Wedstrijdverslagen zaterdag 1 juni 2019

DTL/DTS: 1 letter en 3 doelpunten verschil

Afgelopen zaterdag stond voor de Hantumers de laatste thuiswedstrijd alweer op het programma. Op deze warme dag was DTS uit Surhuizum de tegenstander. In de eveneens warme uitwedstrijd in het najaar werd gewonnen, maar moest er de nodige strijd geleverd worden. Bovendien wist DTS de afgelopen weken verdienstelijk van de nummers 1 en 2 in de competitie te winnen. Het beloofde dan ook een spannende wedstrijd te worden.

Om stipt 15:30 werd het beginsignaal gegeven. De DTL'ers lieten zien direct scherp aan de wedstrijd te beginnen door al in de eerste aanval de score te openen. Helaas was het DTS die het tweede doelpunt van de wedstrijd wist te maken. En zo ging het gelijk op in het begin van de eerste helft waarbij het verschil nooit groter was dan één doelpunt. Met een stand van 5-4 wist DTL afstand te nemen van DTS en met een belangrijk doelpunt net voor rust, werden met een 7-4 ruststand de kleedkamers opgezocht.

Na rust werd de score uitgebreid met nogmaals twee doelpunten, maar DTS gaf zich nog zeker niet gewonnen en streed door. Echter door verdedigende fouten, wist DTL door het afronden van een aantal strafworpen een stand van 12-6 op het scorebord te zetten. Hierna was het DTS dat wat makkelijker tot scoren wist te komen. Ondanks deze eindsprint wisten zij niet te voorkomen dat de punten deze middag met een 14-11 eindstand in Hantum zouden blijven. Een mooie wedstrijd, waardoor de DTL'ers nu verzekerd zijn van de derde plek op de ranglijst.


DTL D2- Flamingo’s D2

Vandaag hadden we onze laatste thuiswedstrijd op het veld, we konden kampioen worden, dus het was een hele belangrijke wedstrijd. Het was mooi weer, de zon scheen en we hadden er allemaal zin in om te winnen. De Flamingo’s stonden tweede, dus we moesten eigenlijk wel winnen of gelijk spelen. De wedstrijd begon niet zo goed voor ons. We stonden al snel met 0-3 achter. Jelte Pieter maakte toen de 1-3 vanuit een strafworp. Daarna moest de wedstijd even stil worden gelegd want hond Geart kwam het veld in. Hij wilde graag meedoen met de wedstrijd en was niet zo gemakkelijk weer uit het veld te krijgen. Uiteindelijk lukte het en kon de wedstrijd doorgaan. De Flamingo’s waren op dreef, ze maakten nog twee doelpunten, het was 1-5. Daarna kregen we een strafworp mee die Alie Margriet mooi afmaakte. Toen was het rust, we waren wel toe aan een glaasje limonade. Na de pauze begonnen we goed! Jelte Pieter maakte twee doelpunten achter elkaar, het was 4-5. Daarna gingen de Flamingo’s weer, het was 4-7. Alie Margriet maakte er twee, waaronder een strafworp, 6-7. De spanning was groot! De Flamingo’s maakten er 6-8 van. We hadden nog een paar minuten speeltijd. Eelke maakte nog de 7-8, we gingen snel door, maar jammergenoeg was het toen tijd en hadden we net verloren. Nu hebben we over twee weken nog een kans om kampioen te worden, dus we gaan nog een keer heel goed ons best doen!
Groetjes Jelte Pieter


DTL E1 – CSL E1

Het was lekker weer de zon scheen. En we gingen met plezier naar het korfbalveld.
En toen gingen we korfballen en na een tijdje had Yellina een snelle aanval en toen stond het 1-2. Nog voor de pauze had Jorn een strafworp genomen en het stond toen 2-5 en daar na hadden we pauze.
Na de pauze gingen we weer door en we moesten nog twintig minuten en toen nam Jelle Meindert een mooie doorloop bal en hij scoorde en daar na stond het 3-5 maar toen scoorde CSL een paar keer en daar na scoorde Jorn een afstandsschot. En CSL scoorde weer een paar en toen had Jelle Meindert een onderschepping en toen stond het 5-8 en toen had CSL een paar keer gescoort en de eindstand was 5-11 en toen namen we de strafworpen en Yellina had 1 gescoort en de eindstand was 1-4 en het was een leuke wetstrijd en we hadden veel plezier.
Groetjes van Jelle Meindert


DTL F2 - CSL F2

Afgelopen zaterdag moest DTL F2 de return spelen tegen CSL F2.
Op een mooie zomerse zaterdagochtend en een overvolle sportveld met allemaal ouders, pake's en beppe's, omke's en tantes werd er gestart met de gebruikelijke basis viertal. De eerste helft ging het redelijke gelijk op qua scores, de DTL'ers waren scherp in de afronding en de meeste kansen werden dan ook benut. Marrit, Klaas en Gosse Jan vonden meerdere malen de korf. In de rust (5-7) werd de tactiek besproken voor de 2e helft. voornamelijk de grote en oudere jongen(s) verstoorden behoorlijk het korfbal spel van de F2. het overspelen en schieten werd erg moeilijk gemaakt. Al snel in de tweede helft werd het duidelijk dat bij DTL de concentratie verdween en de vermoeidheid toesloeg. Vele kansen werden gemist en CSL benutte de kansen wel. zo werd er uiteindelijk met 7-16 verloren.Ondanks dit verlies werd wel de strafworpen serie gewonnen met 3-2.
Nog 1 wedstrijd te gaan en dan zit het eerste korfbalseizoen van DTL F2 erop.
Groetjes Eline

No tweets found.