Wedstrijdverslagen zaterdag 12 mei 2018

DTL 1 wint met speels gemak van DES

Afgelopen zaterdag trad de Bouwbedrijf Postma formatie aan tegen hekkensluiter DES uit Norg. DTL was de laatste weken niet in goede doen met als dieptepunt het kansloze verlies tegen het laaggeklasseerde TFS. Desondanks trad de ploeg van coach Eelke Veeninga op deze zomerse avond vol goede moed aan tegen het al gedegradeerde DES.

Onder toeziend oog van enkele trouwe supporters blies scheidsrechter van der Veen voor de eerste keer. Het was de thuisploeg die direct in de eerste aanval liet zien dat ze de punten niet cadeau wilden geven en pakten brutaal een 1-0 voorsprong. Heel desastreus was deze achterstand natuurlijk niet en al snel lieten de gasten zien dat er vandaag uit een ander vaatje werd getapt dan de afgelopen wedstrijden. De achterstand werd omgebogen naar een 1-5 voorsprong. Waar DES zich vooral druk maakte over enkele scheidsrechterlijke beslissingen breidde DTL de voorsprong gestaag uit naar 3-9. Het lukte DES niet om lange aanvallen op te zetten en het was aan de gasten zelf te wijten dat de voorsprong niet veel groter was bij rust. Desalniettemin stond er een zeer comfortabele 4-11 voorsprong op het scorebord en  was de spanning wel uit de wedstrijd.

Het was zaak om de 2e helft, na enkele tactische aanwijzingen van de coach, weer net zo scherp aan de wedstrijd te beginnen. Wederom lukte het om zeer lange aanvallen op te zetten en al snel werd de voorsprong uitgebreid tot 5-15. De wedstrijd was al gespeeld en als beloning kregen nog enkele trouwe reserves van de coach welverdiende speeltijd. Onder aanvoering van deze verse krachten werden meerdere aanvallen deskundig uitgespeeld en wist DTL het leeggespeelde DES op een flinke achterstand te zetten. Uiteindelijk floot de prima leidende scheidsrechter bij een 8-23 stand af en was de zeer verdiende overwinning een feit.

Dit zagen ook spelers en coach van grote concurrent Koru. Met dit desbetreffend team zal DTL uit gaan maken wie er direct promoveert naar de 2e klas. Nog voor de onderlinge confrontatie op 2 juni treft DTL op 26 mei thuis het zeer lastige Roreko uit de Wijk. Een tegenstander die zeker niet zal worden onderschat maar DTL zal er alles aan doen om dan ook weer de winst te pakken!

WIK '34 D1 tegen DTL D2

De zon was er al lekker bij toen om 10u de wedstrijd kon beginnen in Damwâld. Trainer Jacco was ondanks zijn ziek zijn gelukkig wel aanwezig om het team te coachen. Beterschap!  In de eerste helft bleek DTL al sterk met goed samenspel. Vanuit mooie acties konden 5 goals vallen. De eerste twee waren van Yme Hille 0-2, daarna scoorde Reinder 0-3, Willem Dirk wist ook de korf te vinden 0-4, Remco knalde van afstand een mooie goal 0-5. WIK scoorde zijn eerste doelpunt hierna 5-1. Remco wist de eerste helft af sluiten met 1- 6.RUSTWaar Peder in de eerste helft wat ballen net niet kon scoren, was hij in de tweede helft een stik tûker, maar liefst 4 goals op rij kwamen van zijn hand 1-10. De tegenpartij wist ook te scoren, maar door het goede verdedigingswerk van Anne werd deze goal niet goedgekeurd.Door goede acties en samenspel van de teamgenoten wist Reinder nog 4 keer de korf te vinden waardoor de eindstand kwam op 1-14. Weer 2 punten verdiend voor deze topploeg, waarin techniek, samenspel en motivatie hun vruchten afwerpen!
Groetjes Willem Dirk

DTL E2 – Drachten E3

Hallo!
We moesten zaterdag in Hantum spelen tegen Drachten. De vorige keer hadden we net van Drachten verloren, met 5-6. Nu wilden we natuurlijk heel graag winnen! Thuis spelen is altijd heel leuk want dan zijn er heel veel mensen op het sportveld. We begonnen goed, Janelle scoorde de 1-0. Daarna maakte ik de 2-0. Drachten kwam toen goed in de wedstrijd en maakte ook twee doelpunten. Het stond 2-2. Toen was het pauze. Na de pauze maakte Drachten de 2-3. Gelukkig maakte ik daarna de 3-3 en stonden we weer gelijk. Jorn kon de korf daarna heel goed vinden, hij maakte er drie achter elkaar! We stonden met 6-3 voor. Drachten scoorde nog een keer, maar de eindstand werd gelukkig 6-4 voor ons! Yes, gewonnen!! De strafworpen wonnen we ook met 2-1. Het was heel leuk!
Groetjes Jelte Pieter Postma