Wedstrijdverslagen 8 september 2018

DTL 1 wint zenuwslopende derby van NQL

Voor DTL 1 uit Hantum startte de competitie dit weekend de competitie met een regelrechte derby. Voor het eerst sinds 18 jaar stond de wedstrijd tegen NQL uit Rinsumageest/Birdaard weer op het programma. Een extra pikant duel omdat 2 oud DTL’ers tegenwoordig het zwart-rood-groene tenue van de tegenstander dragen. Nog een extra motivatie dus om er alles aan te doen om de eerste felbegeerde punten mee te nemen naar Hantum.
Onder ideale weersomstandigheden maar met een straffe wind over het veld blies scheidsrechter Radersma om klokslag half 4 voor de eerste maal op de fluit. Al snel zag het manmachtig opgekomen publiek dat de wind vandaag een hoofdrol zou gaan spelen. Beide ploegen gaven elkaar weinig ruimte en gedragen door de wind zouden vele schotpogingen het doel niet treffen. Het was duidelijk dat de doelpunten vandaag spaarzaam zouden zijn maar DTL wist al snel een voorsprong te pakken. Er werd geknokt en gestreden voor elke meter en met name in de rebound werden felle duels uitgevochten. Na de gelijkmaker was het andermaal DTL die de voorsprong wist te pakken. DTL slaagde er in om de puntspelers van NQL aan banden te leggen maar vergat zelf om de voorsprong uit te breiden. Het zag zelfs NQL wederom de stand gelijk trekken maar net voor rust wist DTL weer op voorsprong te komen. Niet veel later klonk het rustsignaal en met een 2-3 stand zochten beide teams de kleedkamers op.
Met de aanwijzingen van trainer/coach Piet Nieuwenhuizen op zak en na een lekker bakje thee was het DTL die zeer scherp uit de kleedkamers kwam. Een fout in de defensie van NQL werd gelijk afgestraft en DTL had een marge van 2 goals te pakken. Weer slaagde het echter niet om definitief een gat te slaan want vanaf de strafworpstip werd de stand op 3-4 gezet. Beide supportersgroepen gingen er nog eens goed achter staan en zagen dat DTL de marge weer naar 2 goals zou brengen. NQL gaf zich echter nog lang niet gewonnen en middels een vrije bal naderde het DTL weer tot op 1 goal. Allang was duidelijk dat elk doelpunt vandaag zou tellen en daarom was DTL er ook zeer content mee dat het op een 4-6 voorsprong wist te komen. Met nog een 5 minuten op de klok rechtte NQL nog één keer haar rug en wederom vanaf de strafworpstip wist het de wedstrijd nog heel spannend te maken. Een zenuwslopende slotfase volgde maar DTL liet zien over genoeg ervaring te beschikken en met een aanval van bijna 3 minuten wist het de wedstrijd uit te spelen. De blijdschap was enorm in het Hantumer kamp want met een 5-6 eindstand gingen de eerste punten mee naar Hantum.
Een goed begin is het halve werk maar één zwaluw maakt nog geen zomer. Nog even nagenieten van deze felbegeerde zege maar op zaterdag 15 september wacht alweer de volgende wedstrijd thuis tegen Spannum 1. Een ploeg die ook zeer sterk aan de competitie is begonnen met een knappe zege op DTS (S) 1. Alle ingrediënten dus voor een heerlijke korfbalmiddag. Aanvang is 15:30 uur en DTL zal er alles aan doen om de sterke seizoenstart een mooi vervolg te geven.


C1 Deinum – C1 DTL

8 september moest de C1 van DTL tegen C1 van Deinum spelen. Deinum maakte de eerst 3 doelpunten. Maar daarna kwam Jan Hinderik in actie en scoorde, dat maakte 3-1. Toen scoorde helaas Deinum, dus werd het 4-1. Toen scoorde Maayke, Jan Hendrik en Thirza nog een keer, maar toen was de wedstrijd afgelopen. Dus de eindstand werd 4-4.
Groetjes Thirza van de C1


DTL D1 - De Wâlden D1

Zaterdag moesten we tegen de Wâlden D1 spelen. Omdat we vorig seizoen kampioen zijn geworden, zijn we een poule hoger gekomen, daarom zullen de tegenstanders ook wel wat lastiger worden.
De eerste helft moesten we er goed inkomen, de tegenstanders waren toen heel goed, toch wisten we voor rust met 3-2 voor te komen staan, Yme Hille maakte de 1-0, Willem Dirk zorgde voor een 2-0 en Reiner maakte er 3-0 van, maar de Wâlden wist zich terug te spelen met 3-2 in de rust.
Na de Rust maakte ik (Remco) er een 4-2 van, we zaten er allemaal goed bij qua spel. De verdediging was sterk en ook kansen werden volop gebruikt, dat zorgde ervoor dat Yme Hille er 5-2 van maakte, daarna wissel van veld, en Reinder maakte twee mooie punten en stonden we met 7-2 voor, de Wâlden wist nog een keer te scoren voor het eindsignaal, en werd de eindstand 7-3.
Ik zeg gelukt!! Mooie overwinning, en ieder heeft fantastisch gespeeld!!
Groeten Remco D1


DTL D2 – WIK ’34 D1

Zaterdag 8 september hadden we onze eerste wedstrijd na de vakantie. We hadden er heel veel zin in! Bij het toernooi vorige week hadden we al even geoefend maar nu was het echt! Onze tegenstanders waren heel groot, dat was best heel moeilijk. Hierdoor lukte het niet zo goed om te scoren, maar we hebben heel erg ons best gedaan!
In de eerste helft scoorde WIK ’34 tien doelpunten. Wij scoorden helaas niks. In de tweede helft ging het wat beter. In de pauze hadden we besproken hoe we het misschien wat anders konden doen en dat lukte heel goed. Alie Margriet maakte ons eerste doelpunt vanuit een doorloopbal, het stond toen 1-13. WIK ’34 maakte er weer eentje, maar daarna maakte Baukje er eentje. Een mooi kansje onder de korf! Ik maakte de laatste, van afstand, en ik viel er van achterover 😊.
Het was mooi dat we een paar doelpunten hebben gemaakt! Volgende week gaan we weer ons best doen.
Groetjes, Jelte Pieter Postma


DTL E1 - Pallas '08 E1

Vandaag speelden we tegen Pallas E1. We speelden op sportveld Yn e Bedelte.
Het ging eerst heel makkelijk, want Jorn scoorde 2x. daarna maakte Yellina nog 1 toen stond het 3-0,
maar Jelle Meindert maakte het er 4-0 van.
Toen maakte Jorn & Yellina er nog een doelpunt.
Daarna was het pauze.
De tweede helft hebben we het wat rustiger aan gedaan en jongens nog 3 keer en Elvira nog 1 keer.
Doordat Afke heel goed verdedigde kregen we geen doelpunten tegen.
Eindstand 10-0
Strafworpen wonnen we ook met 4-1.
Een goed begin!
Yellina


Mid Fryslan Jansma Burdaard E5 – DTL E2

Zaterdag 8 september gingen we naar Grou te korfballen om tegen Mid Fryslan te spelen.
We waren er mooi op tijd zodat we nog mooi even konden inspelen.
De wedstrijd begon goed en DTL draaide met mooi spel om de korf heen, het duurde dan ook
niet lang dat Jesse twee keer scoorde met een afstand schot
Daarna maakte Mid Fryslan een doelpunt het stond toen 1-2.
DTL pakte het spel snel weer op waar ze mee bezig waren, weer mooi draaien om de korf heen
En scoorden Jelte 1-3 en Liesbeth de 1-4 binnen ruststand.
Na de pauze begon DTL weer goed aan de wedstrijd en scoorde Jesse weer met een afstand schot 1-5.
Later in de wedstrijd scoorde Rick met een mooie oploopbal de 1-6 en met een afstand schot de 1-7 binnen.
De wedstrijd was bijna afgelopen maar DTL bleef aan vallen waarbij Liesbeth de eindstand op 1-8 bracht.
We hadden verdiend gewonnen, maar gauw op naar de volgende wedstrijd.
Groetjes Jesse Postma


CSL F1 – DTL F

Wij hadden zaterdag 8 september onze eerste wedstrijd. Voor Alberthe, Ruben en mij was het ook echt onze allereerste wedstrijd. Klaas en Gwen hadden al vaker wedstrijden gespeeld, dus zij wisten al hoe dat gaat. We vonden het best wel spannend, maar we hadden er ook heeeeeel veel zin in! We gingen met de auto naar Britsum, want we moesten tegen CSL spelen. De wedstrijd begon, Klaas maakte direct een doelpunt. Daarna maakte CSL een doelpunt, en nog eentje, het stond 2-1. Gelukkig maakte Ruben toen weer een mooi doelpunt van dichtbij, toen gingen we los! Klaas, Rudmer en Gwen scoorden een paar keer en zo stond het al 2-7 voor ons! Voor de pauze scoorde CSL nog drie keer, en wij maakten er ook nog een paar, dus toen de pauze begon stond het 5-12 voor ons, yes!!!!! Marrit en Isa zeiden dat we het heel erg super goed deden! We konden al heel goed naar elkaar gooien en de bal van de tegenstander afpakken. We waren ook al heel goed in verdedigen. Na de pauze hebben Klaas, Ruben en Rudmer nog gescoord, CSL kwam aan het eind van de wedstrijd nog wel wat dichterbij. De eindstand was 8-16! We hebben dik gewonnen! We hebben een hele dikke high five gedaan en zijn heel blij weer naar huis gereden.
Groetjes, Rudmer Postma


Olympia F1- DTL F2

Tien voor negen verzamelen op de parkeerplaats Yn`e Bedelte. Tijd voor de aller eerste echte wedstrijd in de competitie van dit compleet nieuwe F2 team.
Ons team bestaat nu uit: Eline, Marrit, Rinze, Daan en Gosse Jan. Na een mooi ritje kwamen we aan in Twijzel. Hier waren ze nog niet helemaal op ons voorbereid, alles zat nog op slot. Nadat we een kleedkamer toegewezen hadden gekregen hebben we ons gauw omgekleed. We waren er klaar voor en hadden er zin in. We waren zo enthousiast dat we spontaan rondjes om het veld gingen rennen. Was de warming up ook meteen gedaan. Nog wat geoefend met schieten op de korf en daarna klaar voor het echte werk!
Daan mocht als eerste op wissel. Verdedigen en scoren was de opdracht die de trainer ons had gegeven. En verdedigd hebben we!! Helaas wist Olympia wel de korf te vinden en wij nog niet. Ook de wissel van Daan en Eline zorgde niet voor een puntje voor DTL. Gelukkig wist Marrit net voor de rust de bal toch door de korf te gooien en gingen we met 4-1 de rust in.
Na rust begon Rinze op wissel. Marrit had nu de smaak te pakken en zorgde voor de 4-2. Gosse Jan maakte er zelfs nog 4-3 van maar ineens waren we het kwijt. We begonnen elkaar te verdedigen en vergaten soms achter de bal aan te gaan waardoor Olympia vrij spel had. Zelfs nog wat wissels maakte geen verschil meer. Onze super speler mocht ingezet worden maar die zag het niet meer zitten. Het werd uiteindelijk 6-3. We hebben ons best gedaan en het ze zo moeilijk mogelijk gemaakt als we konden. De wedstrijd was alleen net te lang!
Groetjes Gosse Jan Plantinga

No tweets found.