Skip to main content

De kampioenswedstrijd tussen DTL en It Fean/Boelenslaan

Afgelopen zaterdag 14 oktober stond de laatste wedstrijd van het veldseizoen op het programma. Het beloofde een spannende wedstrijd te worden waarbij het voor zowel DTL als It Fean ging om het kampioenschap, met als hoofdprijs promotie naar de 1e klasse. Van de andere tegenstanders in de poule werd eerder overtuigend gewonnen door DTL, maar It Fean wist eerder dit seizoen als enige de punten te behouden tegen de ploeg uit Hantum.

Op deze koude, winderige maar wel droge zaterdagmiddag klonk onder leiding van scheidsrechter R. de Jong om 15:30 het startsignaal. DTL opende de score met het eerste doelpunt. It Fean werd hiermee wakker geschut waarop ze met 3 doelpunten op rij antwoord wisten te geven. DTL volgde met 2 goals waarna de stand langere tijd gelijk opging. Om de beurt werd er gescoord tot een stand van 5-5. De ploegen waren aan elkaar gewaagd en de spelers gaven elkaar maar weinig ruimte tot scoren. Aan het eind van de eerste helft wist DTL twee keer op rij te scoren wat de ploeg op voorsprong zette. It Fean wist nog in korte tijd antwoord te geven door twee goals van afstand te maken wat de ruststand op een gelijke stand van 7-7 bracht.

Na de pauze en enkele bemoedigende woorden van de coach werd de wedstrijd hervat. It Fean was dit keer de ploeg die het eerste doelpunt scoorde, gevolgd door een doelpunt van de thuisploeg. Tot een stand van 9-9 gingen beide ploegen opnieuw gelijk op. DTL wist enkele aanvallen niet tot scoren te komen waar It Fean van kon profiteren. De ploeg uit Surhuisterveen wist met een kleine kans, strafworp en een afstandsschot de score naar zich toe te trekken. DTL scoorde nog tweemaal maar dit bleek helaas niet genoeg te zijn voor een overwinning. Na het laatste fluitsignaal werd een eindstand van 11-13 genoteerd in het voordeel voor It Fean. Met deze stand komt It Fean in het klassement boven DTL te staan en konden zij het kampioenschap gaan vieren.

Na de wedstrijd werd er door de activiteitencommissie eenOktoberfest georganiseerd. Onder het genot van een hapje, verzorgd door The Other Foodbrother, en een drankje werd het seizoen ondanks het verlies feestelijk afgesloten. Wij willen eenieder die hierbij aanwezig was hartelijk bedanken voor de gezellige seizoensafsluiting! Wij hopen onze vele trouwe supporters ook in het zaalseizoen weer te verwelkomen in het MFA van Holwerd.

Namens DTL willen wij KV It Fean/Boelenslaan van harte feliciteren met het kampioenschap!