Wedstrijdverslagen zaterdag 25 mei 2019

Invicta 1 – DTL 1

Op zaterdag 25 mei stond de wedstrijd tegen Invicta op de planning. Elke speler warmde zich op voor de wedstrijd en om 15.30 klonk het start signaal. Invicta begon met doelpunten maken maar Pieter Anne maakte dit snel goed met een doorloopbal. In de eerste helft bleef het steeds spannend, om en om werden er doelpunten gemaakt en gingen we de rust in met een 4-5 voorsprong. Deze voorsprong moesten we zo houden door rustig te blijven en meer te scoren. Helaas ging het scoren te moeizaam in de tweede helft, kansen werden niet afgemaakt en af en toe hele domme pech.. Dit resulteerde in een 8-6 eindstand. Deze wedstrijd zullen we snel vergeten en volgende week gaan we er weer met z'n allen tegen aan. Dan staat de laatste thuis wedstrijd alweer op het programma. We spelen dan tegen DTS 1. We hopen weer op mooi weer en hopen jullie allemaal te zien om 15.30.


De Granaet C3 - DTL C1 

Zaterdag moesten we spelen in Dokkum.
De eerste helft ging niet heel goed, de Granaet was heel sterk. Ze scoorden veel en wij niet.
Toen kwam de tweede helft en toen hebben we nog twee doelpunten gescoord. Door Roas Spigt.
De eindstand werd 11-2.
Toch was het leuk en hebben we lekker gespeeld.
Roas Spigt


Kluifrotonde leidt DTL F2 naar overwinning…

Vandaag staat de wedstrijd Invicata F2-DTL F2 op het program. Met andere woorden we mogen met z’n allen naar het ‘verre’ Oosten. Onderweg passeren we een kluifrotonde die de weg opent naar de mooie Fryske Wâlden, langs de ‘Dokkumer Trekvaart’. Geschiedschrijving hierover laten we vandaag buiten beschouwing, anders wordt het verslag ietwat aan de lange kant. De kwaliteit van het wegdek van de kluifrotonde doet me overigens een beetje denken aan het eerste concert van de Spice Girls in het Croke Park te Dublin… of was het nou het optreden van Madonna bij het Eurovisie songfestival…

Aangekomen in Kollum zien we een prachtig gladgestreken kunstgrasveld liggen met een grote omheining er om heen. De omheining creëert enige afstand tussen spelers en toeschouwer. Dat is jammer. Publiek dichter op het spel geeft meer beleving. En ik geloof niet dat het korfbalpubliek te vergelijken is met het publiek bij een jeugdwedstrijd Ajax-Feyenoord. Maar goed, ook op afstand is de wedstrijd te volgen. En beleving is er, ook op afstand. Vorige week hebben we gewonnen van Invicta, dus misschien lukt het vandaag ook wel. Een Liverpool-Barcelona scenario zal ons toch niet overkomen...?

Botte de Vries heeft vandaag weer de leiding en weet het team goed sturing te geven, ook al is het natuurlijk tijdens de warming up altijd gezellig om even wat te dollen en grappen en grollen uit te halen. Vlak na het eerste fluitsignaal weet Gosse Jan al vrij direct een mooi doelpunt te scoren. Even later weet ook Marrit te scoren. Invicta is direct even wakker geschud, maar laat zich niet kennen en maakt ook een doelpunt. Het is inmiddels 1-2 voor DTL. Er wordt over en weer goed verdedigd. Ruimte om de bal via grote omhalen van de ene korf naar de andere korf te smijten is sporadisch. Er moet dus meer samengespeeld worden om de bal van de ene naar de andere kant te brengen. Maar juist dat is goed om het korfbalspel onder de knie te krijgen. Beide teams zijn de eerste helft aan elkaar gewaagd. Na wederom een score van Marrit, maakt Invicta ook weer een doelpunt. En vervolgens Gosse Jan weer. Maar dan lijkt het alsof Invicta wat sterker wordt/of DTL ietsje minder scherp…, want Invicta komt vlak voor de pauze op gelijke hoogte met een tussenstand van 4-4.

Na de pauze, de koffie nog maar amper achterover gewerkt, zet Gosse Jan de boel weer op scherp. Tot tweemaal toe weet hij een doelpunt te maken. Kennelijk heeft Botte het team weer op het goede spoor gekregen. Dan maakt Invicta weer een doelpunt en vervolgens maakt Marrit ook weer een doelpunt voor DTL. En ja, daar is ie weer. Gosse Jan zorgt er voor dat het verschil oploopt naar 5-8. Het moment voor Invicta om een sterspeler in te zetten. Dat zijn wel eens momenten dat het tij gekeerd wordt tijdens de wedstrijd. Maar daar lijkt hiervan geen sprake. Invicta ziet geen kans om met een overtal de kansen te benutten. En dat is het verschil vandaag met DTL. Want ook al zijn er hier en daar wat schoonheidsfoutjes met overspelen en vangen (wees maar gerust ook bij volwassenen wordt wel eens een bal verkeerd gegooid of niet gevangen) de korf wordt over het algemeen goed gevonden. Rinze scoort vlak onder de korf, vervolgens Gosse Jan en daarna Rinze weer. En ja ja, Gosse Jan weet de voorsprong via 2 maal achter elkaar te scoren, uit te breiden tot een eindstand van 5-13! En als dat dan nog niet genoeg is, wordt ook nog eens gewonnen met strafworpen. Eline, Rinze en Gosse Jan weten te scoren en helaas voor Invicta geen één.

Al met al een leuke wedstrijd om naar te kijken, met hier en daar een klein verbeterpuntje, maar echt niet te vergelijken met de verbeterpunten voor de zangkwaliteiten van Madonna of de geluidskwaliteit van het concert van de Spice Girls in Dublin.
Groeten Rinze Miedema


Wez Warber en Fluch E1 – DTL E2

Het was zaterdag mooi korfbalweer in Hempens
We begonnen niet goed aan de wedstrijd en voor dat
we het wisten stonden we 4-0 achter
we probeerden wat terug te doen en Jesse maakte er 4-1 van.
DTL stond niet goed te verdedigen waarna de tegenpartij er gelijk weer 2 doelpunten maakte.
Jesse maakte een doorloopbal die goed werd aangegeven door Liesbeth.
Wez warber en fluch maakte nog een doelpunt ruststand 7-2.
Na de pauze begon DTL goed aan de wedstrijd en Wietse Niek maakte een doelpunt 7-3
We dachten nu gaat het komt goed komen maar niets bleek minder waar de tegenpartij
maakte gelijk weer 2 doelpunten achter elkaar
DTL probeerde het nog wel , en Jesse maakte nog een doelpunt
Waarna Wez warber en fluch nog een doelpunt maakte en de eindstand was 10-4
Op naar de volgende wedstrijd en dan moeten we scherper zijn
Groetje Jesse

No tweets found.