Wedstrijdverslagen zaterdag 9 maart 2019

DTL 1 - Noordenveld 1

Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd DTL 1 - Noordenveld 1 op het programma. Noordenveld stond op de 2e plaats in de poule en DTL op de 7e plaats. Om nog serieus mee te doen in deze competitie is het belangrijk voor de thuisploeg om punten te gaan pakken. Het hooggeachte publiek zit vol spanning op de tribune en arbiter L. Veenstra staat klaar om de wedstrijd in goede banen te lijden. Het eerste fluitsignaal klinkt en de wedstrijd is begonnen.
In de eerste helft is het geluk aan beide zijden en scoren beide ploegen redelijk gelijk op. Toch heeft Noordenveld de overhand en weet met een tussenstand van 6 - 10 de rust in te gaan.
De tweede helft weet DTL de achterstand in te halen tot een stand van 9 - 10. Daarna neemt Noordenveld het heft weer in handen en scoort snel vijf doelpunten. Met een doelpunt van DTL is de stand dan 10 - 15. In de laatste vijftien minuten weet dit keer DTL vijf maal te scoren en Noordenveld slechts twee keer. Dit brengt de eindstand op 15 - 17.
Beide ploegen hebben goed gespeeld. DTL trok helaas aan het kortste eind maar er is met het hele team gestreden. Dit gaan we volgende week weer doen, dan staat de wedstrijd DTL 1 - De Graneat 1 op het programma.

DTL C1 - de Wâlden C3

Zaterdag 9 maart moesten wij tegen de wâlden spelen. In de eerste helft had Marije gescoord! Maar de wâlden hadden er drie gescoord. De tweede helft ging het beter en kwamen we terug. Reinder had namelijk twee gescoord en Willem Dirk ook eentje. Helaas scoorden de wâlden ook nog drie doelpunten. De eindstand is 4-6. Bedankt voor het meespelen Reinder, Willem Dirk en Anne Fleur!
Groetjes Maayke Postma

DTL D1 - Rodenburg/OWK/Sparta D1

Hallo Allemaal,
Zaterdag moesten we tegen Rodenburg/OWK/Sparta D1 spelen in Holwerd.
1-1 (afstand schot Reinder)
2-2 (strafworp Rienk Jan)
3-4 (strafworp Jan Hindrik)
4-4 (Willem Dirk)
5-5 (afstand schot Jan Hindrik)
6-5 (afstand schot Yme Hille)
7-6 (strafworp Yme Hille)
8-9 (Jan Hindrik)
10-9 (Reinder)
11-9 (afstand schot Reinder)
12-9 (Jan Hindrik)
13-9 (Willem Dirk)
14-9 (Reinder)
Einde wedstrijd!
Groetjes Jesse

De Wâlden F2 - DTL F2

Na een aantal weken vrij te zijn geweest mochten we afgelopen zaterdag eindelijk weer een wedstrijd spelen. Om 10.00 uur klonk het beginsignaal in Oenkerk. In een iets aangepaste opstelling werd er gestart ivm de afwezigheid van Gosse Jan. De eerste minuten werd er veelal gescoord en was vooral Klaas goed op de schot. Net voor het rustsignaal maakte Marrit het laatste doelpunt 4-8. Na de rust werd er goed en meer overgespeeld wat tot veel kansen leidde. Met doelpunten van Ruben, Marrit en Klaas kwam de eindstand uiteindelijk op 5-21. Een duidelijk overwinning voor F2, het wordt als maar beter.
De strafworpen serie werd met 2-2 gelijk gespeeld, hier werden de doelpunten gemaakt door Eline en Ruben.