Wedstrijdverslagen zaterdag 26 mei 2018

DTL 1 verslaat lastige horde Roreko

Op een zonovergoten een zeer druk bezocht sportveld Yn 'e Bedelte in Hantum ontving afgelopen zaterdag plaatselijke trots DTL Roreko uit De Wijk. Een tegenstander die nog vecht tegen degradatie en waartegen DTL de uitwedstrijd met zeer veel moeite wist te winnen. DTL zelf wilde koste wat kost winnen om zodoende volgende week met Koru uit te gaan maken wie er kampioen gaat worden.

Om klokslag half 4 blies scheidsrechter Dijkstra voor de eerste keer op de fluit en het was direct DTL die het voortouw nam door de voorsprong te pakken. De Bouwbedrijf Postma formatie van coach Wybe Kuipers zag echter dat tegenstander Roreko wel het mindere van het spel had maar dat ze wel mee bleven scoren. Mogelijk door het warme weer en de spanning die op de wedstrijd zat bleven de doelpunten schaars en stond er halverwege de eerste helft een 2-2 tussenstand op het scorebord. Na een korte drinkpauze begon DTL iets makkelijker te spelen en bij 5-3 had DTL een eerste gaatje te pakken. Heel lang duurde deze feestvreugde echter niet want al snel wist Roreko de stand alweer gelijk te trekken. Nadat nog enkele grote mogelijkheden omzeep waren geholpen gingen beide teams naar de kleedkamer met een 5-5 ruststand.

Natuurlijk geen man overboord. Vooral verdedigend had DTL immers de zaakjes prima op orde. Aanvallend moest er echter meer gebeuren om een definitief gaatje te slaan met Roreko. Dit deed coach Kuipers te doen besluiten al vrij snel een verse kracht in te brengen. Nadat er vervolgens ook nog een speler geblesseerd uitviel was het even zoeken naar de juiste organisatie. Deze kwam er vrij snel want bij 8-6 had DTL andermaal een klein gaatje geslagen. Net als in de eerste helft liet Roreko zien over voldoende veerkracht te beschikken en kwamen ze wederom langszij. DTL bleef echter doorscoren maar telkens als men de voorsprong weer te pakken had wist Roreko dit te pareren. Toen DTL 4 minuten voor tijd op 11-10 kwam leek heel even de winst binnen maar de gasten gaven zich nog steeds niet gewonnen en scoorden wederom de gelijkmaker. Even was het stil in Hantum maar DTL liet vandaag zien over de langste adem te beschikken want toen men net voor tijd weer de voorsprong wisten te pakken was Roreko gebroken. Door in de dying seconds ook nog een strafworp te benutten werd er uiteindelijk een zwaarbevochten 13-11 overwinning uit het vuur gesleept.

Hierdoor zal er op de allerlaatste speelronde worden beslist wie er kampioen word en dus promoveert naar de 2e klasse. Dit zal in een rechtstreeks duel moeten gebeuren met directe concurrent Koru uit Uffelte. In deze Drentse plaats speelt DTL op zaterdag 2 juni om 15.30 uur de kampioenswedstrijd. Alle support is welkom en DTL zal er dan ook alles aan doen om het succesvolle seizoen in glans af te sluiten.

DTL D1-Pallas D1

Om te beginnen scoorde (na een tijdje) Jacob Riemer van lange afstand een doelpunt, gevolgd door een doorloopbal van Marije.
Hierna helaas een doelpunt van Pallas.
Maar Yme Hille scoort bijna meteen een kansje. Hierna geen doelpunt meer voor voor de pauze.
Ruststand: 3-1 :-)
Na de pauze scoorde Pallas 3 doelpunten.
Daarna DTL 1, en als laatste doelpunt voor DTL: een doelpunt van Remco.
En helaas nog 3 van Pallas...
Eindstand: 5-7 :-(

Wedstrijd verslag van de D2 tegen de Flamingo s D2

Zaterdag 26 mei om 10.00 uur in Hantum It giet oan
Dit was een kans op kampioen te worden, vorige keer van het een spannende wedstrijd in Buitenpost die ze net hadden gewonnen 9-12. Dus ‘s morgens vroeg werd er van te voren in onze tuin nog druk geoefend. Daar stonden dus 9 toppers op het veld. Eerst moesten ze wat in de wedstrijd komen maar na de eerste inloopbal van Yme Hille was de spirit weer terug en werd erg regelmatig gescoord. Er werd heel goed overgespeeld en samengewerkt. De bal werd regelmatig onderschept waardoor ze weer konden scoren. De verdediging zat goed dicht zodat de tegenpartij geen enkele punt scoorde in de eerste helft. De stand was dan ook 5-0. Na de pauze wilden de doelpunten van beide partijen er niet in. Eindelijk scoorde Yme Hille nog een punt door een super aanval. Eindelijk klonk het geluid van de scheidsrechter zijn fluitje, de wedstrijd was afgelopen. Ze zijn kampioen !!!!!!!.
Jongen en natuurlijk dames, super gedaan eindstand is 6-0 geworden. Er moet nog een wedstrijd worden gespeeld en daarna een feestje. Gefeliciteerd allemaal jullie hebben het verdiend.
Nog een kleine reactie van Reinder zelf: het ging goed en het verdediging ging ook goed alles ging goed alleen de goals konden meer iedereen goed gespeelt groetjes Reinder
Bedankt Pieter en Jacco