Wedstrijdverslagen zaterdag 15 december 2018

DTL 1 verliest van koploper

DTL reisde zaterdag af naar Roden om tegen koploper Noordenveld te spelen. Doordat de helft van de basisspelers afwezig was wisten we vooraf dat het een zware klus zou worden. Voor de wedstrijd was afgesproken rustig te korfballen. Helaas kwam hier in de eerste helft weinig van terecht. De Hantumers begonnen te fel en gespannen waardoor ze verdedigend teveel instapten en kansen weggaven en aanvallend de rust niet behielden. Tot 5-3 kon DTL nog aardig bijblijven, maar daarna liet Noordenveld zien waarom ze koploper zijn en scoorden gemakkelijk door tot een ruststand van 16-5.
In de tweede helft was het zaak het anders aan te pakken: beheerster spelen en duidelijker in de afspraken. DTL kwam sterk uit de kleedkamer en scoorde meteen vanaf de strafworpstip. De bouwbedrijf Postma formatie zette langere aanvallen op, speelde iets rustiger en geconcentreerder wat tot betere schoten leidde. De invallers stonden op de goede plek, lieten zien dat ze ook gerust met dit niveau mee kunnen doen en pakten allemaal hun doelpuntjes mee. Zo werd de laatste wedstrijd van dit kalenderjaar afgesloten met een verlies van 27-16. Na de jaarwisseling zal DTL uit een ander vaatje moeten tappen om de punten mee te nemen naar Hantum. De eerstvolgende wedstrijd wordt gespeeld in Dokkum waar er in de derby tegen de Granaet wordt gestreden om de punten. Deze wedstrijd begint om 19.00 uur in wedstrijdhal ‘Tolhuispark’. We zien jullie daar graag allemaal!


Deinum C1 - DTL C1

Hallo allemaal,
We moesten op 15 december naar Menaldum te korfballen tegen Deinum.
de vorige keer hadden we van hun gewonnen, dus het werd spannend.
Helaas lukte dat nu niet en hebben we verloren met 8-3.
De drie doelpunten zijn gemaakt door Sjoerd, Maayke en Roas.
Groet Menno Eelkema


Rodenburg/OWK/Sparta D1 - DTL D1

0-1 gescoord door Jesse
1-1
2-1
2-2 Anne Fleur afstandschot
3-2
4-2
4-3 Jesse afstandsschot
5-3
6-3
7-3

----------Pauze----------

7-4 Reinder afstandsschot
7-5 Reinder inloopbal
7-6 Reinder afstandsschot
7-7 Jesse kansje
8-7
8-8 Yme Hille inloopbal
8-9 Yme Hille
9-9 strafworp
9-10 Yme Hille afstandsschot
10-10 onterechte strafworp

Het was een spannende wedstrijd. Eerste helft kwamen we snel achter, alle schoten van Rodenburg/OWK/sparta gingen erin.
Tweede helft kwamen we terug, was erg spannend. Ze kwamen steeds voor, maar wij wisten dit hun erg moeilijk te maken.
Helaas gaf de scheids in de laatste seconden een (onterechte) strafworp waardoor we gelijk kwamen.
We baalden ontzettend, maar de volgende keer gaan we van ze winnen!!!!!!!!!!
Groeten van Anne Fleur


WIK 34 D3 - DTL D2

11 Uur start wedstrijd tussen WIK34 D3 en DTL D2, beide teams gingen gretig van start.
Al snel kwam DTL op een voorsprong door een doelpunt van Jelte Tsjerk. Daarna was al snel duidelijk
dat DTL met goed overspelen de wedstrijd naar hun kant trok. Het tweede en derde doelpunt vielen nog in de eerste helft van de wedstrijd, door Feitze en Janelle.
De tweede helft werden er twee frisse teamspelers in gebracht, Jente en Janelle gingen er even uit en daarvoor kwamen Eelke en Tineke. De score werd verder uitgebouwd door weer een doelpunt van Jelte Tsjerk. Daarna viel de enige goal van de tegen partij en was het 1—4.
DTL pakte de draad snel weer op en scoorde verder met nog 3 doelpunten van Alie magriet, Jelte- Pieter en Tineke. De eindstand van deze wedstrijd was dubbel en dwars verdient door DTL en werd 1-7.


DTL E1 - Invicta E1

Wedstrijd in Holwerd 15 december 2018
De eerste doelpunt was van Afke
En toen de tweede was van Jorn
Maar daarna had de tegenpartij een punt toen stond het 2-1
Jorn had toen daarna noch een punt gescoord
Daarna had Jelle meindert nog 2 gescoord
Naar de pauze hebben we nog 4 gescoord
Aan het einde stond het 11-7
Vr groet Elvira


DTL F2 – De Wâlden F2

Zaterdag 15 december 2018
Yesss, we mogen weer een wedstrijd doen na een weekend wedstrijd vrij te zijn geweest. Maar ojee, een afmelding: Rinze kan niet spelen vandaag vanwege de griep.
We zijn maar met z'n vieren dus erg kwetsbaar bij afwezigheid van één van onze toppers.
Op de planning kijkend is de F1 vandaag vrij, gelukkig kan Ruben ons versterken deze ochtend.
Vol goede moed beginnen we aan de wedstrijd tegen de Wâlden F2 thuis in Holwerd.
En euh, de memmen Janke en Mariska moesten de knoppen van het scorebord nog even uitvinden en ondertussen was daar binnen de halve minuut al een score van Gosse Jan! Hoppakeee 1-0.
In de 5e minuut kwam daar wel een tegendoelpunt maar in de 6e minuut wist Ruben direct een 2-1 te maken en al snel de 3-1. Gosse Jan had ondertussen een paar "bijna doelpunten", want ze maakten een rondje korf maar floepten er helaas aan de bovenkant weer uit. Maar daar kwam van hem in de 9e minuut toch een 'one hander doelpunt' voor de 4-1.
De tegenpartij zet een superspeler in, even wennen aan de drukte in het veld. Maar Ruben maakte al snel in de 11e minuut de 5-1. De laatste 10 minuten werd veel op de helft van DTL gespeeld, maar DTL F2 stond daar goed te verdedigen waardoor de 5 Wâldpiekjes het moeilijk hadden en daardoor de korf voor de pauze ook niet meer vinden konden.

In de pauze een lekkere koek en drinken van thuis en ondertussen een praatje van trainer Botte: "Zo doorgaan, meer samen, - en overspelen is het motto en ondertussen de kansen benutten".
De zoemer ging, en de eerste kans was al binnen een paar seconden: hoppaaaa Marrit zorgt voor de 6-1 op het score bord. Maar als reactie in de 2e minuut van deze 2e helft scoort De Wâlden de 7-2. Gosse Jan denkt dat kan ik ook en scoort vrijwel direct daarna van afstand de 8-2.
Tussendoor een tussenspel waarbij overgooien en opletten om te vangen soms bij beide teams moeilijk is.
Gosse Jan maakt de 9-2, de Wâlden scoort de 9-3 en Marrit scoort de 10-3 en de Wâlden scoort de 10-4.
Ruben leek wel de vliegende keep, die probeerde alle ballen er tussenuit te vissen. Eline dacht, dat kan ik ook en pikt daarmee ook haar doelpunt in deze wedstrijd mee om de 11-4 te maken.
Ruben scoort de 12-4 en Marrit de 13-4 waarna net als in de 1e helft de laatste 5 minuten weer voornamelijk op DTL terrein afspeelde en de Wâlden heel veel doelpogingen nodig hadden om uiteindelijk de 13-6 als eindstand neer te zetten.

We hebben gewonnen!
De strafworpen, ach wat maakt dat nog uit, 0-3 verloren maar we hebben wel de wedstrijd gewonnen. De eerste! Op naar de volgende!
Groetjes van Eline.