Skip to main content

DTL 1 weet door te zetten en pakt eerste punten van het seizoen

De selectie van DTL was afgelopen zaterdag op bezoek bij WWC en DTL 1  was op zoek naar de eerste punten van dit zaalseizoen. Een belangrijke wedstrijd dus, om nog in de race te blijven voor een plekje bovenaan.

Het was WWC die de score opende met een afstandstreffer die de stand op 1-0 zette. Het antwoord hierop kwam van Eelke Veeninga met een doorloopbal en vervolgens wisten nog enkele DTL’ers de korf te vinden wat betekende dat de ploeg kon uitlopen naar 1-4. Wie eerdere wedstrijden tussen deze twee teams heeft gezien weet dat DTL het nooit echt makkelijk heeft en ook nu kon WWC aansluiting vinden tot aan 7-7 toe. De ploeg uit Hantum moest het gaspedaal even indrukken en nu wisten vijf verschillende spelers de korf te vinden. WWC deed nog wel wat pogingen maar kon voor rust niet meer inlopen, stand 9-13.

Een gat van vier doelpunten was aanvaardbaar voor nu, maar er moest zeker nog wat gebeuren in de tweede helft. En dit bleek al snel want WWC wist met name via hun dames terug te komen tot 14-15. Verdedigend ging er iets nog niet goed want de thuisploeg kon telkens bijblijven. Vanaf de 16-17 was het dan toch DTL die het voortouw pakte en lieten zien dat ze niet voor niets waren gekomen. Oane Postma wist zich langs zijn tegenstander te wurmen en kon een doorloopbal afmaken. Botte de Vries kon voor zijn vierde doelpunt van de middag tekenen. Toen wist Eelke Veeninga nog een vrije worp te benutten en Sietske de Vries een handig kansje af te maken. Verder waren het nog een keer Sietske en Miranda van der Hout die de laatste twee doelpunten voor DTL maakten. Het slot was voor WWC die voor het einde van de wedstrijd nog een doelpunt wist te pakken. Eindstand was 19-23 in het voordeel van de ploeg uit Hantum.

En die eerste punten zijn zeker welkom, want zo kon de ploeg loskomen van de laatste plaats in de poule. Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen WIK Damwoude op het programma om 19.50 in Holwerd. Publiek is altijd welkom!