Wedstrijdverslagen zaterdag 22 september 2018

DTL 1 mag niet winnen bij DWA/Argo...

Voor DTL stond er afgelopen weekend de hele belangrijke uitwedstrijd tegen DWA/Argo uit Winsum (Gr) op het programma. DWA/Argo was nog ongeslagen en voor DTL was het zaak de zeperd van vorige week tegen Spannum weg te werken. Winst was noodzakelijk om aansluiting te houden met de bovenste plaatsen.
Op het winderige kunstgrasveld was het in de beginfase vooral aftasten van beide kanten. Na beide een keer gescoord te hebben was het DWA/Argo die de voorsprong pakte. DTL had prima vat op de lengte en fysieke kracht van de heren bij DWA/Argo en wist ook snel de stand weer gelijk te trekken (2-2). Dat er vandaag ook weer geen monsterscore zou komen was nu al wel duidelijk. Beide ploegen gaven weinig kansen weg maar het was gaandeweg de eerste helft DTL die het veldoverwicht naar zich toetrok. Veel doelpunten leverde dit niet op maar bij rust had DTL wel een voordelige 3-4 voorsprong te pakken.
De opdracht voor de 2e helft was duidelijk; sterk uit de kleedkamer komen en gelijk een beslissend gat slaan. Dit slaagde prima want door twee snelle goals aan het begin van de 2e helft leek DTL heel even op rozen te zitten bij een 3-6 voorsprong. Leek want een ogenschijnlijk onschuldige woordenwisseling tussen coach Piet Nieuwenhuizen en de Groningse scheidsrechter van der Veen deed de hele wedstrijd kantelen. Van der Veen besloot om voortaan elke discutabele spelsituatie in het voordeel van zijn provinciegenoten te geven. Toen de spaarzame kansen die DTL nog wel zelf wist te creëren ook nog eens om zeep werden geholpen kon je er op wachten dat de wedstrijd in het voordeel van de thuisploeg ging kantelen. DTL vocht voor wat het waard was en bij 6-8 stond het nog altijd aan de voordelige kant van de score. In de laatste 10 minuten gebeurde echter zoals hiervoor beschreven; door genoemde factoren lukte het DWA/Argo om nog 4 keer te scoren en bij DTL was het verzet definitief gebroken. Zeer onnodig bleven door een 10-8 eindstand de punten dus in de provincie Groningen.
Achteraf overheerste het gevoel dat DTL niet mocht winnen. Iets wat de komende wedstrijd zeker wel zal moeten gebeuren. Dat het geen gemakkelijke opgave zal worden is zeker want gastheer Harkema heeft tot nu toe al haar wedstrijden gewonnen. DTL zal er echter alles aan doen om zaterdag 29 september met een overwinning terug te keren naar Hantum.


DWA/Argo 3 - DTL 2

Op een winderige zaterdag middag speelde dtl 2 uit tegen DWA/Argo 3. Het eerste had al voor het 2e gespeeld en had helaas verloren. Met volle moed begon dtl 2 de wedstrijd maar kwam al gauw tegen een achterstand te staan want de eerste aanval van DWA/Argo was een doelpunt. Dtl speelde goed maar er kwamen maar geen doelpunten dus stonden we 10-5 achter bij de rust. Na de rust kwam dtl weer sterk op het veld door de peptalk van inval coach sippy. Dtl kwam steedst dichterbij en in de laatste 5 minuten was het verschil tussen bijde teams nog 2 doelpunten. Helaas wist DWA/Argo de voorsprong te behouden tot het eindsingaal en verloor dtl 2 met 15-13.


WWC C1 - DTL C1

Wij DTL C1 moesten korfballen tegen de club WWC in Wiuwert. We begonnen de wedstrijd met
de volgende vakken: in de aanval Jan Hendrik, Menno, Wilmer Kai en Marije en in de verdediging Maayke, Thirza, Roas en ik. Jacob Riemer stond als wissel in het begin van de wedstrijd. De eerste helft begon niet zo heel goed. De tegenpartij scoorde een afstandschot en na een tijdje nog een. Nadat er werd gewisseld van vakken werd er wat rond gespeeld en toen was er een heel mooi doelpunt. Iemand gooide de bal naar Maayke, die gooide hem weer naar Thirza en toen naar mij die dicht bij de korf stond en ik scoorde met een afstandschot op een been . Toen de tweede helft begon scoorde Maayke met een mooie doorloopbal. Toen gebeurde er heel lang niet zoveel. Maar een paar minuten voor het eindsignaal lukte het WWC toch om nog een afstandschot te maken en zo de wedstrijd te winnen. De eindstand was dan ook 3-2.
Met vriendelijke groet Sjoerd Blom


DTL D1 - Heerenveen D2

Zon, wolken, wind, regen en tegenvallende temperatuur (14 graden), waren de weersomstandigheden waarin DTL D1 moest strijden tegen Heerenveen D2. De meiden waren zeer fanatiek en de jongens deden daar niet voor onder. De eerste helft ging gelijk op, met twee strafworpen van Willem Dirk en twee super afstandsschoten van Reinder. Dit leidde tot een 4 – 4 tussenstand.
In de tweede helft trok Heerenveen alles uit de kast en vlogen de punten DTL D1 om de oren. Maar D1 bleef zich kranig verweren. Het spel werd feller en gehaaster en leidde, helaas, soms tot balverlies, maar de schade bleef beperkt door Willem Dirk, Reinder en Yme Hille, die samen 4 punten scoorden. De eindstand werd 8 – 13. Jongens en meisjes, het was een leuke wedstrijd waar mooie spelmomenten in zaten. Jullie hebben dapper gestreden en ga met opgeheven hoofd naar de volgende wedstrijd.
Rienk Jan Miedema


Harkema D2 - DTL D2

22 september moesten we spelen tegen Harkema D2. 1e helft ging wel goed. Harkema scoorde het 1e doelpunt. Maar DTLer Alie Margriet scoorde met een prachtige doorloopbal de gelijkmaker.
Harkema scoorde daarna 3 keer achter elkaar. Maar Alie Margriet maakte weer een doorloopbal en later scoorde Jelte Pieter het derde doelpunt. Met de stand van 4-3 gingen de DTLers de rust in.
Helaas scoorde DTL de 2e helft niet meer, maar Harkema wel. Eindstand 6-3
Groetjes,
Elske en Baukje


DTS(S) E1 - DTL E2

De start van de wedstrijd was fel en binnen de eerste minuut scoorde DTS.
Vlot daarna scoorde Jesse de 1-1.
Dtl was goed bezig met verdedigen en het tussen de maat en de korf staan.
Helaas scoorde DTS de 2-1..
De kinderen van DTS waren allemaal een stuk groter dan onze teamspelers, dus het viel niet mee om de bal goed weg te kunnen spelen!
Afina werd door een wesp gestoken in haar bovenbeen, zij moest dus helaas de wedstrijd afbreken.
Na de pauze werd er weer met goede moed verder gespeeld, er waren ook meerdere kansen voor DTL, maar er werd door hun helaas niet meer gescoord.
DTS scoorde nog 2 keer en het eindigde dus in een 4-1 voor DTS.
De strafworpen werden wel gewonnen door DTL ,met 4-1.


Mid-Fryslân/Jansma Burdaard F1 - DTL F1

Hallo Allemaal.
Vandaag (22 September) Heeft F1 Tegen Mid fryslân gespeeld in Reduzum.
Het eerste doelpunt werd gemaakt door Klaas en als snel maakte Klaas hier nog 3 doelpunten achteraan.
Gwen volgde met 3 doelpunten en stond het 0-7.
Klaas volgde met 3 doelpunten en toen kwam Rudmer met 2 doelpunten. Klaas volgde hier weer op met 4 doelpunten en ook Ruben heeft er 4 gescoord. Gwen kwam nog met een doelpunt en ook Alberthe heeft er 1 gescoord.
Als met al was het een te makkelijke wedstrijd. De Tegenpartij heeft helemaal niets gescoord
Maar ons team heeft prachtig gespeeld. Mooi samenspel en mooie scores.
Iedereen heeft gescoord in deze wedstrijd.
We hebben dik gewonnen met 0-22.
Groetjes Gwen.


De Wâlden F1 - DTL F2

Afgelopen zaterdag moesten we afreizen naar Oenkerk. Vroeg uit de veren. Nog eerder zelfs dan een normale schooldag, stonden we om 8 uur Yn ‘e Bedelte klaar. De weergoden waren ons goed gezind tussen 9 en 10 uur. Het was in ieder geval droog maar wel koud. Een paar rondjes om de korf rennen en daarna waren we klaar voor ons wedstrijd tegen De Walden F1.
Het gooien, schieten en overspelen wordt zichtbaar beter met de week. De tegenstanders van vandaag waren echter allemaal iets groter dan ons, wat vooral het overspelen moeilijk maakte. De Walden scoorde met regelmaat en zo nu en dan waren de dtl’ers er razend snel uit met een counter. Gosse Jan was vandaag razend snel en had het versier op scherp, hij zorgde na goed overspelen van ons voor de 3 goals voor rust. Na rust waren de goals voor DTL van Marrit wat uiteindelijk resulteerde in een 16-6 overwinning voor de Walden F1.
Het gaat al een stuk beter, op naar de volgende wedstrijd.
Groetjes Eline