Wedstrijdverslagen zaterdag 18 mei 2019

DTL 1 - Harkema 1

Er stond een belangrijke wedstrijd op papier voor DTL 1.
Ze moesten spelen tegen de koploper en als er werd gewonnen werd de kop positie overgenomen.
De wedstrijd begon met veel doelpunten en het ging erg gelijk op.
Bij de stand van 7-7 kwam er even een rust aan het doelpuntenfestijn en het ging het bij beide
ploegen moeizaam.
Net voor de rust wist Harkema toch de voorsprong te nemen en ging met 8-10 de rust in.
Na de rust begon Harkema beter dan DTL en het gat werd al gauw 4 punten.
DTL wist dat er wat moest gebeuren en kwam met een wissel om het gat proberen dicht te krijgen.
Helaas mocht het niet baten voor DTL 1. Ze kwamen nog dichtbij maar met een eindstand van
14-16 wist Harkema de wedstrijd te winnen en de koppositie te verstevigen.
Volgende week staat Invicta/Frigro 1 op papier als tegenstander.
DTL 1 zal er dan weer alles aan doen om de 2 punten mee naar huis te nemen.

DTL D1 - Harkema D1

1-0 Remco
2-0 Remco
3-0 Jan-Hindrik
4-1 Remco
5-2 Reinder
6-2 Reinder
7-2 Reinder
8-3 Yme Hille
9-3 Yme Hille
10-3 Anne Fleur
11-3 Yme Hille
12-4 Anne Fleur
13-4 Reinder
14-4 Willem Dirk
15-4 Reinder
16-4 Reinder
Groetjes,
Jan-Hindrik

DTL D2 - Wik 34 D2

We hebben met 8 – 1 gewonnen.
Groetjes Jelte Tsjerk Meijer

DTL E2- Wez Warber en Fluch E1

Zaterdag 18 mei, een thuis wedstrijd stond op het programma. Samen met de tegenstander stond we een gedeeld eerste plek. Winnen zou wel erg leuk zijn.
We begonnen keurig. Netjes verdedigen en toch kansen proberen te creëren en benutten. Dat lukte Jesse ook 2 x achter elkaar. We stonden voor maar bleven gretig, soms wat te gretig waardoor we onnodig de bal verspeelden. Gelukkig was de tegenstander ons soms goed gezind en gooide Rick zo de bal toe waardoor hij een mooi punt kon scoren. Jesse maakte er met een doorloopbal nog 4-1 van. De tegenpartij wist net voor rust nog wel een strafworp te benutten. De rust zorgde helaas niet voor rust binnen ons team. Veel lange ballen waardoor we heel wat meters moesten maken. Wat ervoor zorgde dat we niet altijd even scherp meer waren. Rick maakte eerst de voorsprong nog wel groter maar ook de tegenpartij scoorde nog een punt. Jelte maakte met een doorloopbal het laatste punt voor het eindsignaal. 6-3 gewonnen (en kapot). De strafworpen wonnen we ook nog met 4-1.
Groetjes Jelte

DTL F2 - Invicta F2

Zaterdag speelde DTL F2 tegen Invicta F2.
Het was prachtig mooi korfbalweer.
DTL scoorde direct al vrij makkelijk door een doelpunt van Marrit 1-0.
Vlak hierna scoorde Gosse Jan een mooi doelpunt 2-0.
Gosse Jan scoorde hierna 2 keer achter elkaar 4-1.
Na goed samen werken maakte Marrit een doelpunt 5-1.
DTl speelde goed met elkaar. Gwen maakte 2 keer een mooi doelpunt onder de korf 7-1.
Gosse Jan speelde goed en maakte 8-1.
Marrit kwam in aktie en maakte 2 keer een Afstandsschot achter elkaar en het werd 10-1.
Invicatie liet het er niet bij zitten 10-4.
Aan het einde van de wedstijd maakte Gosse Jan het laatste mooie doelpunt met 11-4.
Groetjes Marrit Postma