Wedstrijdverslagen zaterdag 14 april 2018

DTL 1 zet winstreeks voort tegen WSSDTL 1 zet winstreeks voort tegen WSS

Zaterdag stond er een lastige uitwedstrijd tegen WSS op het programma voor het vlaggenschip. Het is zaak voor DTL om de komende wedstrijden te winnen, zodat alles in eigen handen blijft. Nadat de Bouwbedrijf Postmaformatie de lange reis naar Oude Pekela had afgelegd, kon de wedstrijd van start gaan.

Onder prima weersomstandigheden werd de wedstrijd ingefloten door de goed fluitende heer Oppersma. DTL kende een vliegende start. Waar de motor normaal in het eerste kwartier nog even op gang moet komen, draaide hij nu op volle toeren. WSS werd overompeld en binnen een paar minuten stond het al 0-4 voor de Hantumers. Door lang en gedegen aan te vallen wist de ploeg van coach Piet Nieuwenhuizen uit te lopen naar een 4-10 stand. Dit was tevens de score waarbij scheidsrechter Oppersma voor het einde van de eerste helft floot. In de rust was de boodschap voor de tweede helft duidelijk: niet inzakken in het eerste kwartier maar doordrukken.

Het duurde lang voor het eerste doelpunt in de tweede helft viel. Beide ploegen hadden moeite met het vinden van de juiste personen en het nemen van de goede kansen. Door middel van een strafworp wist DTL de ban te breken en vlak daarna volgde het tweede doelpunt van de Hantumers, waardoor er definitief afstand werd genomen van WSS. Verdedigend stond DTL erg goed en mede door een strafworp en een aantal opgelegde kansen te missen wist WSS in de gehele tweede helft niet één keer te scoren.

De eindstand bedroeg 4-16, weer een stap dichterbij promotie! Volgende week speelt DTL de eerste thuiswedstrijd van dit seizoen. Er zal om 15:30 gespeeld worden tegen de nummer 6 van de ranglijst De Pein. We hopen jullie allemaal zaterdag te zien op sportveld Yn’e Bedelte!

DTL D2 - De Pein D1

Zaterdag moesten we tegen De Pein spelen. Onze eigen trainers waren er niet bij, maar gelukkig wilde Jacob ons coachen. De wedstrijd begon en Reinder maakte het meteen al 2-0. Daarna scoorde Anne Fleur een omdraaibal. Voor de pauze maakte De Pein het 3-1. Na de tips van Jacob in de pauze was het al snel 6-1. De Pein maakte het 6-2 en daarna scoorde Yme Hille nog 2 dus was het 8-2. Iedereen top verdedigd!Jacob bedankt!
Groetjes Jesse

Flamingo's F3 - DTL F1

Zaterdagochtend 8.00 uur stonden we weer klaar om te vertrekken, dit keer naar Buitenpost. We hadden Klaas mee als invaller voor Jelte, want die was helaas ziek.We moesten weer op het veld en het was behoorlijk fris…..Er moest dus flink gerend worden om een beetje warm te worden en te blijven.

De wedstrijd begon.Binnen 10 sec. scoorden de Flamingo’s 1-0.Maar dat liet DTL niet onbeantwoord, ze gingen gelijk in de aanval en Jesse maakte er 1-1 van.Dit alles binnen de eerste minuut. Vervolgens scoorde Jesse ook de 2e keer. Het 3e en 4e punt kwam van Jelle Meindert en Klaas kwam met het 5e punt.Vervolgens scoorde Jelle Meindert ook het 6e,7e en 8e punt. De Flamingo’s hadden ook erg goed hun best gedaan en hadden het tot een tussenstand gebracht van 8-5.

Na de rust blijft het spannend, want het balbezit is goed verdeeld tussen beide partijen. Door soms wat slordigheid van DTL verliezen ze ook vaak de bal aan de tegenstander.Jelle Meindert scoort weer, het 6e,7e en 8e punt. Dan scoort ook Jesse weer.En daarna nog een keer een punt van Jelle Meindert.Ook de Flamingo’s scoren nog 2 keer. Jesse blijft maar doorgaan en scoort nog 5 keer.Ook Afke komt aan de beurt en scoort! De eindstand komt daarmee op 7-16.Het was een mooie wedstrijd om naar te kijken, er werd goed verdedigd en goed samen gespeeld.
Groetjes Afina.