Wedstrijdverslagen zaterdag 15 juni 2019

SIM 1 - DTL 1

Op zaterdag 15 juni speelde De Tinnen Leppel 1 de laatste wedstrijd van het seizoen tegen Samenspel Is Macht 1. De selectie was al eerder aanwezig om het 3e aan te komen moedigen, die onlangs het mooie weer en goede support hebben verloren met 10-9 van het 2e van SIM.

20 minuten laten dan gepland ging de wedstrijd dan eindelijk van start, SIM was de eerste ploeg die wist te scoren, maar DTL wist de korf ook te vinden! Al snel stonden we 5-2 achter maar 10 minuten voor rust wist DTL zich te herpakken, na 25 minuten spelen stond de stand weer gelijk, 5-5. Echter wisten we net voor de rust op een voorsprong van 6-8 te komen.

Na de rust ging DTL weer met frisse moed het veld op, SIM wist zicht na rust goed te herpakken en na een poosje spelen stond het weer gelijk, 9-9. Het haperde in de aanvallen bij DTL en het verdedigen ging slechter, hierdoor komt SIM op een voorsprong. Uiteindelijk heeft SIM gewonnen met 15-11 van DTL.

Wegens het 100-jarige bestaan van SIM kregen we nog een aantal consumptiemunten, deze hebben we in het zonnige weer genuttigd. Volgend jaar blijft DTL in de 3e klas spelen, maar dan onder leiding van een nieuwe coach.


DTL D1 – Quick’21 D1

Een spannende wedstrijd voor de boeg, het is de laatste van dit seizoen en we kunnen kampioen worden als we deze winnen.. Ook is het ’t laatste seizoen van Jacco en Pieter Christiaan, ze stoppen beide met trainen en coachen.
Jacco en Pieter Christiaan waren beiden aanwezig. Het regende hard, maar daar gaven wij niks om! Het fluitsignaal ging, er kwam een lange bal op Reinder en hij scoorde gelijk in de 1e minuut! Hij was op schot, vrij snel daarna scoorde Reinder 2-0! Een lange bal van Willem Dirk op Reinder, hij scoorde weer! 3-0
Willem Dirk had vrijdagavond op het kaatsveld geoefend op dé strafworpen, dat was te zien. W.D. nam in opperste concentratie de strafworp en zette de stand op 4-0
Quick’21 was wat van de schrik bekomen en raakte ook op schot 4-1
Gelijk antwoorden Yme Hille en Remco daarop met een mooie combinatie. Yme Hille gaf de bal aan op Remco en Remco maakte de 5-1!
Voor de pauze zette Quick’21 de stand op 5-2
Jacco en P.C. hadden een stevige toespraak tijdens de rust, het duurde zó lang dat scheids Franke Hijma ze uit de kleedkamer moest halen 
Jesse en Reinder probeerden een oploopbal. De dames waren sterk onder de korf! De maat van Jesse nam Reinder over, Jesse kwam hierdoor vrij, Reinder zag dit goed.. Gooide de bal naar Jesse en die mikte ‘m er zo in ..6-2!
Jan Hindrik kwam voor, Reinder liep in en 7-3 was de stand.
Het was spannend langs de lijn, er was veel publiek!
Quick’21 kwam terug en ze scoorden 2 maal .. 7-5 !!
De bal was glad, het regende hard, we waren zelf zó nat, de bal glipte uit onze handen….. Maar we mochten dit natuurlijk niet echt uit onze handen laten glippen, we moesten alles op alles zetten! Rienk Jan kwam goed voor, Willem Dirk liep in en raak! 8-5 Er kwam nog een tegenschot van quick’21 8-6, maar gelukkig blies de scheids af, het was einde wedstrijd => KAMPIOENEN!!!!!
Groeten van Anne Fleur


It Fean/Boelenslaan D2 - DTL D2

5-0 achter, maar toch de rust in met 5-1 door Alie Margriet.
Na de rust gauw met 7-1 achter, maar dan toch weer 2x achter elkaar gescoord door Alie Margriet.
Eindstand 9-4, laatste doelpunt ook op naam van Alie Margriet.


Flamingo’s F1 – DTL F1

Afgelopen zaterdag moesten we onze laatste wedstrijd spelen in Buitenpost. We moesten tegen de Flamingo’s. We konden allebei nog kampioen worden dus het was heel spannend! Ik was wel wat zenuwachtig, maar als de Flamingo’s zouden winnen dan zou mijn vriendje Djurre kampioen zijn en dat vond ik voor hem ook wel leuk.
Toen we er heen reden regende het maar toen we moesten beginnen was het gelukkig droog. De Flamingo’s begonnen heel goed, ze stonden al met 4-0 voor. Toen scoorde Gwen 4-1, zij mocht er in als superspeler. De Flamingo’s maakten 5-1, toen was het pauze. Isa vertelde ons nog wat trucjes voor de tweede helft.
In de tweede helft kwamen we heel goed terug. Gwen maakte twee doelpunten. Nadat de Flamingo’s nog eentje scoorden gingen wij los! Klaas, Ruben en Gwen maakten er 6-8 van, we stonden voor! Nu werd het wel heel spannend! Jammergenoeg scoorden de Flamingo’s nog net drie doelpunten en wonnen ze met 9-8. We hadden net verloren en zijn geen kampioen geworden, maar we hebben wel heel erg ons best gedaan! Nu hoeven we geen wedstrijden meer te spelen en na de zomer zijn we een ander team met andere coaches. We hebben een superjaar gehad, met twee keer kampioen! Isa en Marrit bedankt voor het supergoede coachen!!
Groetjes Rudmer Postma


De Walden F2- DTL F2

De allerlaatste wedstrijd voor team F2 in deze samenstelling en wat voor een is dat geworden. Het regende behoorlijk toen we verzamelden yn'e Bedelte maar vol goede moed gingen we op weg naar Tytsjerk.

De weergoden waren ons niet goed gezind. Het bleef flink regenen maar dat kon ons niet schelen. We stonden na de eerste 10 minuten wel met 1-0 achter en bij de wissel werd er door De Walden een volledig nieuw team ingezet. Dit pakte voor ons goed uit. Al vrij snel zorgde Marrit voor de gelijkmaker. En toen leek het net alsof we vrij spel kregen. We wisten vaak de bal er tussenuit te pakken en gelukkig ook te scoren. Voor de rust scoorde Marrit nog een keer, Gosse Jan nog twee keer en ook Eline gooide de bal nog keurig door de korf. Ruststand 1-5. Gauw even naar binnen om wat op te warmen, onszelf een beetje af te drogen en wat ranja.

Na de rust werden we wel wat slordiger, verdedigen was er niet meer bij. Door de regen was de bal erg glad dus die verloren we ook nog wel eens maar de tegenpartij had daar ook last van. De Walden wist ook een paar keer te scoren maar Marrit (2x) en Gosse Jan, ondanks een inmiddels ingezette superspeler van De Walden, ook. Bij een stand van 6-8 werd nogmaals door De Walden het complete team gewisseld. Dit maakte voor ons niet uit. Marrit scoorde nogmaals en Rinze zorgde voor de mooie eindstand van 6-10. Gewonnen!! Hierdoor zelfs ook nog op een keurige tweede plek geëindigd! Aansluitend hadden we nog een uitje en daarna zat het er voor team F2 echt op. We hebben een leuk jaar gehad waarin we veel geleerd hebben.
Groetjes Gosse Jan