Skip to main content

DTL 1 haalt belangrijke punten op uit Houtigehage

DTL 1 haalt belangrijke punten op uit Houtigehage 

Zaterdag stond de wedstrijd tegen een van de momentele koplopers KC de Pein op het programma. Beide ploegen hebben in afgelopen wedstrijden laten zien dat ze aardig aan elkaar gewaagd zijn en dit resulteert dan ook in wisselvallige uitslagen. In dit geval een belangrijke wedstrijd voor beide, om bovenin mee te blijven doen.

Onder leiding van scheidsrechter G. Van der Veen ging de wedstrijd los en het eerste verdedigingsvak weerhield de Pein in eerste instantie van het scoren. Aanvallend ging het voor DTL redelijk rap met openingstreffers van Botte de Vries en Miranda van der Hout. De Pein wist hierop te antwoorden en trok de stad meteen weer gelijk. DTL wist hierna weer de voorsprong te pakken. Echter was dit niet voor lange duur, want voornamelijk de heren van de Pein hadden het schot te pakken en daarmee kon het team tot vlak voor rust steeds de leiding nemen. DTL volgde steeds, maar na een 7-7 stand wist de Pein uit te lopen met drie doelpunten. Aan de andere kant vielen doelpunten van Andries van der Woude en Anne Postma en deze zorgden voor aansluiting. Botte de Vries en Miranda van der Hout trokken de stand weer helemaal gelijk. Met nog iets meer dan een minuut voor rust was het belangrijk om geen fouten meer te maken en niet weer de voorsprong aan de Pein te geven. Dit lukte niet en door een kort moment van slordigheid wisten de heren van de Pein weer over te nemen en twee doelpunten af te ronden. Andries van der Woude beperkte de schade tot zover dat de ruststand 13-12 was. 

Zodra de tweede helft was begonnen, moest DTL er echt aan trekken en er niet voor zorgen dat de matige laatste fase van de eerste helft doorzette. Eerst leek het hier niet op, omdat de dames van de Pein nu het schot ook te pakken hadden. Gelukkig wisten Eelke Veeninga en Sietske de Vries doelpunten te maken. Nog steeds ging de stand gelijk op maar nu was het DTL dat steeds een kleine voorsprong pakte. Vanaf een moment veranderde het beeld van de wedstrijd. De Pein maakte meer fouten en door goeie verdedigende druk van de ploeg uit Hantum werd het voor de thuisploeg lastiger om doelpunten af te ronden. Bij een 18-18 stand waren er door DTL al meerdere goeie kansen gecreëerd welke hadden kunnen leiden tot een grotere voorsprong, maar deze werden niet beloond met een doelpunt. De laatste fase van de wedstrijd brak aan en het dappere DTL begon aan hun beste fase van de wedstrijd. Precies op het goeie moment zorgden Grietje Veeninga en Miranda van der Hout voor twee doelpunten en daar bovenop wist Anne Postma het gat te vergroten naar vier doelpunten verschil. Met nog vier minuten op de klok was de vreugde al zeer aanwezig maar De Pein gaf niet zomaar op en een verse reserve werd gebracht en pepte de ploeg weer op door meteen raak te schieten. Door een laatste slordigheidje van DTL werd een strafworp, in tegendeel tot vier andere strafworpen die avond, benut. De Pein was nu twee doelpunten verwijderd van een puntje maar Anne Postma was weer daar met het slotakkoord van de wedstrijd. 

En zo wist de ploeg uit Hantum onder toeziend oog van de meegereisde supporters de wedstrijd die alle kanten op kon gaan, naar zich toe te trekken en een eindstand van 20-23 op het scorebord te zetten.