Wedstrijdverslagen zaterdag 9 februari 2019

DTL 1 wint van onrustig VenV

Afgelopen zaterdag ontving hekkensluiter DTL het één plaats hoger op de ranglijst staande Vlug & Vaardig uit Garijp. Bij de gasten is het onrustig door een op handen zijnde samenwerking met buurclub Quick’21. De kans voor de Hantumers om de eerste punten van dit zaalseizoen binnen te halen.

Coach Wybe Kuipers van DTL zag dat de gasten met een sterk gewijzigd team aantraden. Iets waar DTL het in de beginfase behoorlijk moeilijk mee had. VenV wist dan ook brutaal een 1-3 voorsprong te pakken. DTL was echter op tijd wakker geschud en na een paar lange aanvallen wist het de stand weer in evenwicht te zetten. Dit duurde echter niet lang want de gasten namen de regie in de wedstrijd weer over en straften bijna elke fout van DTL af. Dit resulteerde halverwege de eerste helft in een ogenschijnlijke kansloze 3-8 achterstand. Één en al lachende gezichten op de bank van de gasten maar DTL liet als zo vaak dit seizoen zien over een prima mentaliteit te beschikken. DTL bleef gecontroleerd aanvallen en langzaam maar zeker werd de opgelopen achterstand een stukje kleiner gemaakt. Na een doelpuntenregen in de laatste minuut voor rust zochten beide teams met een 8-10 stand de kleedkamers op.

Nog niets verloren voor DTL en het was zaak de opmars na rust voort te zetten. De gasten waren inmiddels niet meer zo zeker van hun zaak en besloten maar liefst 5 spelers uit het eerste team in te brengen. Dit werkte figuurlijk als een rode lap voor de DTL stier. Het duurde dan ook niet lang voordat DTL de stand weer gelijk had getrokken en daar bleef het niet bij. Het was spreekwoordelijk ‘er op en er over’ voor DTL getuige de 13-10 tussenstand. Even haperde de doelpuntenmachine vervolgens bij DTL en hier wisten de gasten optimaal gebruik van te maken. Ze wisten de opgelopen achterstand ongedaan te maken en met een 13-13 stand en nog 10 minuten op de klok brak er een zeer spannende slotfase aan. Door zeer goed rebound werk aan Hantumer zijde en zeer koelbloedig de opgelegde kansen af te ronden pakte DTL weer een 16-13 voorsprong. Even sputterde VenV nog tegen maar door in de slotfase een fout bij de gasten gedecideerd af te straffen was met een 17-14 eindstand de dik verdiende winst binnen.

De eerste punten voor DTL zijn een feit. Er werd optimaal gebruik gemaakt van de onrust bij Vlug & Vaardig. Maar bovenal speelde DTL zelf ook een prima wedstrijd. Er zal alles aan gedaan worden om dit een passend vervolg te geven. Na een kleine (wintersport)vakantie zal dit moeten gebeuren tijdens de uitwedstrijd op zaterdag 2 maart in Balk tegen Harich. Tot die tijd kan DTL genieten van deze welverdiende overwinning.


DTL 2 zet goede reeks voort tegen de Walden

DTL 2 heeft afgelopen zaterdag de 4de zege op rij geboekt. Waar het vorige week tot de laatste minuut spannend was, was het vandaag iets eerder beslist en won DTL verdiend met 12-8.

Vooraf gaf coach Wybe Kuipers aan om scherp te beginnen, de eigen tegenstander uit te schakelen en te zoeken naar de juiste schutters. Het scherp beginnen had direct resultaat. De eerste aanval van de wedstrijd leverde direct een doelpunt op. Hierna volgden steeds om en om doelpunten waarbij DTL steeds de voorsprong behield. Met een stand van 6-4 zochten beide teams de kleedkamers op voor de rust.

In de tweede helft probeerde de Walden nog 1 keer om de aansluiting te vinden door direct te scoren maar DTL antwoorde snel en bracht het verschil weer op 2. De tweede helft was bijna een kopie van de eerste. DTL had de controle, scoorde iets makkelijker dan de Walden en had het vooral verdedigend erg goed voor elkaar. Eindstand werd deze wedstrijd 12-8.

In de poule van DTL 2 is het bovenin erg spannend. 2 ploegen promoveren aan het eind van het seizoen en daar zijn nu nog 4 teams voor in de race. HHV gaat aan kop met 16 punten, gevolgd door Invicta en LDODK met 15 punten. DTL volgt met 13 punten en heeft dus nog alle kans op promotie. De volgende wedstrijd, op 2 maart, kan weleens erg belangrijk worden. Dan moet DTL 2 op bezoek bij Invicta in Kollum. Het wordt een razend spannende ontknoping!


DTL D1 – Heerenveen D2

Het begon al slecht, want we stonden al gauw 1-0 achter. Maar dat lieten we niet gebeuren en dus scoorde Reinder met een mooie oploopbal (1-1). Maar helaas was er een overtreding en kreeg de tegen partij een strafworp mee en ze scoorde de strafworp (1-2). Maar ook hun maakten een overtreding en dus kregen wij een strafworp mee en ook wij scoorden een mooie door Jan Hindrik (2-2). Maar wij maakten wéér een overtreding! Dus weer een strafworp en weer scoorden ze hem (2-3). Daarna maakte Reinder een mooi afstandschot (3-3).
Toen was het pauze.
Maar na de pauze lukte het de tegen partij om weer een doelpunt te maken (3-4).
En dat vonden we niet oké dus scoorde Yme Hille een mooi afstandschot (4-4). Maar weer maakte de tegenpartij een doelpunt (4-5). En daarna nog een strafworp (4-6). En daarna nóg een doelpunt (4-7). Maar Yme Hille maakte ook een mooi doelpunt (5-7) en Jan Hindrik een mooi kansje (6-7).
Toch scoorden de tegen partij nog twee doelpunten (6-9). En toch scoorden wij nog een mooie strafworp door Jan Hindrik (7-9). Weer scoorden ze een doelpunt (7-10). En al gauw was de tijd om. Dit was het verslag van de wedstrijd.
Groetjes Sygrid Postma.


Wik '34 F1- DTL F2

Zaterdag 9 februari 2019, team F2 is weer klaar voor een wedstrijd. Op naar Damwoude. Onze eigen coach kon vandaag niet mee maar had voor goede vervanging gezorgd, Sietske ging ons coachen. Marrit was vandaag aanvoerster, het spel kon beginnen. En dat begon het ook meteen! Van beide kanten waren er heel veel kansen maar de bal ging er maar niet door. Het lukte Wik '34 toch om met 1-0 voor te komen. Maar van afstand zorgde Gosse Jan er voor om voor rust nog 1-1 te maken. De 1-2 scoorde Gosse Jan ook. (met 1 hand) Iedereen twijfelde of hij over wilde gooien naar RInze of wilde scoren maar hij zat er in. Eline had een hele mooie kans om onze voorsprong uit te breiden maar de bal rolde er weer uit. Ze mochten er vandaag echt niet in. Een hele snelle tegen aanval van Wik'34 zorgde voor de 2-2. Hierdoor waren we het helemaal kwijt. Wie moest wie ook alweer verdedigen, hoelang stond nog op de klok dat we moesten spelen, we waren er niet meer bij. Wik '34 kon er dus nog net 3-2 van maken. Ook de strafworpen werden door Wik'34 gewonnen met 2-0.
Jammer genoeg net verloren. Aan kansen lag het vandaag niet, die waren er wel, ze mochten er alleen niet in!
Groetjes Gosse Jan

No tweets found.