Wedstrijdverslagen zaterdag 1 december 2018

De Walden 5 – DTL 2

Afgelopen zaterdag speelde DTL 2 haar tweede wedstrijd. Vorige week werd er een prima eerste helft gespeeld tegen de Parabool, maar lukte het niet om de wedstrijd uit te spelen en werd er in de laatste minuten nog gelijk gespeeld. Deze keer was iedereen gebrand om te winnen al zou het niet makkelijk worden. Tegenstander de Walden is een team dat op het veld een klasse hoger speelt en op papier een team is die mee gaat doen om de bovenste plaatsen. DTL 2 wil dit zaalseizoen ook graag bovenin mee draaien dus was deze wedstrijd een mooie test. Met een goed gevulde bank en ook een heel aantal meegereisde fans begon de wedstrijd in Oenkerk.

Het eerste doelpunt viel direct in de eerste aanval van de thuisploeg. Dit was ook de enige keer dat de Walden op voorsprong stond want gedurende de eerste helft liep DTL steeds verder weg. Door mooie lange aanvallen op te zetten, variatie in de aanvallen te brengen en het benutten van een aantal strafworpen werd er gerust met een 7-12 voorsprong. Wederom een prima eerste helft van DTL 2, nu was het zaak om in de tweede helft de wedstrijd uit te spelen en de overwinning binnen te slepen.

In het begin van de tweede helft wist de Walden weer snel te scoren. Ze probeerden nog 1 keer terug te komen in de wedstrijd. Maar DTL scoorde een strafworp en bracht het verschil weer op 5. In de resterende tijd speelde DTL de wedstrijd heel gecontroleerd uit. Er werden erg lange aanvallen opgezet en vooral in de rebound speelde DTL erg sterk. Veel doelpunten vielen er helaas niet meer maar ook de Walden had moeite om de korf te vinden.
Einduitslag 9-15. Een prima overwinning na een sterke wedstrijd! Op naar volgende week, dan staat de thuiswedstrijd tegen Invicta 3 op het programma. We hopen dan de goede lijn door te trekken!

DTL C1 – Deinum C1

Wat een prachtige, spannende wedstrijd!
Het werd uiteindelijk in de laatste 20 seconden 6 – 5 voor DTL... zo dat fijne nieuws hoort bovenaan dit verslag.
Zaterdag 1 december om 11.20 uur op het Sportveld Yn’e Bedelte verzamelen en in de auto naar Holwerd voor onze eerste zaalwedstrijd van dit seizoen.
Helaas kan Marije door een blessure niet mee doen. Gelukkig wil Remco voor haar invallen.Eerst omkleden, dit blijkt al best ingewikkeld, shirts van verschillende maten gaan heen en weer tussen de meiden en jongens kleedkamer, maar uiteindelijk heeft iedereen een blauw/wit shirt en een blauw rokje/broekje aan dat past.
Franke fluit dat de wedstrijd kan beginnen.
Al snel een strafworp in het voordeel van DTL, Jacob Riemer maakt hiermee 1-0.
Hierna is het 1-1 voor Deinum.
De volgende strafworp neemt Maayke, 2-1.
En een prachtig schot van Menno! Dat maakt 3-1.
Voor Deinum ook een punt 3-2.
Remco gaat met zijn eigen team door naar Heerenveen en gelukkig wil Aline de 2de helft invallen bij de C1. Met dank aan heit Klaas die naar Holwerd is geracet met de zaalschoenen voor Aline.
Aangemoedigd door pake Willem Tilma, heit, mem en Yellina, maakt Wilmer met een geweldige bal de 4-2!
In ons enthousiasme gaat het dan even mis... en wordt het 4-5...
Vanaf de tribune worden de meiden en jongens van DTL C1 nog meer aangemoedigd en dat helpt.
Een strafworp voor Jacob Riemer maakt 5-5, het wordt weer spannend!
En zoals dit verhaal al begint in de laatste seconden met een super mooie bal precies in de korf gelegd door Maayke wordt er thuis gewonnen met 6 - 5!
Wat een alderferskoarrendste, geweldige prestatie! En zo gegund aan dit prachtig spelende team!
Allemaal super goed gedaan; Wilmer, Thirza, Sjoerd, Roas, Menno, Marije, Maayke, Jacob Riemer en natuurlijk Oane en Daan.
En een hele speciale dank aan Remco & Aline en Franke bedankt voor het fluiten. En Wietse Niek bedankt voor het bijhouden/opschrijven van de stand.
Tip/vraag voor Oane en Daan: als dit te uitkomst is na een sinterklaas training, dan misschien elke week sinterklaas vieren?
Voor de toeschouwers hoeft het niet beslist zo spannend als deze keer hoor spelers... dat is niet goed voor het hart ;)

Heerenveen D2 - DTL D1

Vandaag hadden we een wedstrijd tegen Heerenveen D2. De laatste keer dat we tegen deze tegenstander moesten spelen was in het vorige seizoen. We hadden de uit- en thuiswedstrijd allebei verloren. Maar in deze wedstrijd was het anders. We waren fitter en waren krachtiger en dat kon je ook zien in hoe de wedstrijd verliep. Bij de rust was het 7-5 voor Heerenveen maar we gaven niet op want het ging steeds beter. De spanning was om te snijden, nog 30 seconden en we stonden maar één doelpunt achter. Spannend!! En dat doelpunt maakte we ook nog! We speelden dus gelijk, 11-11, wat een teamprestatie. We hadden dan wel niet gewonnen, het voelde wel zo. Het was een wedstrijd om niet te willen missen.
Groeten Anne

DTL F2 - WIK '34 F1

Zaterdag 1 december speelde DTL f2 tegen Wik “34 f1 in Holwerd de Ynset.
DTL kwam met 0-2 achter, Marrit maakte een mooi afstandsschot 1-2.
DTL speelde goed er werd goed samen gespeeld.
Maar Wik wist toch goed te scoren. Er kwam een achterstand met 1-6.
Rinze kwam goed in actie en maakte een mooi
afstandsschot 2-6. Na een mooi samen spel scoorde Marrit van afstand 3-6, DTL kwam weer mooi bij.
Vlak daarna wist DTL weer te scoren en het werd spannend, met 4-6 een afstand schot van Marrit.
Het werd spannend langs de lijn, en daar scoorde Rinze een afstandsschot 5-6, ook Eline en Gosse Jan
speelden goed en hadden een mooi samen spel met elkaar. Rinze wist de bal te pakken en scoorde 6-7.
Jammer genoeg hebben we net verloren met een eindstand van 6-8.
Groetjes Marrit Postma