Wedstrijdverslagen zaterdag 24 november 2018

DTL D2 – DOW D1

Afgelopen zaterdagmorgen moesten we spelen tegen DOW, weer onze eerste zaalwedstrijd dus dat was wel even wennen. De eerste helft konden we aardig mee spelen met DOW waarvan iedereen (allemaal meisjes) heel erg lang waren, en we onze techniek van gooien moesten aanpassen door veel ballen met een stuit te spelen zodat ze er niet bij konden. De eerste helft werd 0-4 , Pauze.
Eerst maar wat drinken zodat we de 2e helft na een
praatje van onze coach en trainer (myn heit, hi hi ) het een beetje anders moesten aanpakken. In de 2e helft waren we beter dan de 1 e helft waardoor we een strafworp kregen die ik mocht maken haha een doelpunt voor ons eindelijk! Toen kwam Alie margriet met een heel mooi schot, weer raak! De eindstand werd 2-8, verloren door ons.
Groetjes Jelte Pieter Postma


CSL F1-DTL F2

Hallo DTL, Hallo Jumbo…

Zaterdag 24 november 2018. De eerste wedstrijd van het zaalseizoen. Een hele schare mensen heeft zich ’s ochtends verzameld bij ‘De Bedelte’. Zowel DTL F2 alsook DTL E2 gaan vandaag de sportieve strijd aan met CLS. We vertrekken vol goede moed naar Stiens. Botte de Vries heeft de leiding over F2 en Henk van Oosten is als hulpcoach aangesteld voor E2. Dus het vertrouwen is groot bij DTL. Ook het tenue is prima, immers de nieuwe shirt sponsor ‘Jumbo’ heeft gezorgd voor nieuwe wedstrijdshirts. Dank daarvoor. En ja de goedheiligman en zijn pieten zijn inmiddels in Dokkum aangekomen en hebben vannacht ook weer het nodige suikergoed en marsepein in schoen en klomp gedaan, dus van ‘hongerklop’ zal tijdens de wedstrijd geen sprake kunnen zijn.

Om 9:45 start de wedstrijd. Maar zien hoe we het in de zaal oppakken. Het begin is veelbelovend, CSL wordt goed verdedigd en krijgt weinig ruimte om te schieten. Natuurlijk het is nog steeds wat lastig om te bepalen waar je moet staan te verdedigen, maar de tegenstander wordt voor eerst goed in de gaten gehouden. Ondanks de positieve inzet weet de tegenstander al gauw te scoren. Het is 1-0. En voor we er erg in hebben, staan we een aantal punten achter. We hebben de pech dat de tegenstander vanuit elke willekeurige hoek en elke willekeurige afstand bijna 1 op 1 weet te scoren. Ook DTL F2 heeft kansen maar weet telkens net niet te scoren terwijl de tegenstander dat wel doet, en ja ‘als je niet scoort dan…’. Het is inmiddels 5-0. Gelukkig houden we het hoofd koel. Via een snelle aanval wordt de bal netjes bij Gosse Jan afgeleverd en die weet koelbloedig een punt te scoren. Daarna hebben we best nog een paar kansen, maar ook dan is de tegenstander net even iets sneller, net even iets feller en ja… weet bijna nog steeds 1 op 1 te scoren. We gaan de pauze tegemoet met een 11-1 achterstand. Tot nu toe is de wedstrijd niet goed, het is ook niet slecht, het is ook niet mooi, ook niet lelijk. Mar nix is het ook niet…

Botte probeert de spelers van F2 weer moed in te spreken. Natuurlijk het gaat niet helemaal zoals het gaan moet en ja, er zijn op dit moment ook andere zaken die belangrijk zijn. Het is lastig om de focus op de wedstrijd te houden. Na wat ranja gaan we vrolijk verder met de tweede helft. Helaas CSL is het scoren niet verleerd. Het ‘bijna’ 1 op 1 scoren gaat gewoon door. Binnen de minuut is de achterstand uitgebreid naar een 12-1 achterstand. Maar even is er het sprankje hoop. Via een razendsnelle counter wordt Rinze in positie gebracht en maakt een mooi doelpunt. Zou het tij dan toch gekeerd kunnen worden, of althans het verschil in achterstand. Daar lijkt het wel een klein beetje op. Oké CSL maakt er nog 2, maar dan scoort Gosse Jan weer en dan weer CSL, maar dan ook weer Rinze. Zou het dan toch… Helaas. Het lijkt daarna of de ‘nachtkaars’ langzaam begint te doven. De fut is er wat uit. De tegenstander wordt langzamerhand losgelaten. CLS kan vrijelijk schieten gelukkig het 1 op 1 scoren hebben ook zij losgelaten. Zou de chocola die vanmorgen in de schoen en klomp werd gevonden dan toch een ieder wat te zwaar op de maag liggen. Ik denk bij DTL wat meer dan CSL, want CSL IS net even wat sneller wat vlugger en wat scherper. Ik vermoed dan ook dat de goedheiligman en zijn pieten Stiens nog niet hebben weten te bereiken. In ieder geval de eindstand is 20-4. Een ietwat geflatteerde uitslag dat wel. En het moet gezegd, het zit wel meer in ons ploegje, want tijdens de wedstrijd zijn er best wel momenten die hoop bieden. Het overgooien gaat beter dan voorheen en ook het verdedigen ging in het begin best goed, maar er zal iets meer focus op de wedstrijd moeten houden. De ‘kaars’ moet als het ware nog wel even branden, want het is nog lang geen kerst.

Gelukkig heeft DTL E2 de eer voor Hantum eo gered, want ze hebben de wedstrijd weten te winnen. Super!
Groeten, Rinze Miedema