Skip to main content

DTL 2 boekt monsterscore op bezoek bij ROG 4

De laatste wedstrijd van dit zaalseizoen werd gespeeld tegen hekkensluiter ROG 4 uit Grins. Een tegenstander die helemaal puntloos onderaan staat in deze reserve 3e klasse. DTL 2 staat op de 2e plaats, kan niet meer kampioen worden en men kan zich ook niet meer bij de beste nummers 2 van alle 3e klassen scharen. Een wedstrijd om des keizers baard dus maar DTL was van plan om nog één keer alles op alles te zetten voor een goed resultaat.

Onder toeziend oog van vele meegereisde supporters begon DTL zeer sterk aan de wedstrijd. Door afstandstreffers van Peder, Marrit en Jent Pieter pakte DTL al snel een 0-4 voorsprong. Meteen werd het verschil op de ranglijst duidelijk. DTL creëerde makkelijk kansen en na goals van onder andere Anna en Antje stond er halverwege de eerste helft al een 3-9 stand op het scorebord. Coach Wytse Kuipers was inmiddels al begonnen om de dames van DTL wat roulerend te wisselen en zag dat DTL de score verder wist uit te bouwen. Door scores van de dames Isa (3x), Antje en Anna liep de score bij een 4-14 stand al op tot 10 goals verschil. Tegen het einde van de eerste helft werd DTL iets slordiger want het moest 3 tegentreffers incasseren. Werd het dan nog spannend? Nee, zeker niet. Door goals van Jacob en wederom Peder werd de comfortabele ruststand van 7-16 bereikt.

Kan je ontevreden zijn met zo’n ruststand? Eigenlijk niet maar klein puntje van aandacht was dat enkele tegentreffers wel iets te makkelijk werden geïncasseerd. Zaak was om ook weer scherp aan de 2e helft te beginnen. 2 helften op rij sterk spelen lukt over het algemeen niet behalve vandaag. DTL schoot wederom uit de startblokken en in no-time stond de stand al op 7-21. Dit ging zelfs de notuliste van dienst te snel af. Wat wel zeker is dat de meeste goals vlak na rust op naam kwamen van Peder en Jent Pieter. Even stokte de aanvalslust van de Hantumers maar toen na een tegentreffer DTL weer op stoom kwam viel de ene goal na de andere. DTL scoorde maar liefst 6 keer op rij. Naast uiteraard goals van Jent Pieter en Peder zag nu ook Pieter zijn naam terug op het scorebord. Bij deze 8-27 stand kwam nu ineens de magische 30 wel heel dichtbij. Met nog 8 minuten op de klok was dat zeker mogelijk. Net als tegen het einde van de eerste helft werd DTL echter wat slordiger maar na enkele tegentreffers scoorden wederom Peder en Jent Pieter. Zou het lukken om de 30 goals te halen? Jazeker; niemand minder dan Isa tekende voor de 30ste treffer. ROG hield met nog 2 tegentreffers de schade nog iets beperkt maar het slotakkoord was voor Peder die de eindstand op 12-31 wist te zetten.

Met deze monsterscore kwam er een eind aan een succesvol zaalseizoen. Net geen promotie maar zeker vandaag kreeg DTL de vele meegereisde supporters op de banken. Op één speler na; niemand minder dan Oane Postma vond het de ‘meest saaie wedstrijd ever’. Nou Oane, dan dagen wij als spelers van DTL 2 je bij deze uit. Lukt het jou binnen een jaar met DTL 1 om in competitieverband ook eens 31 goals te scoren krijg je van ons een krat bier of radler. Lukt dit niet ben je uiteraard DTL 2 er één verschuldigd. Staat genoteerd. Nu op naar het veld waar DTL 2 het na de promotie in de herfst in de reserve 2e klasse op mag proberen. Een mooie uitdaging maar met het spel van vandaag moet het zeker lukken om de nodige punten te pakken. Oant sjen yn de Bedelte.