Wedstrijdverslagen zaterdag 20 oktober 2018

DTL 1 boekt SIMpele thuiszege

Afgelopen zaterdag speelde DTL een thuiswedstrijd tegen het onbekende SIM uit Haskerdijken. Waar SIM de punten hard nodig heeft om van de laatste plaats in de poule af te komen had DTL ze net zo hard nodig om in het spoor van koploper Harkema te blijven.

De ploeg van coach Wybe Kuipers was, net zoals bijna elke week, wederom op één positie gewijzigd. Nynke de Graaf keerde terug in de basis en zag met het in grote getalen opgekomen publiek dat DTL aan het begin van de wedstrijd gelijk het heft in handen nam. De gasten lieten DTL echter niet simpelweg een grote voorsprong pakken want bij een 5-3 stand was de marge nog maar 2 doelpunten. In het 2e deel van de 1ste helft liet DTL echter zien over meer kwaliteit te beschikken. SIM knokte voor wat ze waard waren maar DTL liep gestaag uit naar een riante voorsprong. Waar de gasten vaak na één schot de bal kwijt waren kon DTL mooi lange aanvallen opzetten wat resulteerde in een 11-4 ruststand.

Het devies voor de 2e helft was duidelijk; het vizier op scherp houden en een klinkende thuiszege op het scorebord zetten. Ondanks dat DTL ook in de 2e helft direct weer wist te scoren haperde vervolgens de scoringsdrift bij de Hantumers even. Er slopen wat slordigheden in het spel en de doelpunten vielen niet zo makkelijk als in de eerste helft. De gasten kregen iets meer vat op het spel van DTL maar waren zelf niet bij machte om het gat kleiner te maken. Na een doelpuntloze fase herpakte DTL zich echter in het vervolg van de 2e helft en wist men het publiek nog te trakteren op enkele fraaie treffers. Scheidsrechter van der Meer floot een prima wedstrijd en vond het bij een 18-8 stand wel welletjes. Ondanks de iets mindere 2e helft boekte DTL een simpele thuiszege en doet het nog volop mee voor de koppositie.

Voor DTL staat er voor de zaal nog één wedstrijd op het programma en dat is de hele belangrijke derby tegen NQL. Een wedstrijd met wederom voor beide teams grote belangen. DTL zal er alles aan doen om net als eerder dit seizoen de punten te pakken. Hiervoor is alle steun meer dan welkom. De wedstrijd begint a.s. zaterdag om 15.30 uur. Tot ziens op sportveld Yn’e Bedelte in Hantum.


LDODK D2 - DTL D1

We hadden Jurjen als coach mee.
De wedstrijd begon.
Reinder maakte een inloopbal combinatie met Willem dirk.
0-1
Toen maakte ldodk een doel punt 1-1
Remco maakte een inloopbal. 1-2
Toen maakte Remco ook nog een lange bal. 1-3 Ldodk kwam weer aan de bal. En ze scoorden. 2-3
Toen was het pauze.
Jurjen gaf ons tips en toen moesten we weer naar het veld.
Ldodk maakte weer een goal. 3-3
Toen maakte Reinder een inloopbal aangegeven door Jesse.3-4
Reinder maakte ook nog een lange bal. 3-5
Ldodk maakte nog een goal. 4-5
Afstand schot Reinder. 4-6
Toen gaf reinder een lange bal aan Jesse en Jesse scoorde 4-7
Toen werd het 5-7
En 6-7
Toen was het spanend maar helaas maakte ldodk nog een goal 7-7
Toen was de wedstrijd afgelopen. 7-7
We zijn tweede geworden het veldseizoen.
Groetjes Anne fleur

No tweets found.