Wedstrijdverslagen zaterdag 13 oktober 2018

DTS 1 - DTL 1 

Het vlaggenschip van dtl moest zaterdag middag afreizen naar Surhuizum
voor de wedstrijd tegen DTS.
DTS had afgelopen zaterdag van de koploper gewonnen dus DTL was
gewaarschuwd dat ze scherp moesten beginnen.
Het was voor DTL zaak om de punten mee te nemen naar Hantum en de
aansluiting te houden met de bovenste plekken.

Eerste helft
Het was de thuisploeg die gelijk met de eerste aanval de leiding pakte
dus DTL moest er gelijk achteraan.
In de begin fase had DTL het even lastig met het snele spel van DTS ,
het was dus zaak om even de grip te krijgen over de wedstrijd.
Door mooie aanvallen van DTL konden ze de voorsprong pakken 3-1
DTS moest halverwege de 2de helft achter DTL aan om de aansluiting te
houden.
Het was nu de bedoeling voor DTL om een grotere voorsprong te maken voor
rust.
Alleen het vlaggenschip van DTL kon het niet goed dicht houden in de
verdediging daardoor kon DTS wel terug komen.
DTL stond wel telkens met 2 doelpunten voor alleen kon het niet
uitbouwen naar een grotere voorsprong.
Waardoor de Ruststand 5-7 was voor het vlaggenschip van DTL.

Tweede helft
Het was voor de Coach van DTL zaak om de kopjes op scherp te zetten voor
de 2de helft , want DTL was er nog niet want er moest nog 30 minuten
gestreden worden om de punten mee te nemen naar Hantum , met DTS in de
achtervolging.
DTL begon goed uit de startblokken van de 2de helft , door paar goede
aanvallen van DTL maakten ze gelijk de eerste doelpunten.
Waardoor DTL de voorsprong pakte 10-5
Nu was het voor DTS zaak om ook te scoren voordat DTL straks helemaal
uitloopt , DTS had het moeilijk in de 2de helft ze konden niet echt mee
komen met het spel van DTL.
DTL ging door met lange aanvallen op te zetten en de goede kansen te
benutten.
Door die goede start van de kant van DTL in de 2de helft konden ze
halverwege de 2de helft het al uitspelen.
DTS maakte er nog wel wat van door wat wissels te brengen en nog te
kijken om wat terug te doen maar het was eigenlijk al te laat, en had
DTL de punten al binnen.
De eindstand was 9-14 , zo namen het vlaggenschip van DTL de punten mee
naar huis.
DTL heeft goede zaken gedaan en staat nu gedeelde 2de plek met DWA uit
Winsum.
Volgende week speelt DTL thuis tegen SIM 1, hopelijk kan DTL dan de
punten ook weer pakken.


De Wâlden C3 - DTL C1

Hallo allemaal,
We moesten op 13 oktober een wedstrijd spelen tegen de Walden.
We hebben met 3-4 gewonnen, een prachtige overwinning.
In de rust stond het 3-1, we hebben een hele goede 2e helft gespeelt.
Een mooie afsluiting voor het veldseizoen.
Groetjes Menno Eelkema.


Deinum F1 – DTL F1

Afgelopen zaterdag moesten we naar Deinum, we moesten onze laatste veldwedstrijd spelen. Vorige week waren we al kampioen geworden, maar als we deze wedstrijd zouden winnen dan waren we ongeslagen kampioen, dan hadden we alle wedstrijden gewonnen!
Dat zagen we wel zitten, dus we gingen gauw beginnen!
De wedstrijd begon meteen weer goed, we scoorden het ene doelpunt na het andere. Zo stond het op een gegeven moment 0-12 voor ons. We waren goed bezig! Deinum scoorde toen een punt, maar wij direct daarna weer, het was 1-13. Deinum maakte toen twee doelpunten achter elkaar, het stond 3-13. Daarna is het hen niet meer gelukt om te scoren, maar ons wel. We maakten er nog zes dus de eindstand van 3-19.
We hebben alle wedstrijden gewonnen, met heel veel doelpunten! Volgende week worden we gehuldigd, daar heb ik al heel veel zin in!
Groetjes Rudmer Postma


WIK ’34 F1 - DTL F2

‘Zie de zon schijnt door de bomen…’

Sinterklaas nog heel ver weg maar toch ook weer zeer nabij. Er wordt in ieder geval weer volop over gesproken. Maar alle makkers hebben inmiddels hun geraas gestaakt, zodat wij ons kunnen bezighouden met de laatste wedstrijd van het veldseizoen. Vol goede moed zijn we op weg naar Damwoude. De zon schijnt volop door de bomen, het is werkelijk fantastisch weer. Nee ‘t is nog niet voorbij die mooie zomer... Ho, we vergeten een afslag…, kan gebeuren, maar even wat heen en weer ‘gedraai en gezwaai’ en we zijn ter plaatse.
Thuis hebben we met 1-5 van ‘WIK’ verloren, maar er is toch wel sprake van een lichte verbetering in ons spel gekomen. We zullen zien hoe het vandaag zal gaan.

Botte de Vries heeft de leiding en weet precies hoe het spel gespeeld moet worden. Het lijkt er echter op dat we nog niet helemaal volop stoom zijn. Zouden de gedachten dan toch een klein beetje afdwalen naar Sinterklaas. Heeft een ieder al een verlanglijstje gemaakt…? Hup, de tegenstander maakt een doelpunt, kan gebeuren, gewoon doorgaan. Ook een tweede wordt ons niet bespaard. Maar even later weet Marrit Postma een tegendoelpunt te maken. Hartstikke goed. ‘WIK’ is kennelijk niet onder de indruk want ze gaan vrolijk door met doelpunten maken, net geen 4 op een rij omdat Marrit deze reeks weet te doorbreken met een prachtig doelpunt. Het is inmiddels 5-2 voor WIK. We hebben ook al een ‘sterspeler’ in het veld, maar we vergeten soms even onze ‘maat’ in de gaten te houden en laten hem/haar dan vrolijk schieten. Wel bijzonder omdat we in eerdere wedstrijden hebben laten zien dat we prima kunnen verdedigen. Dus toch het verlanglijstje, ‘Vier op een rij, LEGO…’ of zou het komen door het mooie zomerse weer? Na weer een punt voor ‘WIK’, maakt Gosse Jan een prachtig doelpunt 6-3. ‘WIK’ maakt echter ook weer een punt en zo gaan we met een 7-3 achterstand de pauze tegemoet.

Na behoorlijk wat bekers met ranja gaan we vol goede moed de tweede helft tegemoet. Helaas ‘WIK’ is niet van de wijs te brengen. Ondanks dat wij een ‘sterspeler’ hebben, hebben zij ook een hele goede sterspeelster. Zij weet telkens weer te scoren. Voor we er erg in hebben kijken we tegen een 9-3 achterstand aan. Maar Eline de Vries maakt gelukkig ook een prachtig doelpunt. 9-4 is het inmiddels. Ons spel lijkt beter te gaan. Komt het door de drie bekers ranja de man/vrouw, of hebben we meer aandacht bij het spel. We zijn in ieder geval feller op de bal en weten de bal ook beter naar elkaar te plaatsen vergeleken met de eerste helft. Ondanks verbetering van ons spel weet ‘WIK’ s sterspeelster telkens weer te scoren. Het verschil is inmiddels toegenomen tot 11-4. Maar toch is het allemaal niet zo ‘zwart-wit’ zoals onze achterstand doet vermoeden…. Na een prachtig ‘één tweetje’ tussen Rinze Miedema en Gosse Jan Plantinga, weet Gosse Jan ook te scoren. Vervolgens is het weer wisseling van de ‘korf’, waarbij Gosse Jan om en om met de sterspeelster van ‘WIK’ weet te scoren. Helaas het zal niet genoeg zijn want de eindstand is 16-7 voor ‘WIK’. Maar niet getreurd, we weten toch nog een kleine winst te behalen. Marrit Postma weet maar liefst drie maal te scoren bij de strafworpen, geweldig! De eindstand daar is dan ook 0-3 voor DTL.

Ondanks het feit dat we de laatste wedstijd niet hebben kunnen winnen, gaan we toch vrolijk het zaalseizoen tegemoet. Helaas nemen we afscheid van Daan Hiemstra. Daan bedankt voor het meespelen met F2 en heel veel geluk toegewenst in je nieuwe woonplaats. Dat zal vast goed komen, en weest gerust want ook dit jaar zal onze goede Sint weer in Dokkum zal verschijnen.
Groeten,
Rinze Miedema

No tweets found.