Wedstrijdverslagen zaterdag 5 oktober 2019

Frigro/Invicta C3 - DTL C1

Hiep hiep hoera! Wilmer is jarig!
Van harte gefeliciteerd van C1: Maayke, Marije, Thirza, Sjoerd, Jacob Riemer, Menno, Roas & Jente.
Omdat we zo in de feest stemming waren hebben we in een zonnig Gerkesklooster helaas verloren met 9 - 3 van Frigro/Invicta C3.

Harkema C1- DTL C2

Zaterdag 5 oktober hadden we een wedstrijd tegen Harkema C1.
We begonnen heel goed met een 0-1 voorsprong door Reinder, maar al snel daarna werd het 1-1. Daarna hadden ze de smaak te pakken en scoorden ze ook nog eens de 2-1, maar niet getreurd want door de mooie strafworp van Willem Dirk stond het weer gelijk, 2-2. Toen werden we heel eventjes een beetje wakker, want Reinder scoorde zijn tweede doelpunt alweer in deze wedstrijd. Helaas net voor de pauze gaven we onze voorsprong weer weg want Harkema scoorde alweer.
3-3 en PAUZE
Aan het begin van de tweede helft had Willem Dirk drie keer achter elkaar een strafworp; de eerste en de tweede zaten er helaas niet in maar gelukkig de laatste wel dus stonden we weer voor nu met 3-4. We dachten kennelijk dat we er nu al waren en stonden weer even te slapen waardoor Harkema drie keer achter elkaar kon scoren. Het was zeker een spannende wedstrijd want Yme Hille scoorde de 6-5 waardoor we weer wat meer kans hadden om te winnen, maar de Harkema's wilden er geen goal tussen laten komen en scoorden weer dus stond het 7-5. En het bleef de hele tijd om en om, want toen scoorde Reinder weer (zijn derde) en dan de Harkema's weer en toen Yme Hille weer met een hele mooie goal, maar helaas hadden de Harkema's het laatste woord en scoorden het laatste doelpunt van de ochtend.
Helaas hebben we verloren maar we speelden beter dan de vorige keer, want toen hadden we helaas thuis met 4-8 verloren.
Een vriendelijke DTL-groet,
Anne Vledder

DTL F1 - Mid-Fryslân/Jansma Burdaard F1

Goed warmgedraaid, eerst rondjes lopen om de kantine, beginnen we de wedstrijd. Gosse Jan scoort gelijk in de eerste minuut (1-0). Alberthe scoort een paar minuten later (2-0). Het begint, maar goed! De tegenpartij doet ook zijn best en het staat 2-1. Gosse Jan maakt er 3-1 van. Algauw wordt het 3-2, en Eline zorgt net voor de pauze dat het 4-2. Ook na de pauze heeft Gosse jan er nog steeds zin in en scoort weer in de eerste minuut (5-2). Hij maakt het direct daarna 6-2. Tegenpartij wordt ook fanatieker en het wordt 6-3. Er wordt mooi gespeeld de volgende punten zijn voor Eline (7-3), (8-3).Bij de tegenpartij wordt er een superspeler ingezet: het wordt 8-4 en vervolgens 8-5.Maar hee!…. DTL had al zo’n voorsprong dus: eindstand 8-5!