Wedstrijdverslagen 2 februari 2019

DTL 1 verliest kansloos van de Parabool

Afgelopen zaterdag stond er voor de korfballers uit Hantum e.o, het pittige affiche tegen studentenvereniging de Parabool uit Grins op het programma. De koploper heeft vaak het vizier scorend op scherp staan getuige ook de 19-30 uitslag in de heenwedstrijd. Zaak voor DTL om de schade beperkt te houden en proberen er een wedstrijd van te maken.

De ploeg van coach Botte Hijma startte redelijk aan de wedstrijd maar al snel nam het sterke collectief van de Parabool het heft in handen en wist een voorsprong van 5-1 op het scorebord te zetten. DTL kreeg geen vat op het sterke reboundwerk van de gastheren die zelf heel makkelijk de korf bleven vinden. De meegereisde supporters zagen dan ook dat de Parabool een comfortabele 11-3 voorsprong wist te nemen. Aan het eind van de eerste helft kroop DTL iets onder de druk vandaan en wist het zowaar enkele goals mee te pakken. Dit zelfde deed de Parabool ook waardoor er een 13-5 ruststand op het scorebord stond.

Zaak voor coach Hijma, die zijn debuut als hoofdtrainer maakte, om na rust een beter DTL het veld in te sturen dan voor rust. Een tactische vakwisseling zorgde er voor dat dat inderdaad gebeurde. DTL wist door andermaal twee keer te scoren het gat iets kleiner te maken. Het spelbeeld was nu ook veel meer in evenwicht maar gaandeweg de 2e helft bleek andermaal waarom de Parabool koploper is en DTL zich in de onderste regionen bevind. Beide ploegen kregen misschien wel net zoveel kansen maar waar DTL net de precisie in de afronding mistte lukte het de Parabool wel om scorend het verschil te maken. Ondanks nog enkele wissels aan Hantumer zijde zag DTL 10 minuten voor tijd tegen een 18-9 stand aan. Wat wilde men graag de stand iets draaglijker maken maar de afronding liet wederom te wensen over. Iets waar de Parabool ook in de laatste minuten geen problemen mee had waardoor er een duidelijke maar verdiende 22-9 einduitslag de boeken in gaat.

Op enkele lichtpuntjes na een kansloze nederlaag. Wel eentje die ingecalculeerd was. Dat is die van aanstaande zaterdag 9 februari zeker niet. Dan komt directe concurrent VenV uit Garijp naar Holwerd toe om uit te maken wie de rode lantaarn in de poule zal innemen. Het kan niet anders dan een spannende degradatiekraker worden waarbij DTL zal laten zien dat het uit een heel ander vaatje kan tappen dan dit weekend bij studentenvereniging de Parabool.


De Parabool 6 - DTL 2

HG, doet wat het beloofd.

Naar ik mij goed kan herinneren werd er in het vorige verslag veelvuldig gesproken over de nieuwbakken coach en vader van het tweede. Laat mij dan ook nu mededelen dat hij ook vandaag weer een belangrijke rol had in het succes van DTL 2.

Als objectieve persoon aan de zijlijn is het grappig om de perikelen van een vader mee te maken, zo ook het Maxi-Cosi-probleempje waarmee we de korfbal dag startten. Deze producten zijn ideaal voor het makkelijk vervoeren van uw kind maar werken nooit mee wanneer er tijdsdruk heerst. Dit was ook het geval bij onze coach, met veel stress maar bovenal veel humor tot gevolg. Na een 10 minuten vertraging heeft de stoet van blauw witte rakkers zich dan toch in gang gezet naar wederom het ‘mooie’ Grunn.

Aangekomen in het episch centrum van alles wat ook maar iets met sport te maken heeft viel ons meteen iets op: “Moaie wiiven!”, nee zonder gekheid, er broeide iets in die hal. De zogenaamde HG-hal stond te shinen in zijn eenvoud, daar gelegen zonder scorebord maar met ruimte voor sportieve successen wist het team onder leiding van J. Posthumus dat er vandaag punten konden worden gehaald tegen de parabool. De laatste ontmoeting eindigde in Holwerd in een teleurstellende 12-12 dus er was werk aan de spreekwoordelijke winkel.

Na de nodige motivatie begon de wedstrijd dan ook vol passie en zonder mededogen. Met een libido dat ‘schijnbaar onbekend’ was bij de scheidsrechter werd er volop gestreden. Natuurlijk zorgde dit voor sensatie maar ook voor een constante stand met weinig verschil. Bij deze dan ook de complimenten voor beide ploegen voor het harde werken en de sportiviteit, zonder hen werd er niet gespeeld zullen we maar zeggen. De scheidsrechter liet veel toe en gaf hierbij de ploegen de controle over de wedstrijd. Hier werd gelukkig geen misbruik van gemaakt.

De ruststand was na 30 minuten een spannende 6 tegen 6. In de rust opnieuw op zoek naar een geschikte kleedkamer voor de nodige adviezen en evaluaties, hier bleek papa J. weer te beschikken over oneindige wijsheid. Een klein citaat van het orakel was: “Beschouw deze wedstrijd als een Maxi-Cosi, moeizaam als hij vast zit maar eenmaal los kom je veel verder, durf te werken voor elkaar en veiligheid voorop!”. Elke speler nam deze mentale voeding met begerige happen tot zich en gingen vol goede moed terug de HG-zaal in. De tweede helft verliep eveneens als een sneltrein zonder rem. Doelpunt hier, doelpunt daar, en altijd weer die drive om verder te gaan in het korfbalspel. Na een 25 minuten onbeperkt gas geven kwam daar het moment voor de trein om het eindstation binnen te treden.

De spelers wisten het, de winst was binnen en de punten gingen mee naar Hantum. De scheidsrechter floot zijn laatste toon en de spelers vlogen elkaar in de armen, er werd gehuild, gejuicht maar bovenal genoten van alweer 2 mooie punten. Eindstand: 13-14 Volgende week passeert de DTL-trein het station de Wâlden in Holwerd. We hopen daar natuurlijk weer op enthousiast publiek die met ons deze beleving wil ervaren. We proberen er weer het maxi(cosi)male uit te halen!!


Mid-Fryslan D1 - DTL D1

Hallo allemaal, gistermorgen moesten we vroeg uit de veren om naar de koploper te gaan korfballen.
Dat het de koploper is van deze competitie, was al vrij snel duidelijk.
We begonnen niet goed aan de wedstrijd en we hadden veel balverlies.
Daardoor eindige de pauze stand dan ook in een 11-3 achterstand.
Onze drie doelpunten werden gemaakt door Remco , en Willem Dirk die 2 strafworpen maakte.
In de Pauze gaf onze coach/trainer tips, en zei dat we wat feller moesten gaan korfballen.
Maar Mid Fryslan bleef in de tweede helft ook te sterk voor ons, we speelden wel beter en feller dan de 1e helft maar we konden niet goed doelpunten maken. De eindstand werd
21-7 , we hebben dus nog 4 doelpunten gemaakt in de 2e helft en die werden gemaakt door
Remco, en door Reinder 2 x.
We gaan volgende week weer knallen als we tegen Heerenveen D2 moeten en hopen dat we dan weer 2 punten pakken!
Groetjes Yme Hille Postma.


DTL E2 - De Granaet E2

DTL speelde zaterdag tegen CSL E2, we kwamen meteen 0-6 achter,
Jesse kreeg een mooie strafworp mee en het werd 1-6, DTL
Kwam terug en er werd een mooie oploopbal gemaakt door Jorn 2-7, meteen
hierna scoorde Jorn 3-7.
Er werd goed samen gespeeld met elkaar, en flink verdedigd.
DTL speelde goed en liet het er niet bij zitten, Jorn maakte 4-8,
Jorn scoorde wederom nog 2x achter elkaar 6-8.
Jelte maakte een prachtig afstandsschot 7-8, het werd spannend.
CSL maakte het ons moeilijk, Jorn scoode 8-11.
We hebben jammer genoeg verloren met 9-14.
Groetjes Jesse Postma


DTL F2- CSL F1

Wedstrijd uitslag: 5-7
Ik kon hier helaas niet bij aanwezig zijn.
Marrit

No tweets found.