afstandsschoten. De tegenstander toonde echter vastberadenheid om ook doelpunten te maken en wisten hun achterstand in te perken doormiddel van twee strafworpen, een vrije bal en een kleine kans. Na deze vier te makkelijk weggegeven doelpunten wist DTL dat ze hun korbalkunsten moesten aanscherpen en hun talent meer moesten laten zien. Onze thuisploeg slaagde er in om hun voorsprong weer te vergroten doormiddel van twee mooie doorloopballen en een doelpunt op afstand. Toch liet de tegenstander zich het kaas niet van hun brood eten en wisten ook zij weer twee keer de bal door de korf te gooien. Dit bracht de stand op een 13-9 voorsprong voor DTL. DTL laat hierna weer zien goed te zijn in het scoren op afstand en maakt het gat hierdoor nog wat groter. Helaas wist de tegenstander hier weer antwoord op te geven door een doorloopbal door de korf te werpen. In de slotfase van dit duel werden er door beide teams vooral strafworpen weggegeven en benut. De wedstrijd werd uiteindelijk bepaald met een 16-13 eindstand in het voordeel van DTL 2, dat daarmee voor de vijfde keer op rij de 2 punten binnenhaalde.

Volgende week zaterdag 3 februari neemt DTL 2 het in een thuiswedstrijd op tegen WWC 2.