Skip to main content

DTL 1 wint belangrijke punten in Oude Pekela

De een na laatste speelronde van de competitie vond voor de DTL selectie plaats in Oude Pekela tegen WSS. Voor DTL 1 was het zaak om punten te pakken want na de verliespartij van vorige week was alles weer mogelijk in de kleine poule en twee punten zouden genoeg zijn voor in ieder geval handhaving in de tweede klasse. Net iets voor 15.30 werd het startsignaal van de wedstrijd gegeven door scheidsrechter G.H. Van der Veen.

De aanvallen die DTL in de beginfase opzetten hadden weinig resultaat en waren van korte duur. Na 5 minuten werd er pas een doelpunt gescoord door Botte de Vries, waarna er weer bijna 5 minuten geen doelpunten vielen aan beide kanten. Wel kon WSS antwoordden na 10 minuten speeltijd en trok de stand gelijk naar 1-1. Het andere vak aarzelde niet en Oane Postma liet zien dat hij afgelopen week goed zijn best heeft gedaan op de training. Twee doelpunten kwamen achtereenvolgens op zijn naam, waarbij het eerste gaatje van twee geslagen was. Of het vervolgens kwam door een gebrek aan focus of het feit dat het eerste aanvalsvak het veel te rustig aan deed, maar het team uit Hantum maakte het zich hier onnodig moeilijk door WSS weer dichtbij te laten komen. Oane Postma kon de korf vinden door van een afstandje te scoren, maar weer lukte het niet om uit te lopen. Botte de Vries benutte in de tussentijd een vrije bal, maar het scoreverloop laat zien dat het WSS inmiddels was gelukt een voorsprong van 6-5 te bemachtigen. Sietske de Vries had voor zichzelf een strafworp verdiend en maakte deze zonder te falen af om aansluiting te houden. Voor de rust scoorde WSS de 7-6.

Tweede helft moest er dus gescoord worden, en vooral het eerste aanvalsvak moest meer structuur krijgen in hun spel. In de eerste seconden leek dit te lukken want Andries van der Woude maakte de belangrijke gelijkmaker na rust. Wel was het Oude Pekela die steeds het initiatief nam en weer voor kon komen met twee punten.In de tussentijd had Grietje Veeninga wel kunnen tekenen voor een doelpunt op haar naam. Een goede run van DTL met twee keer Oane Postma en Andries van der Woude zorgde voor drie doelpunten bij DTL waardoor de voorsprong weer voor de uitploeg was. Net zoals de thuiswedstrijd in Hantum kon nu niet gezegd worden wie er met de punten vandoor zou gaan. De stand bleef gelijk op gaan totdat Oane Postma maar weer eens een afstandsschot maakte. Ook Jent Pieter Hoekstra benutte zijn kleine kans en voor het eerst sinds het begin van de wedstrijd had DTL een voorsprong van twee punten. Lang aanvallen was nu essentieel aangezien er niet bijzonder veel tijd meer was. In deze fase liepen de irritaties aan beide kanten hoog op en scheidsrechter Van der Veen aarzelde niet hier consequenties aan te hangen.Het was Botte de Vries die de wedstrijd kon beslissen door een uitstart bal te maken nadat WSS risico nam om de bal te bemachtigen. WSS scoorde hierna nog een keer, maar het was al tevergeefs en de punten konden worden meegenomen naar Hantum. De andere twee gele souvenirs zouden later per mail aankomen bij het bestuur.

Door andere uitslagen in de poule is er veel gebeurd met de stand. Zoals gezegd waren twee punten genoeg voor handhaving in de tweede klasse. DTL 1 staat nu op een tweede plek en zal aankomende zaterdag aantreden tegen de nummer 1 Oerterp/VKC, die punten heeft laten liggen. Bij winst kan DTL 1 promoveren en zichzelf kampioen noemen. Iedereen is welkom op sportveld Yn ‘e Bedelte in Hantum, waar vooraf de A1 om 12.30 gaat strijden voor hun kampioenschap.