Skip to main content

DTL 1 in spannende wedstrijd langs KV Leeuwarden 1

Een mooie wedstrijd stond gepland op zaterdag 20 januari 2024. De eerste helft van de zaalcompetitie zit erop en na een redelijk lange periode zonder wedstrijden, mocht DTL 1 in de eerste returnwedstrijd aantreden tegen het altijd lastige KV Leeuwarden, die in de eerste wedstrijd redelijk makkelijk over de ploeg uit Hantum heen liep. Om nog ergens voor mee te willen doen was het dus zaak om twee punten te pakken.

DTL schoot niet lekker uit de startblokken want binnen 1 minuut stond er 2-0 op het scorebord. Als er wordt gekeken naar vorige duels tussen de twee ploegen kan er gezegd worden dat er nooit echt veel doelpunten vallen en er meestal sprake is van een verdedigende partij. Ook in deze wedstrijden vielen doelpunten niet heel snel. Oane Postma wist DTL aansluiting te geven en scoorde de 2-1. De goeie druk van KV Leeuwarden maakte het moeilijk om tot goeie pogingen te komen. Gelukkig werd er in de rebound goed werk geleverd wat het mogelijk maakte om aanvalspogingen te herhalen. Ook werden er veel ballen gestolen wat ervoor zorgde wat er aan de andere kant voor zorgde dat Leeuwarden niet tot scoren kon komen. Een goeie fase in de eerste helft brak aan, want DTL zorgde ervoor zes doelpunten te maken en maar een tegendoelpunt te krijgen. Doelpunten kwamen op naam van Botte de Vries, Grietje Veeninga en Oane Postma en zetten de stand op 4-6. Leeuwarden deed nu iets terug en kreeg weer aansluiting tot 6-6. Voor rust was het weer Botte de Vries die goed aanvallend werk verichtte en twee doelpunten op zijn naam kon zetten.

Er was een gat van twee doelpunten gecreëerd maar in de tweede helft moest er weer hard gewerkt worden voor iedere bal. Ook was de wedstrijd iets fysieker geworden en werden aan beide kanten de nodige overtredingen gemaakt. Eelke Veeninga hervatte de goeie fase van DTL en kon tekenen voor zijn eerste doelpunt van de avond. DTL hield het gat van twee doelpunten verschil tot het moment dat Leeuwarden de 10-11 maakte. Er waren nu weer doelpunten nodig om de wedstrijd voor het fluitsignaal tijdig te kunnen beslissen. Deze kwamen, want Oane Postma had zijn plek als spits even omgeruild waardoor Eelke Veeninga nu twee doelpunten kon maken. Met 10-14 op het formulier was de overwinning in zicht maar waren de Hantumers misschien iets te voorbarig, omdat Leeuwarden snel dichterbij kwam met twee doelpunten. Toen de ploeg zichzelf nog beloonde met een terechte strafworp en deze wist af te ronden stond het 13-14 en werd het nog even erg spannend. Toch was het DTL die toen gered werd door het eindsignaal en naar huis kon gaan met de winst.

Volgende week staat er weer een thuiswedstrijd op eht programme en wordt er om 19:50 gespeeld tegen KV Olympia uit Twijzel. Alle support is, zoals altijd, van harte welkom!