Wedstrijdverslagen zaterdag 8 december 2018

DTL 1 laat dure punten liggen tegen Harich

Het vlaggenschip van DTL moest aantreden tegen het Harich. Daar waar de geur van bloed, zweet en tranen nog in de zaal hing, daar fluite een “nieuwe” scheidsrechter af voor een passionele pot korfbal. Vanaf de zijlijn zag het er uit als een strijd waarin niemand gespaard werd. De selectie van Harich staat niet voor niks bekend als ‘beuk im troch de panty’. Goedschiks of kwaadschiks werd er gekorfbald. DTL speelde daarin tegen gestructureerd, bewust en met evenveel passie. Dat er in zo’n wedstrijd dan een gele kaart werd gepakt, neemt men voor lief. Er werd immers met meer temperament gespeeld dan de gemiddelde señorita. Desondanks wist DTL niet te winnen van de Harichen. Waar DTL de hele wedstrijd had voor gestaan werd uiteindelijk een spannende 10-13 vastgelegd in de statistieken. Volgende week staat Noordenveld op het programma. Wie weet is dan het vlaggenschip bij machte om punten te pakken.

Oppermachtig DTL 2 verslaat sterk Invicta 3

Afgelopen zaterdag speelden de reserves van DTL de zeer belangrijke thuiswedstrijd tegen het op papier onverslaanbaar geachte Invicta 3. De tegenstanders uit Kollum en Gerkesklooster hadden tot nu toe dit jaar op zowel veld als in de zaal al hun wedstrijden gewonnen. Een ideaal moment om daar vandaag verandering in te brengen.
Bij het DTL van coach Piet Nieuwenhuizen starten wederom 2 junioren in de basis. Ze laten wekelijks zien prima op dit niveau mee te kunnen maar zagen wel dat de gasten het beste uit de startblokken kwamen. Het geroutineerde team wist al vrij snel een 2-4 voorsprong te pakken. DTL bleef echter rustig en beheerst aanvallen en door enkele mooi uitgespeelde aanvallen stond de stand alweer gelijk. DTL wist prima druk te zetten op de puntspelers van de gasten en langzamerhand wist het zelfs de regie te pakken in de wedstrijd. Via een 6-6 tussenstand wist DTL voor rust uit te lopen naar een 9-6 voorsprong. De ene aanval was nog mooier dan de andere en de anders zo trefzekere gasten moesten even het antwoord schuldig blijven op het zeer sterk spelende DTL.
De punten worden echter pas na 60 minuten korfbal verdeeld dus het was zaak om dit hoge niveau vast te houden. Daar slaagden de Hantumers aan het begin van de 2e helft prima in want direct na rust werd de marge op 4 goals gezet. Waar het in een eerdere thuiswedstrijd een grote voorsprong alsnog uit handen gaf stond er vandaag geen maat op de dadendrang van het jonge DTL 2. Via 12-8 wist DTL de voorsprong langzaam maar zeker verder uit te breiden en bij een 15-9 stand was de marge al opgelopen naar 6 doelpunten. Wat de coach van Invicta ook probeerde in de slotfase; helemaal niets hielp. DTL ging door met scoren en toen het laatste fluitsignaal klonk stond er maar liefst een 18-11 eindstand op het scorebord. Een dik en dik verdiende overwinning van een oppermachtig spelend DTL 2!!
Zaak om nu wel met beide benen op de grond te blijven staan. De start van het seizoen is sterk maar er zal elke wedstrijd gestreden moeten worden voor de felbegeerde punten. Eerstvolgende tegenstander is het tevens sterke LDODK 4. Deze wedstrijd in Gorredijk is tevens de laatste dit kalenderjaar en DTL zal er dan natuurlijk ook alles aan doen om de felbegeerde punten mee te nemen naar Hantum.

DTL C1 tegen Veenwouden C1

Op zaterdag 8 december heeft DTL C1 gespeeld tegen Veenwouden C1. Voor ons was het een goede dag! DTL startte sterk doordat Maayke de score opende met 1-0 door een doorloopbal. Ze maakte ook een kansje, 2-0. Thirza maakte er 3-0 van, ook met een kansje. De ruststand is 4-0, omdat Remco scoorde met een doorloop bal. Menno en Jacob Riemer scoorden beide in de tweede helft. Eind stand 6-1. DTL heeft gewonnen!
Groetjes Thirza.

DTL D1 Tegen Drachten
Het ging goed zaterdag 8 december
We moesten tegen drachten het was een moeilijke pot.
We hadden veel gescoord het was heel leuk en we hadden veel publiek.
Iedereen deed goed zijn best we hadden ook goed verdedigd.
En Pieter zei ik heb het nog nooit zo goed korfbal gezien.
De tegenstanders waren ook wel goed ze kwamen ook nog goed terug maar wij waren veel beter.
We hadden goed getraind daardoor ging het zo goed daardoor was de einstand 12-7.
Dit was de verhaal groetjes Reinder.

DTL D2-Lauwers D1

Hey mensen,
We moesten thuis spelen tegen Lauwers D1. Het begon heel goed, we hadden best vaak de bal en in de pauze stonden we al 3-1 voor. Alie Margriet scoorde het eerste doelpunt, gevolgd door Jelte Tsjerk en Feitze. Na de pauze was er eerst wat onduidelijkheid. We stonden allemaal verkeerd in het veld en daarom wisten we niet wie wie moest verdedigen. Hierdoor scoorde Lauwers meteen een tweede doelpunt. Maar toen werden we snel allemaal op de goeie plek neer gezet! Alie Margriet scoorde 4 doelpunten op rij waardoor we 7-2 voor kwamen te staan. Dat gaf ons een goed gevoel! Ook Jente scoorde nog een keer. Toen maakte de tegenpartij ook nog een doelpunt. Maar aan het einde van de wedstrijd scoorde Baukje nog een negende doelpunt voor ons zodat we met 9-3 hebben gewonnen!
Later!
Groeten Eelke