Wedstrijdverslagen zaterdag 28 september 2019

DTL 1 verslaat NQL in spannende derby

Afgelopen zaterdag stond voor het 2e jaar op rij de derby tegen NQL uit Rinsumageest en Burdaard op het programma. DTL had vorig jaar laten zien duidelijk de betere te zijn maar een nieuw jaar dus ook nieuwe kansen. NQL wacht nog altijd op de eerste overwinning en DTL wil na vandaag graag aansluiting met de bovenste teams op de ranglijst krijgen.

Onder herfstachtige omstandigheden maar met een grote publieke belangstelling was het DTL die de score wist te openen. Dat het een wedstrijd met veel sentimenten was, was een ieder wel duidelijk. Bij NQL speelt immers nog altijd een oud speler van DTL. Het was uitgerekend deze speler die de stand weer gelijk wist te trekken. Het was een fase in de wedstrijd waarin bij NQL even alles leek te lukken en ze wisten hierdoor brutaal een 1-3 voorsprong te pakken.

DTL leek echter op tijd wakker geschud. Mede doordat de verdediging bijna alles wat NQL probeerde onschadelijk wist te maken wist DTL langzaam de regie over te nemen. Veel doelpunten vielen er echter niet maar net voor rust wist DTL wel de voorsprong te pakken. Toen scheidsrechter Keuning in een enorme hoosbui voor het einde van de 1ste helft floot stond er een magere 4-3 voorsprong op het scorebord.

Het was duidelijk dat er veel spanning op de wedstrijd stond. Hierdoor was het zaak voor het team van coach Wybe Kuipers om direct na rust afstand te nemen en de wedstrijd snel te beslissen. Het snelle doelpunt kwam er ook maar NQL bleek vandaag een taaie tegenstander. Steeds was het DTL die de marge naar 2 goals wist te brengen maar tot aan 7-6 wist NQL het DTL behoorlijk lastig te maken. Toen DTL wederom wist te scoren begon letterlijk en figuurlijk de zon te schijnen boven het mooie sportveld Yn'e Bedelte. NQL had even geen antwoord klaar op de aanvalsdrang van DTL en toen DTL met nog 5 minuten op de klok de 10-6 raak schoot leek de wedstrijd binnen. NQL sputterde nog een klein beetje tegen maar de overwinning was een feit want na om en om nog enkele goals te hebben gescoord floot de goed leidende heer Keuning bij een 11-8 stand voor het laatst.

Een zwaarbevochten maar verdiende overwinning voor DTL. Een echte derby met alles er op en er aan. Dat zal volgende week heel anders zijn als DTL op bezoek gaat bij Sparta in Zevenhuizen. Een geduchte tegenstander die net boven DTL op de ranglijst staat. Een mooie uitdaging om te laten zien dat DTL met de besten in de poule mee kan doen.

DTL C1 - DOW C1

We moesten tegen DOW C1
We hebben gewonnen met 7-2
De eerste verassende schot kwam van Wilmer
De tweede van Maayke
Toen scoorde de tegen partij
De derde kwam van Roas
Toen was het pauze
De vierde kwam van Sjoerd
De vijfde kwam van Thirza
De zesde kwam van Marije
Toen scoorde de tegen partij
En de zevende scoorde Reinder
Groetjes Marije
DTL C1

MN en W D1 - DTL D1

Korfbalwedstrijd
Zaterdag 28 september Tegen:mnw
Als aller eerste scoorde Feitze
Als 2e scoorde Janelle
Maar het duurde niet lang voordat mnw ook een scoorde
en toen kwam de doorloop bal van Jorn
en zo ging het verder wel goed en bijna iedereen heeft gescoord de eindstand was 1-11.

DTLE1-It Fean/Boelenslaan E1

Zaterdag speelde DTL E1 tegen It Fean/Boelenslaan E1
DTL begon slecht aan de wedstrijd voor ze het wisten stonden ze 0-3 achter
Maar het team begon later beter te korfballen waaruit Jesse 2 keer scoorde met
een kansje en een afstand schot stand 2-3. DTL ging lekker door met korfballen
waardoor Wietse Niek ook een oploopbal en afstand schot scoorde ruststand 4-3
DTL kwam na de rust weer goed uit de startblokken en rick opende de score weer
voor DTL met een kansje en een afstand schot 6-3.
DTL speelde goed en was lekker aan het korfballen ze werden goed gecoacht
Waardoor Wietse Niek, Jesse en Jelte met een mooie doorloopbal de eindstand
op 9-3 brachten.
Tot volgende week dan moeten we CSL zien te verslaan.
Groetjes Jesse Postma

DTL F1 - De Walden F1

Zaterdag 28 september 2019, mijn 4e korfbalwedstrijd bij DTL. We speelden tegen De Walden F1. Opnieuw vond ik het best spannend om mee te doen maar toen ik eenmaal in het spelletje zat had ik dat niet meer door. Ik snap steeds beter de bedoeling van het spelletje en we hebben een leuk ploegje, fijne trainers & leidster.
De ploegen waren in het begin aan elkaar gewaagd, het duurde dan ook even voordat er een doelpunt viel. Helaas kwam het eerste doelpunt van De Walden F1, het werd 0-1. DTL-F1 werd hierdoor op scherp gezet en daar was Rinze en maakte een mooi doelpunt waardoor het 1-1 werd. Daarna volgden er 4 doelpunten voor de tegenpartij, helaas… Het werd 1-5. Heel fijn dat Eline nog een doelpunt maakte voor de pauze, ruststand 2-5 .
Na wat drinken en een ‘peptalk’ van de Trainer Botte gingen ze na de pauze met veel plezier opnieuw het veld in. Het werd al snel 2-7. Gelukkig scoorde Eline van afstand en werd het 3-7. Dat gaf DTL F1 weer wat moed. Gosse-Jan maakte de wedstrijd af met 2 mooie afstandsschoten. Knap hoor! En zo werd de eindstand na een mooie wedstrijd 5-8. Op naar de volgende wedstijd!!
Groeten Antine Postma