Skip to main content

DTL 1 pakt thuis de punten tegen DWA/Argo 1

Voor DTL 1 waren de afgelopen wedstrijden allebei in een gelijk spel geëindigd en daarom was het nu tijd om eens de volledige punten te pakken. DWA/Argo 1 was de tegenstander van vandaag en het was belangrijk om deze te winnen aangezien de ploeg uit Winsum onderaan stond met 0 punten. Bij winst was DTL dus vier punten los en deed het goeie zaken voor handhaving in de tweede klasse.

Om 15.30 uur floot scheidsrechter R. Moes voor de start van de wedstrijd en volgde er een stroef begin voor beide ploegen. Wel was het Botte de Vries die tekende voor de 1-0 door een vrije bal te benutten. DWA/Argo volgde, en zo ging het steeds door tot aan 4-4. Het ging niet erg hard qua doelpunten maar wel werden er veel pogingen genomen. Vanaf 4-4 kon DTL uitlopen naar een 7-4 ruststand door doelpunten van Botte de Vries, Miranda van der hout en Oane Postma.

Met de kleine voorsprong was het in de tweede helft belangrijk dit vast te houden. Wytse kuipers die deze middag coach Jan Wagenaar verving gaf in de rust aan dat er nog wel een schepje bovenop moest, wilden de Hantumers winnen. Mede door goed werk onder de korf van onder andere Jent Pieter Hoekstra kon er veel worden herhaald en opende Oane Postma de score in de tweede helft. Nogmaals Oane Postma, Grietje Veeninga en Isa Mollema maakten doelpunten die een groot gat van zes doelpunten verschil creëerden. DWA/Argo deed nu iets terug naar een stand van 11-7. DTL moest nu oppassen niet te verslappen want DWA gaf aan dat ze wel konden scoren. Een benutte strafworp van Rixt Sijens zette de stand op 12-7, maar deze vielen ook aan de kant van de Winsumers. Bij een stand van 13-10 werd het duidelijk dat de voorsprong die eerder gemaakt was voldoende was. De eindstand werd 15-12 en hiermee was de eerste overwinning van het seizoen een feit.