Wedstrijdverslagen zaterdag 15 september 2018

DTL C1 – de Wâlden C3

Hallo allemaal,
Dtl C1 heeft 15 september tegen de walden C3 gespeeld.
Het eerste doelpunt was voor Dtl gemaakt door Maayke Postma. Meteen daarna kwam de Wâlden terug en maakten ook een doelpunt. Thirza Tilma maakte het volgende doelpunt. Daarna scoorde de Wâlden nog 6 doelpunten en toen was het korfballen klaar. De eindstand was 2-7.
Groetjes Maayke Postma.

DTL D1 - LDOK D2

We waren helemaal klaar voor de wedstrijd tegen LDOK. We hadden heel goed getraind met conditie en een technische training. We begonnen aan de wedstrijd en stonden na twee seconden al voor met 1-0 door de goede bal van Reinder. Helaas werd het al snel 1-1. En daarna hebben de tegenstanders weer gescoord: 1-2. Het 2e kwart maakte Yme Hille een hele mooie 2-2 voor ons. Maar helaas, we moesten niet te vroeg juichen want daarna maakte de tegenstanders weer een doelpunt. De 2-3. Gelukkig bleef het zo tot de rust. Na de rust waren we weer helemaal in vorm want toen maakte Reinder weer een heel mooi afstandsschot. Dus toen stonden we weer gelijk: 3-3. Maar de tegenstanders waren helaas ook in vorm want die maakte kort daarna 3-4. En het ging weer niet zo goed want de tegenstanders gingen weer scoren dus het werd 3-5. Daarna stond Sygrid heel mooi vrij en kreeg de bal en we hadden weer gescoord alleen helaas werd hij onterecht afgekeurd omdat hij was verdedigd volgens de scheidsrechter. Niet echt thuis-voordeel dus. De tegenstanders waren blij dat het doelpunt afgekeurd werd want ze gingen er weer op los en het werd opeens 3-6. Maar we gaven de moed niet op. In ieder geval Sygrid niet want die maakte de 4-6. Maar helaas gaven de tegenstanders ook niet op want zij maakten de 4-7. Willem-Dirk heeft heel veel kansen gehad maar die zaten er allemaal niet in behalve de laatste want Willem-Dirk scoorde de 5-7. Het laatste kwart was er nog kans om te winnen met de mooie strafworp van Yme Hille die de 6-7 maakte. De laatste minuten waren heel spannend want we hadden bijna weer gescoord door Remco maar helaas ging die er niet in. We verdiende het om gelijk te spelen want we waren niet minder dan de tegenstanders.
We hebben heel goed en tactisch gespeeld dus we kunnen met opgeheven hoofd naar de volgende wedstrijd.
Anne Vledder

DTL F1 - Deinum F1

De toon in deze wedstrijd werd snel gezet! DTL had binnen 3 minuten speeltijd al 2 doelpunten te pakken. Voor de eerste wissel is de stand op 4-0 gezet. Deinum gaf in de 2e 10 minuten iets meer tegengas en wisten te scoren. De tussenstand was 5-1.
Na een glaasje ranja ging de wedstrijd eigenlijk wat op dezelfde voet verder wat uiteindelijk resulteerde in een mooie 15-5 winst.
Goals werden gescoord door Ruben, Gwen en Rudmer
De uitslag van de strafworpen was 3-3.
Goals werden gescoord door Marrit, Ruben en Alberthe
Op naar volgende week zaterdag!
Jan en Alberthe Kuipers

DTL F2- Wik '34 F1

Vol goede moed klaar voor de tweede wedstrijd. Vastberaden om deze keer te gaan winnen.
Rinze kon deze keer helaas niet mee spelen maar gelukkig wilden Ruben en Rudmer ons wel helpen. Marrit en Daan begonnen op wissel.
We speelden mooi samen en Rudmer wist vaak de bal er tussen uit te pakken. Gosse Jan liep mooi vrij en na een mooie voorzet van Ruben lukte het om te scoren.
Eline en Ruben mochten even op wissel bijkomen want er werden heel wat meters gemaakt. Het ging van de ene korf naar de andere maar verdere punten bleven uit. Ruststand 1-0.
Helaas bleken er bij Wik '34 na rust twee spelers ingezet te zijn die het spel al wat beter onder de knie hadden dan ons. Voordat we het wisten hadden ze er al twee gescoord en was onze voorsprong weg. Wisselen zorgde niet voor het verschil en ook met Eline ingezet als super speler kregen we het niet voor elkaar om de bal door de korf te gooien. Uiteindelijk werd de eindstand 1-5. We hebben weer ons best gedaan maar Wik '34 was net even iets beter dan ons.
Groetjes Gosse Jan