Wedstrijdverslagen zaterdag 30 maart 2019

DTL D1-Pallas'08 D1

Deze week moesten we tegen Pallas D1, die één plek hoger stonden en waar wij de vorige keer van hadden verloren. Het eerste doelpunt werd gemaakt door Yme Hille met een strafworp. Maar we moesten niet te vroeg juichen want de tegenstanders scoorden direct daarna twee keer dus stond het nu 1-2. Willem Dirk had geluk; na twee keer proberen zat er gelukkig nu één in met een vrij schotje: 2-2 gelijk. Helaas ook nu weer scoorden de tegenstanders direct erna, dus stonden ze weer voor met 2-3. Maar Willem Dirk had de smaak te pakken want hij maakte er nog één met een afstandsschot. En vlak voor rust kreeg hij een strafworp en die maakte hij ook! Het was rust en we stonden met 4-3 voor!

Het eerste kwart van de tweede helft scoorde Pallas één keer en wij scoorden niet. Het tweede kwart begon goed, want Reinder maakte een heel mooie afstandsschot. De bal kwam weer in het spel en de scheidsrechter floot voor een overtreding van DTL. Onterecht! Vervolgens floot hij niet voor lopen met de bal van de tegenstander, waardoor ze mochten schieten en....scoren! Onterecht 5-5. Gelukkig hadden wij Willem-Dirk, want hij scoorde 6-5; we stonden weer voor en konden dus winnen! Blijkbaar had onze eigen scheidsrechter daar geen zin in, want hij gaf een onterechte strafworp aan Pallas. Hiermee werd het 6-6. De irritatie nam toe, de concentratie verslapte en hiermee was het pleit beslecht. De tegenstander maakte 6-7. We deden via, weer, Willem-Dirk onder de korf nog wat terug, maar in de slotfase maakte Pallas 7-8, de eindstand. Wederom genoot DTL met de scheidsrechter niet het thuisvoordeel, sterker nog met zo'n scheidsrechter heb je geen betere tegenstander nodig om je wedstrijd alsnog te verliezen.
Verslag van een verdrietige Anne

De Granaet F1 - DTL F1

Eigenlijk waren we al kampioen voor we aan deze wedstrijd begonnen, maar dat moest natuurlijk nog wel even goed benadrukt worden in de laatste zaalwedstrijd van seizoen 2018-2019.
In het begin van de wedstrijd was het nog behoorlijk spannend omdat de teams aardig gelijk op gingen. Er werd om en om aardig gescoord wat resulteerde in een pauzestand met mooie voorsprong van 6-9 in het voordeel van DTL.
Na de rust hebben we de voorsprong aardig weten te vergroten. we hebben onze kampioenstatus zeker laten zien met een prachtige overwinning van 10-19. Het was een mooie afsluitende wedstrijd waarin iedereen heeft gescoord!
Zaterdagavond voor de wedstrijd van DTL 1 werden we samen met onze trainers Marrit en Isa en leidster Petra gehuldigd in de sporthal te Holwerd. We mochten daarna ook nog meelopen bij de aankondiging van het eerste, het was een groot feest. Nu op naar de veldcompetitie!
Groetjes Alberthe